به گزارش ایرنا؛ تاریخ گواه اینست هرگاه حضور زنان در عرصه های سیاسی برای پیوند با آرمان های انقلاب احساس شده است این حضور همانند دلیرمردان ایران زمین پررنگ و پرشور بوده است حال این حضور چه در مبارزات انقلابی باشد، چه در سالهای دفاع مقدس و یا سهیم شدن در تعیین سرنوشت یک مملکت باشد.
مشارکت سیاسی و حضور زنان برای انتخاب بزرگترین قدرت اجرایی کشور یکی از حقوق عمده سیاسی و اجتماعی آنان قلمداد می شود که این مشارکت در شکوفایی ایران اسلامی و بی اثرکردن ترفند بیگانگان نقش بالایی دارد.
حضور زنان در پای صندوق های رای گویای بلوغ سیاسی و اجتماعی در جامعه است و در بسیاری از مسائل راهکار، نظر و تصمیم بانوان کارساز بوده و هست.
با وجود هجمه ها و ترفندهای گوناگون از سوی بدخواهان، زنان رنج دیده استان مرزی کرمانشاه با وجود دردها و زخم های برجای مانده از جنگ، هیچگاه برای دفاع از این خاک پاک عقب نشینی نکرده اند و پای این انقلاب مقدس و آرمان های آن باقی مانده اند.
قدمت بانوان کرمانشاهی برای اثبات پایداری با آرمان های انقلاب
یک بانوی کهنسال کرمانشاهی که در صف طویل رای دهندگان یکی از مدارس کرمانشاه واقع در خیابان بهار به انتظار ایستاده است و سالها در پشت جبهه های دفاع مقدس به دفاع پرداخته است، به ایرنا گفت: استان کرمانشاه زنان انقلابی و مبارز بسیاری دارد، این زنان که تعدادی از آنان نیز فرزندان خود را در روزهای انقلاب و سالهای جنگ از دست داده اند در اثبات پایداری بر ارزش های دفاع مقدس روزهای تلخ، شیرین و یا آمیخته با هراس و دلهره را تجربه کرده اند که سربلندی خروجی این آزمون ها بود.
وی که تمایلی به اعلام نام خود نداشت، افزود: تاریخ در هر زمان به شکل متفاوت حضور شیرزنان کرمانشاهی در دفاع از آرمان های انقلاب را امتحان می کند.
او با ذکر مثالی به اهمیت اسلام به مشارکت سیاسی زنان اشاره کرد و افزود: این حضور آنقدر مهم و فراگیر است که نخستین بیعت پیامبر(ص) را عقبه اولی یا بیعت نسا نامیده اند.
بانوان خلق کننده شور انتخاباتی هستند
«اکرم کرمی» از آموزگاران کرمانشاهی و رای دهندگان سیزدهمین دوره اننتخابات ریاست جمهوری در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: حضور بانوان به نسبت توانایی ها در عرصه های تصمیم ساز و پست های مدیریتی ضروری است و اکنون برای خلق حماسه ای بزرگ به میدان آمده اند.
وی به نقش بانوان در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی اشاره کرد و افزد: این زنان هستند که با بالابردن بینش سیاسی، دیگر اعضای خانواده را به سمت حضوری پررنگ سوق می دهند و از سوی دیگر با تشکیل کمیته و ستادهای مختلف در عرصه سرنوشت ساز مشارکت گستردهای دارند.
در یکی دیگر از پایگاه های اخذ رای حضور یک خانم میانسال به همراه دو فرزند پسر و دخترش بسیار جلب توجه میکرد، پوشیدن لباس زیبای کُردی و محلی بسیار جالب بود.
او در گفت و گو با ایرنا درخصوص این شور و شوق گفت:برای شرکت در انتخابات برای سهیم شدن در سرنوشت و آینده ایران اسلامی آمدهایم.
«راحله محمدی» در خصوص پوشش محلی که برتن دارد، گفت: با این لباس زیبا و پرافتخار کُردی برای رای دادن آمدهام تا اعلام کنم جایگاه زنان فقط در خانه نیست بلکه بدون در نظر گرفتن جایگاه زنان در جامعه نمی توان بسیار از امور کشور را انجام داد.
وی ادامه داد: فراموش نکنیم همین زنان کُرد بودند که در زمان هشت سال دفاع مقدس دوشادوش مردان این دیار از ذره ذره خاک این سرزمین همیشه سربلند دفاع کردند و اجازه ندادند که دشمنان قسم خورده نظام اسلامی به اهداف شوم و غیر انسانی خود برسند.
محمدی یادآور شد، اکنون من همراه با فرزندانم با لباس کردی آمدهایم تا اعلام کنیم که مرد و زن کُرد تا زنده هستند از انقلاب اسلامی و میهن عزیز دفاع میکنند و در همه ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیره مشارکت خواهند داشت.
در گوشه ای دیگر نوعروسی کرمانشاهی که در صف شبانه رای دهی به انتظار ایستاده است به ایرنا گفت: امروز نه تنها یک زندگی مشترک و جدید را آغاز کرده ام بلکه در تعیین سرنوشت کشورم سهیم شده ام.
«گلناز رحمتی» افزود: عرصه های سیاسی همچون انتخابات برای زنان یک فرصت طلایی و غنیمت بزرگی است که گویای عدالت جنسیتی و حذف نابرابری های سیاسی و اجتماعی است.
وی معتقد است، هیچ جامعه ای در عرصه های تصمیم ساز بدون حضور زنان که نیمی از جمعیت آن را تشکیل می دهد، نمی تواند به پیشرفت و تعالی دست یابد پس بهتر است هیچگاه این حضور سرنوشت ساز را نادیده نپنداشت.
ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با سراسر کشور امروز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در استان کرمانشاه همزمان با سراسر کشور در حال برگزاری است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۵ شهر، ۳۲ بخش، ۸۸ دهستان و هزار و ۷۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد.
گزارش از زهره کریم زاده
نظر شما