جلیلی: دولت نیازمند کمک مردم است

۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۱
کد خبر: 84377143
جلیلی: دولت نیازمند کمک مردم است

تهران- ایرنا- نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه دولت نیازمند کمک مردم است، گفت: ماموریت و کار ویژه های دولت و مردم مشترک هستند.

سعید جلیلی روز دوشنبه در آیین ملی نکوداشت استاد تراز انقلاب اسلامی که همزمان با چهلمین سالگرد شهادت استاد بسیجی شهید مصطفی چمران و روز ملی «استاد بسیجی» با حضور شخصیت های کشوری و لشکری در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: امروز در یک دوره جدید هستیم، ملت آمده است و یک حماسه بزرگ را با حضور و انتخاب خودش برای پیشرفت کشور و انقلاب رقم زده است.

وی ادامه داد: این بستر و فرصت باید غنیمت شمرده شود و چهارسال آینده باید همراه با جهش باشد و لازمه این جهش جهاد و تلاش همگانی است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی توضیح داد:  اگر امیرالمومنین علی علیه السلام هم حاکم نظام اسلامی باشد و اگر مردم عدالت را نخواهند، آن قسط محقق نمی شود.

بسیج اساتید از بسترهای طرح دولت سایه بود

جلیلی تصریح کرد: این مفهومی که تحت عنوان دولت سایه مطرح شد شاید یکی از بسترهای آن بسیج اساتید است که باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کند و در حد وسع خود سعی کند در تحولات کشور یک آثار مثبت و موثر به جای بگذارد. اگر کار خوبی دارد انجام می شود آن کار را با تمام وجود در حد وسع خود کمک و حمایت کند و به پیش ببرد.

وی گفت: بسیج اساتید می تواند اگر جایی کار ناقصی است آن را هشدار دهد و یادآوری کند و  کار ناقص را تکمیل کند. اگر خدای نکرده کار خطایی صورت می گیرد آن خطا را تصحیح و با  تمام توان کمک کند به اینکه یک کار خطا در زمان خودش تصحیح شود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: در این هشت سال کشور به هرحال روندی داشت اگر جایی خطایی بود حتما وظیفه ما بود برای کمک به دولت در جهت تصحیح آن کمک کنیم و این تضعیف دولت نبود، بلکه کمک به دولت بود؛ همچنان که اگرکار خوبی می شد باید تشکر و پشتیبانی می کردیم.

وی اظهار داشت: دولت نیازمند کمک مردم است و این در اندیشه دینی یکی از تفاوت های جدی اندیشه سیاسی اسلام با سایر اندیشه ها این است که کار ویژه های دولت و مردم در آن اهدافی که هست، مشترکند.

جلیلی با تاکیدبراینکه تلاش همگانی از سوی ملت و دولت باید شکل گیرد تا آن اهداف محقق شود و جهش در خور انقلاب اسلامی شکل گیرد، گفت: لازمه آن یک تلاش و یک جهاد همگانی است و این درست نیست که در چند جلسه بگویم الحمدلله تمام شد. ما در چهار سال آینده باید چه تلاش داشته باشیم و چه کمکی می توانیم بکنیم که این موفقیت به بهترین  شکل رقم بخورد و فرق آنچه در  اندیشه اسلام با سایر اندیشه ها است، همین است.

وی افزود: اگر تلاشی در عرصه سیاست می شود این تلاش اقدامی برای کسب قدرت و فزونی ثروت نیست، بلکه تلاش همگانی را می خواهد و دولت نمی تواند بدون پشتیبانی و کمک ملت، مردم، نخبگان و اساتید محترم این بار سنگین را به تنهایی به دوش بکشد. همه باید کمک کنند. حالا یه وقت هست دولت رفیق شماست یه وقت ممکن است دولت رقیب شما باشد، در هر دو صورت وظیفه ماست که باید کمک کنیم.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: اگر می خواهید قیام به قسط کنید، اگر ایراد و نقصی را می بینید باید آن را رفع کنید و تصحیح شود. نه رقابت باید مانع  از کمک شما به دولت شود و رفاقت مانع شود که کوتاهی یا چشم پوشی کنید. هر دو را باید رعایت کنید و این می تواند نقش بزرگ بسیج اساتید باشد.

هر دانشگاه می تواند یک دولت شاهد بر آنچه می گذرد باشد

وی گفت:  این را خاضعانه عرض می کنم که هر دانشگاه می تواند یک دولت سایه و به تعبیر دقیق تر یک دولت شاهد برآنچه می گذرد و بر آنچه که جاری است، باشد و به پشتیبانی و تقویت آن کمک کند تا به بهترین شکل ان شاء الله به فرجام برسد؛ فقط به حداقل ها اکتفا نشود و به قله ها نگاه شود و به اینکه جهشی در شان ملت ایران انجام شود.

جلیلی ادامه داد: باید این نقش تعریف و این کار عملیاتی شود. اگر از جهاد بزرگ و جهش ایران صحبت می کنیم یک عملیات و نقشه عملیاتی و یک کار بزرگ و سترگ می خواهد. دانشگاه های ما با ظرفیت بسیاری خوبی که امروز دارند باید این را برنامه خود قرار دهند و تشکلی مثل بسیج اساتید آن را کار و دغدغه شبانه روزی خود قرار دهد که چگونه می توان به دولت کمک کرد.

وی خاطرنشان کرد: در آنجایی که دولت موفق عمل می کند حتما نیاز به پشتیبانی دارد. امروز دشمنان با همه تلاش سعی خواهند کرد موفقیتی شکل نگیرد؛ همچنان که همیشه می خواستند نظام جمهوری اسلامی موفق باشد. این پشتیبانی ملت، نخبگان و کمک آنها را می خواهد که در آن نقطه های موفقیت با همه توان کمک کنند و نگذارند آن موفقیت پوشانده شود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مردم و نخبگان نگذارند کسانی مانع آن روند موفق شوند همچنان که یک وجهه کمک دیگر این است که اگر موضوعاتی مغفول واقع می شوند این جمع های اساتید و بسیج استاتید باید به آن نقاطی که مورد غفلت واقع شده، توجه بدهند. اگر خدای نکرده خطایی و غلطی صورت می گیرد این وظیفه همه ما و بسیج استاتید است که پیش از همه سعی کنند با رصد هوشیارانه آن را متوجه شود و به تسهیل آنها کمک کند.

وی گفت: اگر می خواهید کشور پیشرفت کند لازمه آن این است که توجه داشته باشیم که زمان را مقتنم بشماریم و زمان سخاوتمندانه و خدا نکرده مصرفانه هزینه نکنیم. حالات و لحظات ما باید در چهار سال آینده به گونه ای سپری شود که کشور روز به روز در مسیر پیشرفت و جهش با سرعت در شان انقلاب اسلامی حرکت کند. این کار و نقشه می خواهد و بدون یک کار واقعی و اصیل ممکن نیست. لازمه آن این است که کارهای ما فراتر از همایش و گزارش و نمایش و کارهای واقعی باشد؛ همین چیزی که عارف بزرگ و فقیه عظیم الشان شهید بسیجی دکتر مصطفی چمران داشت

جلیلی در پایان افزود: چرا چمران می تواند یک الگوی جهاد باشد؛ چون با این نگاه کار می کرد و دنبال نمایش و گزارش نبود و امام خمینی (ره) به صراحت بیان می فرمود و آن را هنر چمران می دانست.

مهدی چمران رئیس بنیاد شهید چمران و نماینده شورای شهر تهران نیز در این آیین ملی گفت: شهید مصطفی چمران یک دانشمند بزرگ فیزیک الکترونیک و یکی از اولین کسانی بود که در رشته فیزیک پلاسما کار و تحقیق را آغاز کرد (اما) او فقط یک دانشمند نبود او یک عارف هم بود، عارف یا صوفی عزلت نشین نبود عارفی بود که در متن جامعه و بین مردم و خود مردم چه در جبهه های جنگ و چه نقاط دیگر حضور داشت. 

وی ادامه داد: او فقط یک عارف نبود یک سازمانده و تشکیلاتی بود یک مدیر بود و در هر جای دنیا که رفت سازمانی تشکیلاتی به راه انداخت که هم اکنون هم تعدادی از آنها باقی است در کنار آنها یک تحلیل گر بزرگ سیاسی بود که حتی یاسر عرفات و حافظ اسد و دیگران با او مشورت می کردند و نمونه های تحلیل های سیاسی او مثل فروپاشیدن شوروی کمونیستی را در روزهای اول انقلاب و حمله صدام به ایران را دقیقا پیش بینی و  چاره جویی کرده بود. 
چمران اضافه کرد: زمانی که ارتش ما از هم گسسته بود و سپاه ما هم هنوز سازمان نیافته بود، یک فرمانده شجاع بود که در سن 48  و 49 سالگی جوانان 20  ساله هم به پای او نمی رسیدند رزمنده ای که من اگر بخواهم نبرد سوسنگرد او را توضیح دهم حداقل یکساعت زمان می خواهد تا ببینیم چگونه او یک تنه با انبوهی از تانکها جنگید و تانک ها را فراری داد. 
وی افزود:برای اولین بار در تاریخ تانک های اسرائیل در بنت جبل و تل شبعون با هدایت شهید چمران و 45 نفر از یارانش به آتش کشیده شدند. هنوز بقایای تانک های اسرائیلی در این منطقه باقی است و عکس هایی از آن زمان موجود است. او در آن زمان به موفقیت های بزرگی دست یازیدو امروز  می بینیم حزب الله لبنان نتیجه همان جریانی است که چمران ایجاد کرد.

برادر مصطفی چمران او را هنرمندی لطیف طبع همراه با روحیه نظامی گری  توصیف کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha