اعمال محدودیت آبی برای عشایر خراسان رضوی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست

مشهد-ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: به هیچ وجه نباید برای عشایر محدودیت آبی ایجاد شود و اگر هم در مدیریت آب استان برنامه‌ای وجود دارد باید رفع مشکل آب و تامین مستمر آن برای عشایر و دام آنان در اولویت قرار گیرد.

سید کمال الدین میرجعفریان عصر یکشنبه در نشست شورای عشایری خراسان رضوی با تاکید بر بهبود شرایط راه های دسترسی به مناطق عشایری افزود: در مسیرهای آبرسانی به شهرها و روستاها، حتما عشایر مورد توجه قرار گیرند و آبرسانی سیار به مناطق عشایری انجام شود.

وی ادامه داد: می توان برای بهسازی راه ها از آسفالت سرد نیز استفاده کرد، ماشین آلات حوزه عشایری نیز خیلی با کار سنگین ارتباطی ندارد و تا جایی که امکان دارد مساعدت لازم به ویژه در ایام بارندگی ها با عشایر انجام گیرد تا دچار مشکل نشوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: بهترین محیط بانان و نگهدارندگان منابع طبیعی، عشایر هستند و باید تسهیلات و امکانات لازم در اختیار این جامعه قرار گیرد و از سختیگیریهای بیش از حد برای آنان پرهیز کرد.

میرجعفریان افزود: عشایر کمترین استفاده را از بیت المال دارند اما بیشترین استفاده را به کشور می رسانند و باید این جامعه و خدمات آنان را ارج نهیم و فرهنگ عشایری را حفظ و به نسلهای بعد منتقل کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیتی که بهداشت عشایر و دام این جامعه دارد لازم است دامپزشکی حضور میدانی در محلات عشایری و چراگاه های آنها داشته باشد چرا که شاید عشایر به سبب هزینه های بالا نتوانند به دامپزشکی مراجعه کنند، لذا باید عوامل دامپزشکی به آنان مراجعه کنند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: هیچ دانش آموزی از جامعه عشایری نباید از تحصیل بازماند، در حوزه آموزش چه مجازی یا حضوری باید از حداکثر ظرفیت برای ارایه آموزشهای لازم به جامعه عشایری بهره گرفت و  اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات باید تجهیزات ارتباطی لازم را به  مناطق عشایری برده تا فضای آموزشی لازم برای آنان فراهم شود.

میرجعفریان تامین بیمه اجتماعی جامعه عشایری و دامشان و بازار فروش محصولات آنان، ظرفیت شناسایی این جامعه به ویژه حوزه گردشگری آن، حمایت کمیته امداد از عشایر و تامین امنیت قاطع برای محصولات عشایری را مورد تاکید قرار داد.

مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: جمعیت عشایر استان در سرشماری سال گذشته ۶ هزار و ۳۵۵ خانوار است که در ۳۵ طایفه مستقل سازمان یافته و در ۱۳ شهرستان و ۳۶۴ سامان عرفی مستقر هستند.

محمد نبوی فرد افزود: تعداد دام عشایر خراسان رضوی ۹۹۵ هزار واحد دامی است که بیش از ۱۰ درصد دام سبک خراسان رضوی را در اختیار دارند، همچنین ۶۰ درصد از مساحت استان در قلمرو کوچ عشایر است، ۱.۶ میلیون هکتار مرتع معادل ۲۲ درصد از مراتع استان و ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زراعی و باغی متعلق به عشایر خراسان رضوی است.

وی اضافه کرد: تولیدات عشایر خراسان رضوی شامل ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۱ هزار و ۸۴۷ تن شیر، هزار و هفت تن کره، ۵۹۲ تن روغن، هزار و ۲۵۵ تن پشم، ۱۳ تن کرک بز، ۲۶ تن موی بز و ۴۱ هزار و ۷۰۰ متر مربع تولید صنایع دستی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی برخورداری جمعیت عشایر خراسان رضوی از آب آشامیدنی و بهداشتی را ۶۳ درصد، برخورداری از راه مناسب را ۷۶ درصد، برخورداری از برق را ۶۶ درصد، برخورداری از خانه بهداشت را ۴۵ درصد، پوشش سوخت فسیلی و انرژیهای نو را ۸۲ درصد، دسترسی به مخابرات را ۷۸ درصد و برخورداری از مسکن مناسب در قشلاق را ۴۹ درصد ذکر کرد.

نبوی فرد افزود: طی سه سال قبل تاکنون ۱۳۹ میلیارد و ۳۷۱ میلیون تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی، خشکسالی ماده ۱۰ و ماده ۱۲، توسعه پایدار روستایی و عشایری توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی و عشایری و عشایر استان جذب شده است.

وی میانگین سهام اعضای تشکل عشایری خراسان رضوی را سه میلیون و ۲۴۶ هزار و ۶۰۰ تومان ذکر و بیان کرد: این در حالی است که میانگین سهام اعضای تشکل عشایری کشور ۴۰۰ هزار تومان است.

او ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال ۱۲ هزار و ۸۸۸ تن نهاده دامی تامین و بین عشایر خراسان رضوی توزیع شده است که از این میزان ۹ هزار و ۳۹۸ تن کنسانتره تولید شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی گفت: کل دام پلاک شده خراسان رضوی چهار میلیون و ۹۵۳ هزار و ۳۱۸ راس دام، دام سبک هویت بخشی شده استان چهار میلیون و ۵۷۷ هزار و ۷۱۲ راس، دام سبک هویت بخشی شده عشایر استان ۶۰۷ هزار و ۶۷۴ راس دام، نسبت دام سبک عشایر به دام سبک استان ۱۳.۳ درصد و نسبت دام عشایر استان به دام عشایر کشور ۸.۸ درصد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha