علیرضا شمس روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: کارخانه قند ورامین با قدمتی بالغ بر ۸۰ سال، بخشی از هویت شهرستان ورامین به حساب میآید، کارخانهای که با وسعت ۲۳ هکتار که در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی، در دهه ۸۰ به بخش خصوصی واگذار شده بود.
وی اظهار داشت: بر اساس بند ۱۴ قرارداد واگذاری کارخانه قند به بخش خصوصی به صراحت آمده است که مالک جدید حق تغییر کاربری و یا تعطیلی کارخانه را ندارد و باید فعالیت آن ادامه پیدا کند و با توجه به تأکیدات رئیس قوه قضائیه بر لزوم حمایت از بخش تولید و ممانعت از تعطیلی واحدهای فعال و پیگیری راهاندازی واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل، دستگاه قضا در ورامین نیز به موضوع کارخانه قند ورود کرد تا زمینه فعالیت مجدد آن فراهم شود.
شمس گفت: با برگزاری جلسات متعدد تخصصی و بازدید مسوولان استانی و کشوری از این کارخانه، مقرر شد که مالک بار دیگر به راهاندازی کارخانه قند اقدام کند که این مهم پس از به روزرسانی ادوات و تجهیزات کارخانه و آماده سازی مجدد محقق و فردا با حضور مسوولان استانی و شهرستانی فعالیت فاز نخست آن آغاز میشود.
تصفیه خانه قند ورامین، یکی از قدیمیترین کارخانه های کشور است که طراحی آن در سال ۱۳۱۲ توسط نیکلای مارکف، معمار روسی انجام شد و با تجهیز آن توسط مهندسان چکسلواکی و تکمیل ساختمان در سال ۱۳۱۳، تولید قند در آن آغاز شد.
این کارخانه نقش مهمی در بسیاری از تحولات این بخش از استان تهران داشته و هم اکنون نیز پس از ۸۶ سال، بخش مهمی از شهرستان را به نام کارخانه قند میشناسند و اغلب ساکنان قدیمی ورامین دست کم یک تابستان را در این تصفیهخانه کار کردهاند.
کارخانه قند ورامین علاوه بر ایجاد شغل و رشد و رونق اقتصادی منطقه، با دارا بودن یک زمین چمن طبیعی، یک سالن ورزش زورخانهای و دو سالن ورزش کشتی و تکواندو، نقش مهمی در رشد ورزش ورامین داشت و بسیاری از ورزشکاران به نام ورامینی سابقه فعالیت در آن را دارند.
هر چند که اسناد و مبلغ واگذاری این کارخانه هیچ گاه به دست رسانهها نرسید و کمتر مسوولی در ورامین از چگونگی این واگذاری اطلاع دارد ولی پس از این واگذاری بود که دوران افول کارخانه قند ورامین آغاز شد و تعطیلی گاه و بیگاه، تعدیل نیرو و کاهش یک شیفت کاری باعث شد تا رفته رفته زمینه تعطیلی آن فراهم شود.
این کارخانه طی سالهای ۸۶ تا ۹۵ بارها تعطیل و مجددا راهاندازی شد و هیچ گاه به طور مداوم با ظرفیت کامل، فعالیت خود را ادامه نداد و مسوولان کارخانه قند، کمبود شکر خام به عنوان ماده اولیه را دلیل این تعطیلی مداوم اعلام میکردند.
اهمیت معماری ساختمان قدیمی کارخانه قند ورامین موجب شد که نام آن در هفتم مهر ۱۳۸۱ با شماره ۶۱۴۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شود.
تهران- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ورامین گفت: فاز نخست کارخانه قند ورامین پس از چند سال تعطیلی فردا چهارشنبه با حضور مسوولان استانی و شهرستانی فعالیت مجدد خود را از سر میگیرد.
اخبار مرتبط
-
کارخانه قند ورامین در آستانه بازگشایی قرار گرفت
تهران- ایرنا- فرماندار شهرستان ورامین گفت: کارخانه قند ورامین که سالها به دلایل مختلف تعطیل…
-
توقف کارخانه قند ورامین در تاریخ
تهران- ایرنا- تصفیه خانه قند ورامین، فقط یک کارخانه تولیدی نیست، بلکه هویتی تاریخی است که بخش…
-
تعطيلي كارخانه قند ورامين كام 400كارگر را تلخ كرد
تهران- ايرنا- تعطيلي كارخانه تصفيه خانه قند ورامين، كام 400 كارگر اين كارخانه قديمي را تلخ…
-
زمين چمن تاريخي كارخانه قند ورامين در آستانه نابودي قرار دارد
ورامين ، تهران بزرگ – زمين چمن كارخانه قند ورامين در سايه بي توجهي مسوولان اين كارخانه و شهرستان…
-
پس از ماه ها تعطيلي؛
تصفيه خانه قند ورامين فعاليت مجدد خود را آغاز كرد
تهران – ايرنا – پس از ماه ها تعطيلي تصفيه خانه قند ورامين به دليل عدم تأمين مواد اوليه مورد…
نظر شما