مستند «گـِل فشان، جوش و خروش زمین» رونمایی شد

تهران- ایرنا- مستند «گـِل فشان، جوش و خروش زمین» سومین قسمت از مجموعه «رخساره زمین» رونمایی شد تا ترویج گنجینه‌های پنهان ‌زمین گردشگری ایران سرعت بگیرد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، این مستند، پس از نمایش قسمت اول و دوم مجموعه با محوریت جزیره هرمز و چشمه های باداب سورت در قالب سلسله‌ مستندهای «رخساره زمین» به معرفی چهار گِل فشان استان گلستان می پردازد.

گل فشان نفتلیجه  (دریای صورتی) و گل فشان قارنی یاریق که در زبان محلی به معنای شکم پاره نامیده می شود، در منطقه گمیش تپه واقع شده اند. گل فشان گوبک لیجه (پنج برادر) به  معنای ناف کوچک در منطقه صفر مرزی با کشور ترکمنستان و گل فشان اینچه در شمال منطقه آق قلا یکی از جاذبه‌های منحصربه فرد زمین‌گردشگری ایران قرار دارند.

 مستندهای این حوزه، با حمایت طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی نسبت به ظرفیت‌های پنهان فناورانه زمین شناختی ایران و ایجاد ظرفیت‌های تجاری و فناورانه در حوزه جاذبه‌های خارق‌العاده زمین‌گردشگری تهیه شده اند.

این مستند امروز با حضور کامبیز مهدی‌زاده مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگردان و نویسنده مستند، ابراهیم کریمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان، محمدرضا اسپهبد مشاور امور اکتشاف طرح توسعه فناوری ها ونوآوری های حوزه معدن و صنایع معدن و مهرداد همایان تهیه کننده مستند، رونمایی و برای متخصصان، کارشناسان و پژوهشگران فناوری‌های زمین‌شناسی و معدن به نمایش درآمد.

 مدیرطرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های معدن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، درخصوص این مستند گفت: گِل فشان ها پدیده طبیعی هستند که گل از عمق زمین به سطح می آید و جوشش دارد.

وی بیان کرد: پیش از تهیه این مستند برخی از فعالان این عرصه اعتقاد داشتند که گل فشان های این منطقه غیر فعال شده اند، در صورتی که مستند جوش و خروش نشان داد که گل فشان های استان گلستان فعال  هستند و فعالیت آنها ادامه دارد.

مهدی زاده با اشاره به اینکه گلفشان ها جنبه درمانی نیز دارند، یادآور شد: نمونه این گل فشان ها در استان سستان و بلوچستان در شهرستان کنارک و همچنین در استان آذربایجان شرقی نیز وجود دارد.

وی با تاکید بر اهمیت زمین شناسی و ژئووریسم در توسعه کشور، اظهار داشپت: هیچ برنامه مدونی در خصوص زمین گردشگری و ژئو توریسم نداریم.

مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های معدن با اشاره به اینکه اولین گام ها توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه برداشته شده، بیان کرد: با تکیه بر علم و فناوری و نوآوری می توانیم آینده ایران را بسازیم.  در حال حاضر با کاهش ذخایر معدنی، دنیا به سمت استفاده از فناوری برای اکتشافات معدنی رفته است، باید به سمت فناوری و نوآوری و اکتشافات سیستماتیک معدن حرکت کنیم. این کار پیچیدگی های علمی و فناوری خاص خود را می خواهد.

مهدی زاده اظهار داشت: درحال حاضر دنیا از اکتشاف سطحی به سمت اکتشاف عمیق حرکت کرده است. متاسفانه در زمینه زمین شناسی معدن عقب افتاده ایم، عمق اکتشاف زمین شناسی در ایران پنج متر است، در ایران نقطه اکتشاف سطحی است.

وی یادآور شد: باید از باطله های معدنی استفاده کنیم و به سمت استحصال معادن خاکی برویم. امروزه عناصر نادر خاکی اهمیت بسیاری دارد. عناصر نادر خاکی، عناصر راهبردی و استراتژیک هستند و آینده ایران در گرو توجه به این عناصر است.

مهدی زاده یادآور شد: مستند جزایر قشم نیز از سلسه مستندهای رخساره زمین نیز تهیه شده و اواخر تیر ماه رونمایی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha