به گزارش ایرنا، همیشه اولین اتفاقات در زندگی هرکسی خاطره میشود، خاطره ای که تا آخرین لحظه عمر با انسان همراه است و به همین دلیل همه ما همیشه برای تجریه اولین ها لحظه شماری می کنیم.
یکی از این اولینها که در زندگی هر کسی اتفاق می افتد اولین انتخاب و اولین مشارکت است آن هم از نوع یک رویداد بزرگ سیاسی و سرنوشت ساز و قطعا طعم اولین انتخاب از این نوع و دخالت در تغییر سرنوشت یک کشور می تواند یکی از شیرین ترین و لذیذترین طعم ها باشد که هرکسی برای چشیدن آن لحظه شماری می کند.
تجربه ثابت کرده وقتی کسی قرار است در موضوعی مشارکت کرده و حق انتخاب داشته باشد، ناخودآگاه دچار غرور و احساس لذت میشود، همین احساس غرور و دیده شدن باعث می شود برای بهترین انتخاب تلاش کند.
امروز جای جای ایران اسلامی از شهرهای بزرگ گرفته تا دورترین روستاها فقط یک بحث مطرح است و آن هم بحث داغ انتخابات است و از هرمسیری که گذر میکنی با صف هایی طولانی روبروی می شوی که عده زیادی علیرغم گرمی هوا و با ماسک منتظرند تا سرنوشت شهر و دیار خود را رقم بزنند.
از ساعات اولیه صبح امروز که سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور آغاز شده است، مردم شهرها و روستاهای استان کردستان نیز با عزم و اراده ای راسخ در شعبات اخذ رای حضور پیدا کرده اند.
در میان افرادی که در شعبات اخذ رای استان حضور دارند ۲ قشر بیشتر از سایر اقشار به چشم می خورند سالخوردگانی که سالهاست با اشتیاق این مسیر را طی کرده اند و نوجوانان ۱۸ ساله ای که می خواهند برای نخستین بار قدم در این راه بگذارند.
اشتیاق این نوجوانان برای شرکت در این تصمیم بزرگ و سرنوشت ساز وصف ناشدنی است چون امروز یکی از آرزوهای سال های گذشته شان به حقیقت پیوسته و اگر تا دیروز همراه والدین خود به پای صندوق های اخذ رای آمده و با حسرت به انگشت های رنگ شده بزرگترهایشان نگاه می کردند امروز خود این طعم شیرین را می چشند.
اگر چه امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی انگشت های اشاره هیچ کس به رنگ آبی آغشته نمی شود و رای اولی ها این مرحله را تجربه نمی کنند اما همین حضورشان نشان می دهد که با افتخار قدم در راهی گذاشته اند که حق انتخاب دارند و این مسیر را همواره طی می کنند.
طبق قانون انتخابات سن رای دادن در ایران ۱۸ سال تمام است و افراد بالای این سن در صورت داشتن شناسنامه و کد ملی میتوانند رای بدهند، بر این اساس در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین انتخابات مجلس شورای اسلامی متولدین ۲۸ خرداد ۱۳۸۲ به قبل می توانند رای دهند.
برای مشاهده حضور رای اولی ها و در جریان قرار گرفتن شور و حال آنها راهی چند شعبه از شعب اخذ رای سطح شهر سنندج شدم و با مشاهده اشتیاق آنان به خودم بالیدم که در استان و کشوری زندگی میکنم که آینده سازانش از چنان درک و شعور بالایی برخوردارند که علی رغم تمامی تبلیغات منفی دشمنان آمده اند تا از حق انتخاب خود دفاع کند.
انتخاب حق من است
سارا یکی از رای اولی هایی است که به تنهایی وارد یکی از شعب اخذ رای میشود، از همان لحظه ورود و با مشاهده اشتیاقش حدس می زنم که رای اولی باشد با چشم مسیر آمدنش را تعقیب می کنم و وقتی پشت سر آخرین نفر به صف می ایستد کنارش می روم تا علت آمدنش را جویا شوم.
خودش را سارا معرفی میکند وقتی می پرسم چرا آمده با خنده می گوید خوب آمده ام رای بدهم وقتی این حق و این فرصت به به من داده شده چرا نباید از آن استفاده کنم، انتخاب فرد اصلح برای آینده شهر و کشورم حق من است.
وی از اینکه امسال می تواند اولین مشارکت سیاسی خود را تجربه کند ابراز خوشحالی کرد و اظهار داشت: همیشه وقتی انتخاباتی برگزار می شد و پدر و مادر و خواهر و برادرهایم می توانستند رای بدهند ناراحت بودم و آرزو داشتم روزی من هم در این انتخاب سهیم بشام و امسال به آرزویم رسیده ام.
این رای اولی در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از رییس جمهور آینده دارد گفت: انتظار دارم به دغدغه های جوانان بیشتر توجه کند، آزادی بیان و عمل به بانوان بدهد و از ظرفیت های آنان برای پیشرفت کشور بیشتر استفاده کنند.
میثم یکی دیگر از رای اولی هایی است که از گرمای هوا کلافه شده و با چند نفر از دوستانش در گوشه ای که مقداری سایه است قرار گرفته و با هم مشغول صحبت هستند.
وقتی می پرسم چی شد که تصمیم گرفتی در انتخابات شرکت کنی می گوید: به هرحال الان به سنی رسیده ایم که باید در انتخابات شرکت کنیم و در سرنوشت کشور خود دخالت داشته باشیم علاوه بر آن برای آینده خودمان نیز لازم است.
وی افزود: ما به وظیفه خودمان عمل می کنیم و انتظار داریم فردی که پیروز این انتخابات می شود نیز به وعده های خود عمل کرده و فقط به شعارهای تبلیغاتی اکتفا نکند.
آمده ام سرنوشت کشورم را تعیین کنم
در این میان به شعب اخذ رای در یکی از روستاهای اطراف سنندج نیز می روم و آنجا نیز رای اولی ها و سالخودگان حضورشان بیشتر به چشم می خورد، به سراغ یکی از دخترهایی که همراه پدرش آمده است می روم و از او علت آمدنش را می پرسم که می گوید: آمده ام در تعیین سرنوشت کشورم مشارکت داشته باشم.
وی که نامش الهام است از مادرش به عنوان اولین مشوقش برای حضور در پای صندوق اخذ رای نام برد و افزود: راستش تبلیغات دشمنان مبنی بر رای ندادن و بسیاری تبلیغات منفی دیگر ۲ دلم کرده بود اما مادرم مرا قانع کرد و گفت به حرف دشمنان نباید گوش داد و لازم است که سرنوشت کشور خود مشارکت داشته باشی.
این دانش آموز رای اولی اظهار داشت: اگر کاندیداها به شعارها و وعدههایی که در زمان تبلیغات به مردم میدهند عمل کرده و برای رفع مشکلات جامعه گام بردارند، ما به عنوان نسل جوان را به آینده کشور بیشتر امیدوار می کند.
وی به عنوان یک رای اولی از رییس جمهور آینده می خواهد به مساله اشتغال و بیکاری جوانان بیشتر توجه کرده، مشکلات مردم را رفع کرده و با دادن وعدههای پوچ اعتماد مردم را از بین نبرند.
یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
در این میان ۲۸ هزار و ۹۲۷ هم رای اولی بوده برای نخستین بار پای صندوقهای اخذ رای حضور یافته و اولین مشارکت سیاسی خود را ثبت خواهند کرد.
برای برگزاری این انتخابات در استان، یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است.
حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، امروز ۲۸ خرداد در حال برگزاری است.
نظر شما