به گزارش ایرنا، انتشار ویدئویی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مازندران که در آن یکی از فعالان سیاسی استان از وجود برخی ابهامات در روند اجرایی انتخابات انتقاد میکند ، ابهاماتی را بین کاربران فضای مجازی در مازندران ایجاد کرد که به گفته حسین حسننژاد این اظهارات جایگاه و وجاهت قانونی ندارد و مشکل ایجاد شده نیز فقط در یکی از شعب ناشی از یک اشتباه در برنامهریزی بود.
در این ویدئو حجتالاسلام سید محمود نبویان که مسئولیت ستاد انتخاباتی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری را بر عهده دارد، پس از حضور در یکی از شعب اخذ رأی شهر ساری و دریافت گزارشی مبنی بر اشکال فنی در روند اجرایی انتخابات، اختلال ایجاد شده را تلویحا عمدی بیان میکند و در گفتوگویی تلفنی خطاب به فردی که با او صحبت می کند ، میگوید: دستی تو کاره حاجآقا، نمیخواهد مشارکت حداکثری بشه. اینجا کشاورزند، مردم صبح میخواهند بروند به دشت، میآیند رأی میدهند و میروند تا غروب. غروب هم خسته هستند و نمیآیند. الان میآیند با درهای بسته مواجه میشوند.
ین در حالی است که بروز اختلال موقتی در ساعات اولیه اخذ رأی در برخی شعب مشاهده شده بود که به گفته مسئولان برگزاری انتخابات نیز به سرعت برطرف شد. اظهار نظر این فعال سیاسی در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت و واکنشهای متعددی را در پی داشت. برای نمونه برخی از کاربران فضای مجازی معتقدند که استدلال مطرح شده توسط این چهره سیاسی مبنی بر کشاورز بودن مردم و مراجعه زودهنگامشان به شعب اخذ رأی آن هم در شعبهای شهری درست نیست. ضمن این که اکنون فصل حضور کشاورزان در شالیزارها نیست. زیرا فصل کاشت پایان یافته و زمان برداشت هم نرسیده و کشاورزان اکنون در مرحله داشت هستند که نیاز چندانی به حضور در زمینهای کشاورزی ندارند.
تکذیب شائبه عمدی بودن اختلال اجرایی
رئیس ستاد انتخابات مازندران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تکذیب هر گونه شایعه و شائبه مبنی بر ایجاد اختلال در روند اجرایی برگزاری انتخابات از سوی مجریان انتخابات در مازندران، گفت: مجموعه دولت و عوامل اجرایی اصرار بر افزایش مشارکت دارد، چون مشارکت را عامل جدی برای افزایش قدرت نظام و دولت میداند.
حسین حسننژاد اظهار کرد: دیشب پیکربندی تمام دستگاههای احراز هویت شعب اخذ رأی در کل فرمانداریها و بخشداریهای انجام شد. صبح امروز نیز همه اقلام و لوازم انتخاباتی همراه با تعرفه و صندوقهای اخذ آراء در اختیار نمایندگان فرماندار و بخشدار و ماموران انتظامی قرار گرفت که به محل شعب اخذ رأی اعزام شدند.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات و پایشهای انجام شده، پیش از ساعت هفت صبح امروز بیش از ۹۹ درصد از شعب راهاندازی شده بودند. فقط در چند شعبه به دلیل تغییر رمز کارت عامل نظارت تنظیم صورتجلسه آغازین شعب اخذ رأی با مشکل مواجه شد که این مشکل بلافاصله با جدیت هیات نظارت رفع شد.
حسننژاد گفت : در حال حاضر هیچ مشکلی در فرآیند اخذ رأی نداریم و اختلالی در سیستم رأیگیری وجود ندارد. اختلال مقطعی ایجاد شده در صبح به هیچ وجه روند استقرار شعب اخذ رأی را متوقف نکرد و امکان رأیگیری آفلاین وجود داشت و حتی شعبی که امکان اتصال به سامانه را نداشتند به صورت دستی میتوانستند اخذ رأی را انجام دهند. به عنوان نمونه پس از قطع سامانه در مدت کمتر از ۱۰ دقیقه تمام شعب نسبت به اخذ رأی به صورت آفلاین اقدام کردند.
وی در خصوص اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر متوقف شدن فرآیند اخذ رأی در یکی از شعب شهر ساری گفت: بر اساس خطای انسانی دستگاه احراز هویت یک شعبه به شعبه دیگر انتقال یافت که به محض اطلاع از سوی فرمانداری این موضوع رفع شد. ایجاد یک خطای انسانی در توزیع بیش از چهار هزار دستگاه به معنای اختلال در امر انتخابات نیست و در این مورد از کار با این تعداد عوامل اجرایی قابل پیشبینی است و نباید این اشتباه را با تعابیر خاصی به ذهنیت منفی و مسائل سیاسی تبدیل کرد.
رئیس ستاد انتخابات مازندران تصریح کرد: مد نظر داشته باشیم که نمایندگان نامزدها، نمایندگان فرمانداری، ناظران از هیات نظارت و نمایندگان شورای نگهبان در همه شعب اخذ رأی حضور دارند و بر روند انتخابات نظارت لازم را دارند.
حسننژاد درباره برخی مسائل مطرح شده مبنی بر استعفای تعدادی از عوامل اجرایی انتخابات در مناطق مختلف مازندران گفت: مفهومی که از این موضوع توسط برخی شبکهها و کانالها به جامعه القا شده صحت ندارد. در واقع در هر انتخاباتی امکان حضور نیافتن تعدادی از عوامل اجرایی وجود دارد. بر همین اساس در سامانه جامع انتخابات گزینه نیروهای جایگزین پیشبینی شده است و روز انتخابات پس از محرز شدن غیبت یکی از عوامل اجرایی در هر شعبه، با جایگزین کردن افراد ذخیره فعالیت شعب انجام میشود.
پیش از این ابوذر قربانی رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات مازندران نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد که با رفع اختلالات ایجاد شده برای بعضی از دستگاههای احراز هویت به کار گرفته شده برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر ساری، اکنون روند رایگیری در تمامی شعب اخذ رای استان بدون کمترین اختلال در حال انجام است.
به گفته وی اختلالها بسیار کم و در چند شعبه بود که به سرعت برطرف شد و اکنون هیچ مشکلی در شعب اخذ رأی دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: دستگاههای مکانیزه شعب اخذ رأی در سراسر مازندران بدون اشکال فنی در حال انجام خدمات مربوط به انتخابات هستند و اندک اختلالهایی که در ساعات اولیه رأیگیری در برخی شعب وجود داشت نیز به طور کامل برطرف شده است.
کارشناسان سیاسی معتقدند این قبیل اظهار نظرها و زیر سوال بردن روند اجرایی انتخابات در روز رأیگیری و انتشار گسترده آن میتواند تاکتیکی برای نپذیرفتن نتیجه انتخابات در پایان رأیگیری باشد و بیان آن از سوی نمایندگان نامزدها بدون استدلال واقعی منطقی نیست.
برای برگزاری انتخابات شورای شهرها و روستاهای مازندران چهار هزار و ۱۶۲ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده که از این تعداد دو هزار و ۳۶۱ شعبه روستایی و یکهزار و ۵۳۱ شعبه شهری است. ضمن این که ۲۶۸ شعبه از این شعب برای برگزاری انتخابات شورای شهر ساری مکانیزه هستند و ۴۹۸ شعبه از چهار هزار و ۱۶۲ شعبه نیز به عنوان شعب اخذ رأی سیار آراء مازندرانیها را جمع خواهد کرد.
نظر شما