به گزارش ایرنا، کمتر از ۲۴ ساعت به پایان مهلت قانونی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی مانده و این روزها علاوه بر تلاش همگانی برای حضور حداکثری، بازار وعده ها در دوره چهار ساله آینده، هم در حوزه ریاست جمهوری و هم در شوراهای اسلامی شهر و روستا بسیار داغ است.
در این دوره که خبری از سفرهای استانی در تبلیغات انتخاباتی، البته به خاطر شیوع ویروس کرونا نبود و بسیاری از کاندیداها نیز این را رعایت کردند، شبکه های استانی سیما محملی برای ارائه برنامه ها و دغدغه ها در مورد استان های مختلف شده بود.
در آذربایجان غربی نیز نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در هفت روز متوالی از ۱۹ تا ۲۵ خردادماه، ساعت ۱۶:۳۰ با حضور در برنامه ویژه تلویزیونی به بیان نظرات و برنامه های خود برای این استان پرداختند.
دریاچه ارومیه، مرز طولانی و استفاده از ظرفیت های آن، توسعه بخش کشاورزی در حوزه کمی و کیفی و همچنین توجه به توسعه صنعتی و تجاری از جمله مهمترین مقوله های مطرح شده از سوی کاندیداهای این دوره برای آذربایجان غربی بود.
در راستای احترام به مخاطبان و خودداری از هرگونه شائبه انتخاباتی، نیم نگاهی به گفته های کاندیداها در این هفت روز داریم که به ترتیب حروف الفبا ارائه می شود.
جلیلی: آذربایجانغربی نزدیکترین نقطه کشور برای توسعه صادرات به اروپاست
سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه آذربایجانغربی دروازه اروپاست، گفت: این استان به دلیل همجواری با سه کشور خارجی به خصوص ترکیه، نزدیکترین محل برای توسعه صادرات به اروپا است و باید از این فرصت بهره لازم را برد.
وی افزود: در هشت سال گذشته به آذربایجانغربی سفر کردم و استانی با ظرفیتهای فراوان و فرصتهای بزرگی است.
وی تاکید کرد: برنامه دولت ما برای آذربایجانغربی، خدمت تمام مسوولان به مردم برای ایجاد اشتغال است تا فرصتی مغفول نماند و فرصت ارزآوری را با حداکثر امکان اجرایی کنند.
وی ادامه داد: همجواری با سه کشور برای آذربایجان غربی فرصت بسیار بزرگ است، باید از ظرفیت همجواری استفاده کرد و افزایش صادرات داشت، زیرا لازمه جهش در تولید، جهش صادرات است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بازار کشورهای همسایه فرصت مناسبی را برای توسعه محصولات کشور به ویژه در بخش کشاورزی دارد و این استان در این حوزه پیشتاز است.
جلیلی افزود: کشاورزی، معدن و صنایع تبدیلی فرصتهای آذربایجانغربی هستند و باید برنامهریزی مناسبی برای بهرهمندی این ظرفیت ها صورت گیرد.
وی بیان کرد: باید روابط خارجی نیز به خوبی با کشورهای همسایه فراهم کرد و استان آذربایجان غربی میتواند در این رابطه فعال باشد و کشور ترکیه خود زمینه مناسب ورود محصولات داخلی به بازارهای اروپایی است.
جلیلی اظهار داشت: یکی از فرصتهای بسیار ارزشمند آذربایجانغربی، وجود مردمان خون گرم این استان است که از اقوام و مذاهب مختلف برخوردار است و همه با هم در کنار یکدیگر زندگی میکنند و یک همزیستی کاملا برادرانه و دوستانه در این استان وجود دارد.
وی ادامه داد: باید از همبستگی و همدلی آذربایجانغربی که سرمایه بزرگی است را قدر دانست و از آن در راستای توسعه استان و ایجاد حماسه استفاده کرد.
رضایی: سند "اقدام" برای آذربایجانغربی در دولت اقدام و تحول اجرایی میشود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: سند "اقدام" برای توسعه بخشهای مختلف در آذربایجانغربی تدوین شده که در دولت "اقدام و تحول"، این سند امضا و عملیاتی می شود.
محسن رضایی افزود: این استان، مرکز تربیت بزرگان، علما و شهدایی نظیر آقا مهدی و حمید باکری است و باید توجه ویژه ای به ظرفیت های آن صورت گیرد.
وی اضافه کرد: من آمده ام تا با همکاری شما، مردم آذربایجان غربی بهبود زندگی خودتان و پیشرفت اقتصادی کشور را به ویژه در آن خطه رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه من مشکلات آذربایجان غربی را به خوبی می دانم، بیان کرد: سند اقدام برای این استان طراحی و تدوین شده و در این سند کل مشکلات استان و شهرهای آذربایجان غربی را احصا کرده ایم که این میثاق بین من و شما، مردم آذربایجان غربی در روزهای نخست دولت "اقدام و تحول" عملیاتی خواهد شد.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر استفاده درست از موقعیت تجاری و مرزی آذربایجان غربی با ترکیه، عراق، نخجوان و ارمنستان ادامه داد: مشکل اصلی این استان توسعه راه و اتوبان است که در این خصوص برنامه ریزی لازم صورت می گیرد ضمن آن که منطقه آزاد خوی را راه اندازی می کنیم و توجه ویژه ای نیز در حوزه گردشگری سلامت خواهیم داشت.
رضایی، ساماندهی کولبری از طریق تاسیس تعاونی های تجاری خرد را از دیگر برنامه های خود در آذربایجان غربی برشمرد و اظهار کرد: اتصال جاده ابریشم از شمال ایران به سمت آسیای مرکزی و چین از مسیر ارومیه، تقویت جذب سرمایه های خارجی مردم آذربایجان غربی و همچنین مردم سایر کشورها در این استان و همچنین نگاه ویژه به صنایع تبدیلی از جمله مهمترین برنامه های مربوط به این استان در دولت اقدام و تحول است.
وی بهبود شرایط کشاورزان در آذربایجان غربی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این حوزه برنامه ریزی ها و اقداماتی در بخش های انبارداری، بسته بندی، حمل و نقل و بازاریابی صورت می گیرد و برای رساندن محصول به بازار بدون دخالت دلال ها برنامه ریزی خواهد شد.
وی افزود: آذربایجان غربی ظرفیت معدنی بسیار خوبی دارد که در این راستا، تقویت صنایع معدنی مربوطه در دستور کار دولت اقدام و تحول خواهد بود.
وی با اشاره به وجود ۲ پالایشگاه و صنعت پتروشیمی در آذربایجان غربی اضافه کرد: البته در پایین دست این پالایشگاه ها، اقدامات تبدیلی به مواد مورد نیاز کارخانجات ایران صورت نگرفته و مواد تولیدی آنها در کشورهایی نظیر کره و آلمان فرآوری شده و با ۱۰ برابر قیمت به خودمان فروخته می شود که باید برای بهبود این وضعیت، کارخانه های پایین دست پتروشیمی در همه مناطق آذربایجان غربی راه اندازی شود.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: مساله گیاهان دارویی و کارخانجات تولید داروهای گیاهی از جمله دیگر مواردی است که مدنظر دولت اقدام و تحول در آذربایجان غربی خواهد بود.
رضایی، ورزش آذربایجان غربی به ویژه در رشته والیبال را بسیار باظرفیت خواند و بیان کرد: استعدادهای فوق العاده در این استان وجود دارد که بارور کردن آنها از برنامه های دولت اقدام و تحول به شمار می رود.
رییسی: احیای دریاچه ارومیه در اولویت دولت کارآمد قرار دارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه را باید از حالت نمایش درآورد تا احیای آن واقعی شود، گفت: دریاچه ارومیه از ذخایر ماست و احیای آن از دستورات جدی دولت کارآمد ما قرار دارد و احیای آن باید برقرار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی با اشاره به اینکه از زحماتی که تاکنون برای احیای دریاچه کشیده شده قدردانی میکنیم، افزود: باید به این مساله توجه کرد که ما مشکل آب و کمبود آب نداریم، اما گاهی اوقات بارندگی و نزولات آسمانی کم بوده، اما مهمترین مساله مدیریت آب است.
وی ادامه داد: باید با مدیریت درست برنامهریزی کرد و طرح آبرسانی زیرسطحی را مورد بررسی و اجرا قرار داد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: به نظر من اگر منابع آبی درست هدایت و مدیریت شود، مشکلات دریاچه ارومیه میتواند حل شود.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی ظرفیتهای بسیاری دارد، اظهار داشت: ذخایر مادی و معدنی این استان، نیروی انسانی کارآمد و جوانان این استان میتواند در توسعه آن نقش آفرین کنند.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی قطب کشاورزی بوده و رونق بخش کشاورزی نیازمند نگاه راهبردی است و به این امر نیز توجه میشود که صنایع تبدیلی از صنایع ضروری منطقه به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه زنبورداران آذربایجان غربی و تولید عسل آنها در کشور زبان زد است، گفت: فعالان این بخش مشکلاتی را نیز دارند و راهاندازی شهرک صنعتی مخصوص زنبورداران مشکل این بخش را حل و فصل میکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: ارتباط مرزی آذربایجانغربی با سه کشور خارجی زمینه مناسبی برای توسعه داد و ستد است و باید بازارچه های مرزی این استان که برخی غیر فعال است، فعال شود.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی ادامه داد: چرا باید شاهد کوله بری در این منطقه باشیم، این در حالی است که میتوان با راه اندازی بازارچه مرزی مراودات تجاری قانونی صورت گیرد و در این صورت این استان نقش موثری را در صادرات می تواند داشته باشد.
وی با اشاره به وجود معادن غنی در آذربایجان غربی گفت: معادن این استان باید ساماندهی شود و در این صورت میتوان زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کرد.
وی با اشاره به ظرفیت معدن طلا در این استان گفت: برای بهرهمندی از این ظرفیت خدادادی باید زیرساختهای آن از جمله راه دسترسی حل شود تا این استان از این معدن به خوبی بهره برداری کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: باید زمینه ورود سرمایه گذار به استان فراهم شود در این صورت می توان بیکاری را حذف کرد زیرا ما امکان حل مشکلات را با امکانات موجود را داریم.
زاکانی: آذربایجان غربی ظرفیت بالایی در گردشگری، کشاورزی و معادن دارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که انصراف خود از عرصه رقابت انتخاباتی را اعلام کرده است، گفت: آذربایجان غربی ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری، کشاورزی، معادن و زیر ساخت های نرم افزاری سخت افزاری دارد که باید با توجه به آن در راستای توسعه منطقه اقدام کرد.
علیرضا زاکانی با بیان اینکه مردم آذربایجان افتخار مبارزه و ایستادگی در برابر ظلم را دارند، افزود: تخریب مراتع، راندمان پایین آب و بی توجهی به نیروهای متخصص، از مشکلات مهم آذربایجان غربی است.
وی اضافه کرد: چرا باید نیروهای متخصص این منطقه به سایر استانها مهاجرت کنند؟
وی بیان کرد: این استان از لحاظ معدنی دارای رتبه ۶ کشوری است اما خام فروشی آسیب جدی وارد کرده است.
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در رابطه با دریاچه ارومیه نیز گفت: حفظ محیط زیست یک ضرورت انکار ناپذیر است؛ در مقطعی ظلم بزرگی به دریاچه ارومیه شده است که اقدامات انجام شده باید تشدید یابد چرا که معتقدیم کافی نیست.
قاضی زاده هاشمی: دولتها موظف به حفظ و احیای دریاچه ارومیه هستند
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه یک مظهر ملی بوده و حفظ آن برای ما اهمیت حیاتی دارد، گفت: دولتها موظف به حفظ و احیای دریاچه ارومیه هستند و باید در این خصوص برنامه ریزی داشته باشند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی افزود: خشک شدن این دریاچه، آثار زیست محیطی بسیار جدی ایجاد می کند و ریزگردها تمام شمال غرب و مناطق مرکزی را تحت الشعاع قرار می دهد.
وی با بیان اینکه در ارومیه ما با معضل حاشیه نشینی روبرو هستیم، گفت: طرحی برای بهبود این وضعیت در کل کشور طراحی شده که این معضل رفع شود.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی استانی موفق در تولید سیب در کشور است، گفت: با این وجود هرازچندگاهی مشکلات حوزه صادرات و عرضه سیب در کشور سرباز می کند که در بسیاری موارد، کشاورزان از خیر فروش آن می گذرند در حالی که این ظرفیت بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی استانی کم نظیر در حوزه مرزی است، افزود: ظرفیت تبادل مرزی در این استان بسیار فوق العاده است که فرصت های فوق العاده اقتصادی ایجاد می کند.
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد: آذربایجان غربی ظرفیت تبدیل شدن به مرکز تجارت بین المللی انرژی را داراست که البته باید زیرساخت ها در این خصوص بهبود یابد.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: در آذربایجان غربی کمبود صنایع بزرگ یکی از مشکلات است و باید سرمایه گذاری در این خصوص صورت گیرد، ضمن اینکه در حوزه ساخت ماشین آلات نظیر ماشین آلات باغی می توان از ظرفیت این استان استفاده کرد.
وی ظرفیت گردشگری از جمله دریاچه ارومیه و فضای سبز و اقلیم متنوع را دیگر ظرفیت مهم آذربایجان غربی برشمرد و اظهار کرد: با توجه به پیشرفته بودن خدمات پزشکی در این استان، می توان از ظرفیت خدمات بهداشتی درمانی در این استان استفاده کرد که نیاز به توسعه خدمات کنسولی و ایجاد هاب تجاری فعال در این خصوص بسیار ضروری است.
همتی: آذربایجان غربی جایگاهی راهبردی در کشور دارد
عبدالناصر همتی، دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آذربایجان غربی نماد زندگی مسالمت آمیز مردم شیعه، سنی و پیروان ادیان، مذاهب و اقوام مختلف است، افزود: من بدون توجه به قومیت و مذهب براساس صلاحیت ها و شایستگی ها در مناصب و مسوولیت ها افراد را بکار خواهم گرفت.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی با سه کشور همسایه است و جایگاه راهبردی دارد ولی دولت ها نتوانسته اند از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنند و شبکه های ارتباطی استان باید به روز شود.
وی ادامه داد: طرح نوسازی شبکه راههای شمال به جنوب را اجرا خواهم کرد و مسیرهای ترانزیتی مبادلات بین المللی را که می تواند برای توسعه استان موثر باشد به طور جدی پیگیری می کنم.
نامزد این دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: روند احیای دریاچه ارومیه را نیز با طرح های مختلف و استفاده از کارگروه های بین المللی تسهیل خواهم کرد و در زمینه سلامت و جبران کمبود تخت های بیمارستانی و بازسازی بیمارستان های قدیمی شهر نیز برنامه هایی داریم.
همتی با زبان آذری نیز با مردم سخن گفت و اظهار کرد: بهبود اوضاع اقتصادی و اشتغال استان آذربایجان غربی با بهره گیری از پتانسیلهای مرزی و سه کشور خارجی نیز جزو برنامه های دولت ما خواهد بود.
محسن مهرعلیزاده، بامداد امروز چهارشنبه با ارسال نامه ای به وزیر کشور، انصراف خود را از ادامه رقابت برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری اعلام کرد.
با توجه به وعده های داده شده از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری، انتظار می رود که در دوره چهارساله آینده، نگاه ویژه ای به آذربایجان غربی صورت گیرد که در آن صورت می توان شکوفایی بسیار بیشتری را برای این استان متصور بود.
با اعلام انصراف قطعی محسن مهرعلیزاده و علیرضا زاکانی، پنج نامزد دیگر در کورس رقابت برای رسیدن به ریاست جمهوری قرار دارند.
سعید جلیلی، محسن رضایی، سید ابراهیم رییسی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و عبدالناصر همتی، این پنج نامزد را تشکیل می دهند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، جمعه هفته جاری همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی نیز برگزار می شود.
نظر شما