به گزارش ایرنا، سردار حسین اشتری روز شنبه و مصادف با فرارسیدن ۲۶ ژوئن (۵ تیر ماه) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در نشست تخصصی «یاریگران زندگی، همکاری های فرابخشی و بین المللی و پیشگیری از اعتیاد» که با حضور سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دایم ایران در وین و فدولوف نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در دنیا مواد مخدر است و بیش از ۲۶۵ میلیون نفر درگیر انواع مختلف مواد مخدر هستند به همین دلیل موضوعی استراتژیک برای جهان محسوب می شود که روند افزایشی آن نگران کننده است.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه های بین المللی باید مسوولانه پای کار بیایند و مانند ایران با اراده و عزم راسخ این مبارزه و مقابله را ادامه دهند، خاطرنشان کرد: باید آسیب شناسی شود که چرا با وجود این همه دستگاه ها و سازمان باز روند رشد مصرف مواد مخدر رو به بالا است.
۳۸۰۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم شده است
فرمانده نیروی انتظامی با یادآوری اینکه در بیانات رهبر انقلاب بارها به موضوع مبارزه با مواد مخدر اشاره شده است و ایشان موضوع اعتیاد را در زمره پنج آسیب اولویت قرار داده و شخصا به این موضوع ورود پیدا کرده اند، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران می تواند این ادعا را داشته باشد که پیشتاز در امر مبارزه با مواد مخدر است؛ چرا که در این راه بیش از ۳۸۰۰ نفر به شهادت رسیده و ۱۲ هزار نفر جانباز تقدیم شده است.
۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر در مرزهای شرقی انجام می شود
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل همجواری با کشور تولید کننده و توزیع کننده مواد مخدر یعنی افغانستان آن هم به جهت حضور آمریکایی ها در آنجا بیشتر در معرض خطر و آسیب است ضمن اینکه بیشترین مبارزه و مقابله و کشفیات جهان را داشته است.
اشتری با یادآوری اینکه در سال گذشته ۱۲۰۰ تن انواع مواد مخدر توسط جان برکفان نیروی انتظامی، اطلاعای و قضایی کشف شده است خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد کشفیات در شرق کشور انجام شده است که حکایت از این دارد ۹۰ درصد مواد در مرزها کشف و از ورود آن به داخل کشور خودداری می شود کمااینکه آن ده درصد که وارد کشور می شود هم رقم بالایی است و باید بیشتر به آن توجه شود.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هم برای در امان ماندن و سلامت جوانان و مردمان خود و هم سایر کشورها می کوشد و اگر امروز این تلاش ها و مبارزه وجود دارد با هدف این است که این بلا هم از ایران و هم از سایر کشورها رخت بربندد.
اشتری تاکید کرد: سازمان های بین المللی و همه کشورهایی که مقصد مواد مخدر هستند باید قدردان زحمات ایران باشند ضمن اینکه این اراده وجود دارد که هم در سطح کلان جمهوری اسلامی ایران و هم جهانی کار بشردوستانه و انسان دوستانه انجام شود و فقط به داخل کشور مربوط نیست.
وی با قدردانی از رویکرد خوب ستاد مبارزه با مواد مخدر در بحث پیگیری و اطلاع رسانی و درمان، خاطرنشان کرد: طرح یاریگران مردمی هم اقدامی موثر در بکارگیری سازمان های مردم نهاد، روحانیون پیشکسوتان ورزشی و ملی و غیره در امر پیشگیری از مواد مخدر بود.
فرمانده نیروی انتظامی یادآور شد: باید این کار تقویت شود و از ظرفیت مردم بیشتر استفاده کنند ضمن اینکه اصحاب رسانه، صدا و سیما، مراکز آموزشی و پیشکسوتان و همه باید برای ریشه کن کردن این بلا کمک کنند.
۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است. کنفرانس بینالمللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر از تاریخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷ در شهر وین به منظور ابراز عزم سیاسی ملتها در امر مبارزه با پدیده خانمانسوز و شوم مواد مخدر تشکیل شد و در آن سندی با عنوان C.M.O به تصویب کشورهای شرکتکننده رسید.
۱۳۵۲
نظر شما