به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی theprint، بر اساس نتایج این مطالعه که در مجله لنست ( Lancet Infection Diseases ) منتشر شده است، تزریق «کروناواک»، واکسن کووید-۱۹ ساخته شده توسط شرکت چینی زیست دارویی «سینوواک» برای کودکان و نوجوانان بی خطر است و یک پاسخ آنتی بادی قوی ایجاد می کند.
این مطالعه که بر ۵۵۰ کودک و نوجوان ۳ تا ۱۷ سال انجام شد، نشان داد که تزریق ۲ دوز این واکسن، واکنش آنتی بادی قدرتمندی در این گروه سنی ایجاد میکند.
بر اساس نتایج این مطالعه در بدن بیش از ۹۶ درصد کودکانی که ۲ دوز واکسن را دریافت کردهاند، آنتی بادی مقاوم به ویروس SARS-CoV-۲ به وجود آمده بود، بیشترین عارضه جانبی مشاهده شده پس از دریافت واکسن نیز درد در محل تزریق بود.
نتایج این مطالعه، ایمنی واکسن های کووید -۱۹ را هر چه بیشتر تأیید میکند. به گفته محققان، واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۷ سال به کنترل میزان انتقال کرونا کمک میکند. علاوه بر آن شدت بیماری کرونا را در این گروه سنی کاهش می دهد.
محققان گفتند: نتایج این مطالعه نشان داد که کروناواک در کودکان و نوجوانان به خوبی تحمل و باعث ایجاد واکنش های ایمنی شدید شد. این موضوع سیار دلگرم کننده است و نشان می دهد که مطالعات بیشتر در مناطق دیگر و با جمعیت بیشتر و چند قومی، می تواند داده های ارزشمندی را برای اطلاع دادن به استراتژی های ایمن سازی که شامل کودکان و نوجوانان است، فراهم کند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.
علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.
نظر شما