دلیل برخی از آسیب‌های اجتماعی کرمانشاه عدم پیشرفت متقارن آن است

ایرنا- کرمانشاه- مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه با اشاره به اینکه این استان بعد از جنگ تحمیلی به نسبت سایر استان‌ها به صورت متقارن در حوزه های اقتصادی و اجتماعی پیشرفت نداشته است، گفت: اگر می‌بینیم آمار برخی از آسیب‌های اجتماعی امروز در این استان بالاست دلیلش همان عدم پیشرفت متقارن است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «حمیدرضا پوریانی» روز سه شنبه در نشستی خبری در سرسرای اجتماعات اداره کل زندان های استان، با اشاره به دغدغه این روزهای مردم و مسوولان نسبت به گسترش سرقت، افزود: بیشتر سارقان با قرار کفالت یا وثیقه پایین وارد زندان می شوند ضمن اینکه تا ۸۵ درصد سارقان به مواد مخدر اعتیاد دارند که باید موضوع اعتیاد را یک معضل جدی در استان دانست.

وی اظهار داشت: ۹۸ درصد زندانیان مرد و ۲ درصد (۸۹ نفر) زن هستند، ضمن اینکه ۷۰ درصد زیر ۴۰ سال سن دارند.

وی تاکید کرد: بسیاری از زندانیان در سن اشتغال قرار دارند اما به دلیل نبود شغل سر از زندان درآورده اند وقتی با برخی مسوولان استان این آمارها را در میان می گذاریم غصه می خورند اما کاری نمی کنند.

این مقام مسوول گفت: در استان کرمانشاه ۲ هزار و ۷۰۰ زندانی وجود دارد که به صورت مکرر آزاد می شوند و دوباره بر می گردند که جرم بیشترشان هم سرقت است.

طبق آماری که این مقام مسوول داد: تعداد کل زندانیان استان چهار هزار و ۹۰۰ نفر هستند که از این تعداد هزار و ۵۰۰ نفر به مرخصی کرونا رفته اند.

پوریانی اشاره ای به جرایم زندانیان نیز داشت و گفت: ۲۹ درصد زندانیان استان به جرم سرقت در حال تحمل حبس هستند همچنین آمار زندانیان مرتبط با مواد مخدر نیز  ۲۵ درصد است.

مدیرکل زندان های استان کرمانشاه گفت: آنچه داخل زندان است را باید چکیده وضعیت جامعه دید به گونه ای که ورودی زندان را در حقیقت همان خروجی عملکرد مسوولان دانست.

کل سارقان استان کرمانشاه زیر سه هزار نفر است

پوریانی تاکید کرد: کل سارقان استان زیر سه هزار نفر هستند که متاسفانه این افراد در همان روزی که آزاد می شوند دوباره سرقت می کنند.

او گفت: سازمان زندان ها هیج دخالتی در وقوع جرم و ورود به زندان ندارد اما باید گفت که عملکرد بسیاری از ارگان ها که نقش تعلیم و تربیت را در جامعه دارد، منجر به وضعیت فعلی زندان ها شده است.

وی آمار بالای ترک تحصیل و آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد را از عوامل اصلی آمار بالای زندانیان برشمرد و افزود: کسانی که باید شغل ایجاد می کردند اما نکردند نیز مسبب وضع فعلی هستند.

پوریانی تصریح کرد: بسیاری از جلسات ما در ادارات خروجی ندارد در حالی که درد کرمانشاه در حوزه سرقت قابل درمان است.

کل سارقان اسلام آباد غرب ۲۰۰ نفر هستند

این مقام مسوول در ادامه با اشاره به آمار خود اظهاری زندانیان گفت: هزار نفر از زندانیان استان به صورت حرفه ای شغل بلدند اما بیشترشان سرقت می کنند.

او این موضوع را نتیجه فرهنگ ضعیف کار در استان دانست و گفت: زمین های کشاورزی به افرادی خارج از استان داده می شود یا اینکه شاهدیم بسیاری از مغازه داران به مشتری توجه نمی کنند.

پوریانی بیان داشت: برخی از استادکارهای بزرگ به جرم سرقت در زندان هستند.

او بیشترین آمار سرقت در استان را مربوط به اسلام آباد غرب دانست و گفت: کل سارقان اسلام آباد غرب ۲۰۰ نفر هستند و تمام مردم شهر را عاصی کرده اند و اینجا باید پرسید آیا مسوولان نمی توانند برای این ۲۰۰ نفر برنامه ریزی کنند؟

وی افزود: با امام جمعه و فرماندار اسلام آباد غرب در خصوص واگذاری زمین و سوله های کوچک برای مشاغلی مانند گلخانه به این افراد صحبت کرده ایم.

وی با اشاره به آمار ۳۰ درصدی سرقت در بین جرایم زندانیان گفت: برنامه داریم که این آمار را طی ۲ سال آینده به ۱۵ درصد برسانیم.

جرایم خشن در کرمانشاه کم است

مدیرکل زندان های استان با بیان اینکه جرایم خشن در استان کرمانشاه خیلی کم است و این موضوع خود او را هم متعجب کرده است، گفت: بخشی از احساس نا امنی ذهنی است و متاسفانه مردم استان عادت کرده اند که اتفاقات کوچک را بزرگنمایی کنند.

وی تصریح کرد: خود مردم استان در فضای مجازی به این احساس ناامنی دامن می زنند در حالی که جرایم بسیار خشن تری در نقاط دیگر کشور اتفاق می افتد که صدایش در نمی آید اما اگر این حوادث در کرمانشاه رخ بدهد، مردم انعکاس آن را جهانی می کنند.

پوریانی بیشتر سرقت های استان را از نوع خُرد و به خاطر اعتیاد دانست و گفت: حتی شاهدیم که برخی از خوانندگان محلی راجع به فرهنگ لاتی می خوانند و این موضوع به فرهنگ اصیل کرمانشاه لطمه می زند، برای همین اگر من جای دادستان کرمانشاه بودم حتما این خواننده ها را بازداشت می کردم.

او باز هم بر مشکل فرهنگ کار در استان تاکید کرد و بیان داشت: فرهنگ ضعیف کار منجر به آسیب های اجتماعی می شود.

نشست خبری مدیرکل زندان های  استان کرمانشاه
عنوان

تا پایان ۱۴۰۰ باید برای ۸۰ درصد محکومین شغل ایجاد شود

این مقام مسوول در ادامه با اشاره به جهش اشتغال محکومین زندان های استان از ۱۸ درصد به ۵۰ درصد، افزود: تا پایان سال ۱۴۰۰ باید برای ۸۰ درصد محکومین زندان ها اشتغال ایجاد شود.

او ادامه داد: در سال گذشته با همکاری سازمان فنی حرفه ای ۱۶۸ دوره در زندان ها برگزار شده که نتیجه آن صدور سه هزار و ۲۵۰ گواهینامه برای زندانیان استان بوده است.

مدیرکل زندان های استان آمار اشتغال زندانیان را ۶۹۱ نفر به صورت نشسته مانند گیوه بافی اعلام کرد و افزود: در نتیجه قرارداد بنیاد تعاون زندان ها با کارخانه های استان ۷۸ زندانی نیز به صورت نیروی اعزام به کار مشغول هستند که تا پایان سال برنامه داریم این آمار به ۵۰۰ زندانی برسد.

پوریانی همچنین آمار زندانیان مشغول در کارگاه های خود زندان ها را ۶۲۵ نفر در مشاغلی مانند خیاطی و جوشکاری بیان کرد و گفت: ما در داخل زندان های استان ۸۰ چرخ خیاطی داریم و کارگاه ها و کارخانه هایی که نیاز به لباس دارند می توانند سفارششان را به ما بدهند.

وی ادامه داد: به مناسبت هفته قوه قضاییه کارگاه بسته بندی گیاهان دارویی در زندان نسوان با ظرفیت هشت نفر و نیز کارگاه تولید سفره یکبار مصرف در زندان چشمه سفید با ظرفیت ۱۵ نفر افتتاح می شود.

به گفته پوریانی برخی زندانیان با کار در کارگاه های زندان تا هفت میلیون تومان هم درآمد کسب می کنند.

کرمانشاهیان فرهنگ خوب رضایت دارند

پوریانی به برنامه حمایتی از زندانیان و خانواده آنها نیز اشاره کرد و گفت: ۸۹۶ خانواده زندانیان تحت پوشش انجمن های حمایتی هستند ضمن اینکه کمیته امداد نیز ۶۹۰ زندانی را تحت پوشش دارد.

مدیرکل زندان های استان در ادامه این نشست با اشاره به اجرای طرح پایش در زندان های استان گفت:‌ با بررسی پرونده همه زندانیان، هزار و ۱۵۷ نفر آزاد شده اند، ضمن اینکه در طرح پایش ۲ نیز هزار نفر دیگر آزاد می شوند.

وی با اشاره به فرهنگ خوب رضایت در استان کرمانشاه بیان داشت: در سال گذشته ۱۳ مورد رضایت اولیا دم در پرونده های قصاص داشته ایم، همچنین در سایر پرونده ها بیش از هزار رضایت شاکی داریم.

پوریانی دادرسی الکترونیک را دیگر خدمات به زندانیان عنوان کرد و گفت: بیش از هزار پرونده در ۱۶  شعبه دادرسی الکترونیک در زندان های استان رسیدگی شده است.

او اشاره ای نیز به پابند الکترونیک به عنوان تجهیزات حقوقی جدید قوه قضاییه داشت و گفت: اخیرا این موضوع در کرمانشاه رونق گرفته و هم اکنون ۱۳ زندانی با پابند الکترونیک تحت نظارت هستند.

دیزل آباد فروخته می شود

وی در ادامه به برنامه انتقال زندان دیزل آباد به خارج از شهر پرداخت و تصریح کرد: با فروش زندان فعلی می توانیم زندان جدیدی با ظرفیت پنج هزار نفر در شرق شهر کرمانشاه بسازیم.

او گفت: برای خرید زندان دیزل آباد نیازمند پای کار آمدن خریداری مانند شهرداری یا قرارگاه سازندگی و یا بخش خصوصی قوی هستیم، ضمن اینکه کاربری اینجا اگر تجاری شود قیمتش بالا می رود.

پوریانی همچنین سرانه نگهداری هر زندانی را در مجموع ماهیانه بیش از ۸۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسوول در خصوص وضعیت کرونا در زندان های استان نیز بیان داشت: تمام پروتکل های بهداشتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی به دقت رعایت می شود به گونه ای که زندانیان در بدو ورود ۲ مرحله قرنطینه می شوند.

پوریانی افزود: تست کرونا ۴۷ زندانی در بدو ورد مثبت بوده است که این افراد قرنطینه شده اند.

وی همچنین گفت: ۸۵ درصد زندانیان معتاد هستند که در زندان های استان تحت متادون درمانی قرار می گیرند.

باسواد کردن ۵۴ زندانی 

مدیرکل زندان های استان با اشاره به اجرای برنامه های مختلف فرهنگی، ورزشی گفت: با همکاری آموزش و پرورش در سال ۹۹ تعداد ۵۴ نفر در کلاس های سواد آموزی زندان ثبت نام کردند، ۳۹ مورد مرحله تکمیل سواد و ۵۲ نفر نیز دوره انتقال از راهنمایی به دبیرستان را گذراندند.

پوریانی افزود: ۲ نفر از زندانیان استان نیز در حال طی کردن دوره های عالی دانشگاهی از طریق پیام نور هستند.

او همچنین تعداد کتابخانه های زندان های استان را هفت مورد با ۳۲ هزار کتاب اعلام کرد و گفت: این کتابخانه ها زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی هستند ضمن اینکه در سال گذشته با اهدای ۱۵ هزار کتاب در پویش نذر کتاب وضعیت کتابخانه ها مطلوب شده است.

طبق آماری که وی گفت: ۵۶ درصد زندانیان استان تحصیلاتشان راهنمایی و کمتر است که نشان دهنده بالا بودن آمار ترک تحصیل در این استان است.

او تعداد زندانیان با تحصیلات لیسانس به بالا را ۲ درصد اعلام کرد و افزود: هر چقدر آگاهی و تحصیلات بالاتر باشد در ورودی به زندان موثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha