تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

۲۷ تیر ۱۴۰۰، ۷:۰۴
کد خبر: 84378138
تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

ساری - ایرنا - داشته‌های زیرساختی و توسعه‌ای بهشهر باعث نشد که دولت از توجه به این شهرستان غافل بماند و برای حرکت سریع‌تر در مسیر ، تلاش کرد تا این داشته‌ها را توسعه بدهد و ارتقا ببخشد .

شهروندان ایرانی شهرستان بهشهر را بیشتر با سابقه تاریخی آن و آثار مشهورش می شناسند. در واقع بهشهر با داشتن جاذبه های تاریخی همچون مجموعه تاریخی عباس آباد ، کاخ صفی آباد، باغ و عمارت چهلستون یا کاخ شهرداری کنونی و قصر سلطنتی شاه عباس ، چشمه عمارت ، استخر یا دریاچه عباس آباد و غارهای متعدد آن که در دل شهر و دیگر نقاط این شهرستان جا خوش کرده اند، تصویری از یک موزه روباز را برای هر فردی تداعی می کند . 

بهشهر را می توان سرزمین آثار تاریخی نام نهاد . بخشی از آثار تاریخی آن مانند محوطه گوهرتپه ، باستانی است. سابقه برخی دیگر به به دوره صفوی و قبل تر از آن بر می گردد. اینگونه است که صفحات تاریخ مازندران بدون دنبال کردن سرنوشت این آثار تاریخی ناقص است. سابقه تاریخی بهشهر همراه با قدم برداشتن در مسیر توسعه و پیشرفت با ایجاد بسترها و زیر ساخت های لازم باعث شد که پیوندی میان سنت و تاریخ با عصر جدید ایجاد شود. 

دولت در هشت سال اخیر تلاش کرده است تا علاوه بر توسعه هر چه بیشتر سرمایه گذاری در بخش های زیر ساختی و عمرانی و خدماتی ، این شهرستان را به قطب ارائه برخی خدمات به دیگر نقاط استان مازندران علی الخصوص شرق استان تبدیل کند که از آن جمله می توان به ساخت بیمارستان خاتم الانبیا (ص)اشاره کرد .

اگر چه کلنگ این بیمارستان در سال ۱۳۸۷ به زمین زده شد تا به محلی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برای اهالی این شهرستان مبدل شود ، ولی با تغییر رویکرد دولت تدبیر و امید به یک بیمارستان مدرن و تخصصی برای ارائه خدمات به مناطق شرقی استان تبدیل شده است.

حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی و تخصیص اعتبار دولتی در بندر امیرآباد به عنوان کانون اقتصاد و تزانزیت مازندران در بهشهر اکنون این بندر را از پشتوانه عظیمی بهره مند کرده است که با زیر ساخت هایی که فراهم شده می توان چشم انداز روشنی را برای آن متصور شد .
شهرستان بهشهر که متشکل از سه شهر بهشهر ، خلیل شهر و رستمکلا است ، دارای دو بخش مرکزی و یانه سر است و حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است . 

تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

سرمایه گذاری میلیاردی در بندر امیرآباد 

مدیرکل بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد با اشاره به اقدامات موثر و خوب که در سال های اخیر این بندر انجام گرفته است ، گفت : در هشت سال اخیر ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی در این مجموعه صورت گرفته است .

محمد علی اصل سعیدی پور افزود : این میزان سرمایه گذاری صورت گرفته توسط بخش خصوصی در بندر امیرآباد برای اجرای ۲۷ مورد پروژه می باشد . 

وی ادامه داد : این پروژه ها شامل ساخت ۹ سیلو ، ۲ انبار ، چهار مخزن روغن خوراکی ، ۲ کارخانه آرد ، سه کارخانه دام و طیور ، مخازن سوخت ، بلندینگ مواد نفتی ، تولید ام دی اف ،کف پوش و مصنوعات است . 

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد، همچنین در سال ۱۳۹۶ با حضور رییس جمهوری ۶ اسکله به بهره برداری رسید که با بهره برداری از این اسکله ها ظرفیت بارگیری و تخلیه این بندر از چهار میلیون تن به ۷.۵ میلیون تن افزایش یافت .

پنجشنبه هفته گذشته هم چهار پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی به ارزش اقتصادی ۸۳۹ میلیارد ریال با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهوری در این بندر به بهره‌برداری رسید که شامل . باشگاه ملوانان، ایستگاه شماره۲ آتش نشانی، کارخانه آرد، بلغور و کنسانتره ذرت و جرثقیل منگان بود.

پروژه‌ احداث ساختمان شماره‌۲ آتش‌نشانی بندرامیرآباد، با بیش از ۷۵ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال اعتبار و به منظور افزایش سطح ایمنی و مقابله با حوادث آتش‌سوزی احتمالی، با زیربنای ۷۰۰ متر مربع شامل بخش اداری و آشیانه به مرحله بهره‌برداری رسید.

همچنین با هدف ایجاد فضایی مناسب برای اقامت ملوانان و تکریم ارباب رجوعان خارجی، پروژه‌ای با عنوان باشگاه ملوانان با اعتبار ۵۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال اجرا شد. این مجموعه با زیربنای ۸۵۰ متر مربع شامل فضای اقامتی مناسب و زیرساخت‌هایی مانند سالن غذاخوری، لابی، سالن ورزشی و امکانات رفاهی ایجاد شده است.

در بخش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیز بهره‌برداری از کارخانه‌ آرد، بلغور و کنسانتره‌ ذرت آرین‌پروتیین سویای فارس، علاوه بر ایجاد توان تولید سالانه ۲۰ هزار و ۲۰۰ تن فرآورده‌های ذرت در منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی امیرآباد، برای ۵۰ نفر نیز به طور مستقیم شغل ایجاد می‌کند. این کارخانه به فناوری‌های روز دنیا در صنعت آرد مجهز است و با سرمایه‌گذاری ۱۱۳ میلیارد ریالی در زیربنای ۱۵ هزار و ۲۰۸ متر مربع ساخته شده است.

بهره‌برداری از یک دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی ۶۰ تنی منگان با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال نیز از دیگر برنامه‌های افتتاحی امروز در بندر امیرآباد بود.

همچنین اداره کل بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد اعلام کرد که دولت تا اواخر سال ۱۳۹۷  برای ایجاد زیرساخت در این گذرگاه اقتصادی حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کرد که شامل ساخت اسکله، خرید تجهیزات برای بارگیری و تخلیه بار می شود.
این بندر به دلیل اتصال به شبکه ریلی تنها بندر استان های شمالی کشور متصل به راه آهن است که با راه اندازی اسکله رورو حجم بارگیری و تخلیه این بندر به خصوص حمل بار به کشورهای آسیای میانه و داخل کشور می تواند از طریق شبکه ریلی افزایش یافت .
بندر امیرآباد در شرق استان مازندران در دهه ۷۰ ایجاد شد و با ارتقاء به منطقه ویژه اقتصادی در دهه ۸۰ هم اکنون حدود ۲  هزار هکتار مساحت دارد. 

بندر امیرآباد با داشتن ۱۵ اسکله و یک اسکله رو رو در دست ساخت دارای ظرفیت حدود ۶ میلیون تنی بار گیری و تخلیه بار است . نیمی از فعالیت صادرات و وارداتی شمال ایران از این بندر انجام می شود و تنها بندر راهبردی متصل به راه آهن سراسری در شمال ایران محسوب می شود.

تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

تقویت کشاورزی 

شهرستان بهشهر با دارا بودن ۶۲ هزار هکتار زمین کشاورزی و فعالیت بیش از ۱۶ هزار نفر در این اراضی تولید کننده بیش از ۵۵۰ هزار تن محصولات می باشد که از نظر تولید محصولات جزو چهارمین شهرستان مازندران پس از آمل ، بابل و ساری است ، اما با وجود برخورداری شهرستان از داشته های طبیعی کشاورزی ، همواره کمبودها باعث می شد تا بهره وری پایین باشد و کشاورزان در رنج و مشقت باشند مانند قرار داشتن اراضی در زمین های شیب دار که به گفته مدیر جهاد کشاورزی باعث می شد استفاده از تجهیزات مناسب مکانیزاسیون بیش از هر نقطه ای دیگر در مازندران برای بهره برداران این بخش ضروری باشد که این کمبود با پرداخت تسهیلات خرید ادوات رفع شده است.

غلامرضا قنبری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : برنجکاری از جمله فعالیت های کشاورزان این شهرستان است که با کمک دولت در زمینه پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون زمینه ای فراهم شد تا زمینه کاهش سختی کار شالیکاران را فراهم کند . 

وی افزود : از ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار شالیزاری شهرستان بهشهر در نیمی از آنها مراحل کاشت و برداشت محصولات به صورت مکانیزه انجام می شود که برای این منظور ۶۰ دستگاه نشاکار و ۳۹ دستگاه کمباین برای برداشت محصول خریداری و تامین شده است . 

مدیر جهاد کشاورزی بهشهر همچنین به شیب دار بودن زمین های کشاورزی این شهرستان اشاره و تصریح کرد : برای سهولت فعالیت کشت و کار در این زمین ها ۴۰ دستگاه تراکتور با پرداخت تسهیلات به کشاورزان تامین شده است.

وی افزود : دولت با پرداخت تسهیلات ۲۵۰ تا  ۶۵۰ میلیون تومانی به کشاورزان این فرصت را فراهم کرد تا مکانیزاسیون در شهرستان بهشهر رونق بگیرد و شیوه سنتی که با مشقت در حین کار همراه بود جای خود را به سهولت در کار با استفاده از ادوات مدرن بدهد .

قنبری همچنین به دیگر اقدام حمایتی دولت در هشت سال اخیر برای کمک به مکانیزاسیون کشاورزی در بهشهر اشاره کرد و گفت : استفاده از ۸۰ دستگاه پهپاد به منظور سم پاشی مدرن محصولات کشاورزی از دیگر فعالیت هایی بود که در این مدت انجام شده است .

وی از اجرای روش خشکه کاری شالی برای مقابله با کم آبی منطقه به هنگام کاشت به عنوان برنامه مدیریتی برای مقابله با خشکسالی در این منطقه به عنوان دیگر خدمت دولت در هشت سال اخیر نام برد و افزود : امسال در ۳۰ هکتار از شالیزارهای شهرستان کشت شالی به این روش انجام شده است.

خشکه کاری شالی با روش بذرپاشی به جای کشت سنتی - غرقابی راهکاری برای مقابله باکم آبی است که در آن کشت شالی به شیوه بذرپاشی مانند غلات صورت می گیرد.

شیوه کشت کنونی شالی در مناطق شمالی مازندران، گیلان و بخشی ازگلستان به روش سنتی غرقابی است یعنی در هر هکتار به روش سنتی بین ۱۲ تا ۱۵ هزار مترمکعب و در برخی از مناطق استان تا ۱۸ هزار مترمکعب آب نیاز است. در روش سنتی ابتدا بذر شالی در خزانه کشت و بعد از حدود یک ماه در زمین غرقابی نشاء می شود، اما در شیوه خشکه کاری بذر شالی در زمین اصلی که شخم زده شده همچون بذر دیگر محصولات پاشیده و کشت می شود.

تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

گسترده شدن چتر بهداشت و درمان 

 بهشهر با حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت از جمله شهرستان های پرجمعیت مناطق شرق مازندران به شمار می رود که فراهم کردن زیر ساخت های خدماتی و رفاهی می توانست در تامین رفاه بیشتر اهالی تاثیر بگذارد بر این اساس ساخت بیمارستان خاتم الانبیاء در سال ۱۳۸۵ تاییدیه هیات دولت وقت را دریافت کرد و عملیات ساخت آن دو سال بعد از این تاییدیه آغاز شد.

کلید بهره برداری و اتمام پروژه ساخت بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص) بهشهر که به عنوان بزرگ‌ترین بیمارستان شرق مازندران به شمار می رود سال گذشته در قفل چرخید و با بهره برداری از این بیمارستان ، خدماتدهی به بیماران مناطق شرقی استان از این طریق صورت می گیرد .  

بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، عملیات اجرایی این بیمارستان  سال ۱۳۸۷ در زمینی به وسعت بیش از ۲۷ هزار متر مربع آغاز شد تا با ساخت و بهره برداری از این این بیمارستان  ۲۴۰ تختخوابی در سه حوزه بستری ، پاراکلنیکی و کلنیک های تخصصی و ۲۱ تخت هم مربوط به بخش اورژانس شامل تخت های سرم تراپی ، اتاق عمل سرپایی و سی پی آر خدماتدهی به مردم منطقه صورت بگیرد .

این بیمارستان دارای بخش های تخصصی آندوسکوپی ، نوار قلب و مغز ، اکو کار دیو گرافی ، آندوسکوپی ، تست ورزش ، چشم پزشکی ، تصویر برداری ، آزمایشگاه ، اتاق عمل ، مراقبت های ویژه و یونیت زایمانی است.

دولت برای برخورداری مردم منطقه از خدمات یک بیمارستان مجهز و بزرگ حدود ۸۷۲ میلیارد ریال هزینه کرد و البته علاوه بر این توسعه این بیمارستان و افزودن شدن ۱۲۰ تخت دیگر در دستور کار قرار دارد و پیش بینی می شود با این روند توسعه بیمارستان بتواند پذیرای بیماران ارجاعی از سایر نقاط استان نیز باشد.

استان مازندران با حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۳ بیمارستان دولتی و خصوصی دارد .

تقویت کانون توسعه در شرق مازندران

روغنکاری چرخ صنعت 

رییس اداره صنعت و معدن شهرستان بهشهر در تشریح فعالیت های سال های اخیر در حوزه صنعت شهرستان گفت : در مدت چهار سال اخیر برای احیای کارخانه های راکد که به عنوان موضوع مهم و در دستور کار دولت اقدامات خوبی در شهرستان انجام شده است .

اسماعیل هادی نژاد افزود : در این مدت زمانی هفت کارخانه در زمینه تولید خوراک دام ، تولید پارچه های مخملی ، فیلتر و دستگاه آب ، ایزوگام ، مصنوعات بتنی ، روغن و فراورده های گوشتی با رفع مشکلات آنها به چرخه تولید بازگشتند .

وی ادامه داد : با ادامه فعالیت این کارخانه ها زمینه بازگشت حدود ۲۰۰ نیروی انسانی به محیط کار و اشتغال فراهم شده و بدین طریق بخشی از دغدغه بیکاری به عنوان معضل اصلی جامعه در این شهرستان کاهش یافته است .

رییس اداره صنعت بهشهر از پرداخت بسته رونق تولید برای حمایت از کارخانه های شهرستان خبر داد و گفت : در این مدت از حدود ۹۰متقاضی دریافت این تسهیلات به بیش از ۵۰ متقاضی تسهیلات مورد نظر پرداخت شد .

وی میزان تسهیلات پرداختی بسته رونق تولید به واحدهای صنعتی بهشهر را بیش از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد .

هادی نژاد به عملکرد دولت برای تکمیل پروژه های نیمه تمام صنعتی در شهرستان اشاره و تصریح کرد : در چهار سال اخیر با کمک به تکمیل پنج واحد صنعتی بهشهر زمینه اشتغال حدود ۷۰۰ نفر از شهروندان فراهم شده است . 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha