مهین فرهادیزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: تا امروز دختران ورزشکار کشورمان موفق شدند ۱۰ سهمیه را در بازیهای المپیک به نام ایران ثبت کنند که در رشتههای دوومیدانی، بدمینتون، تیراندازی، تکواندو، کاراته و قایقرانی است. در پاراالمپیک نیز تاکنون و در بخش زنان هشت نفر در رشتههای دوومیدانی، تیر و کمان، تیراندازی، تکواندو و قایقرانی موفق به کسب سهمیه شدند و با توجه به این که حضور در این رویداد بسیار مهم است، از همان ابتدا تمهیدات لازم برای حضور شایسته ورزشکاران کشورمان در این بازیها تدارک دیده شد و امیدوارم اعضای کاروان ورزشی ایران در المپیک و پاراالمپیک به ویژه بانوان ورزشکار کشورمان عملکرد خوبی داشته باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه یکی از اتفاقات خوبی که در کشور ما افتاده این است که ورزش زنان ایران در تمامی سطوح توسط کارشناسان، متخصصان و مدیران زن مدیریت و اداره می شود، امروز این افتخار در ورزش ایران ثبت شده که بانوان جمهوری اسلامی در ١٣٠ رشته ورزشی به صورت فعال و در ۴٩ فدراسیون مشغول به فعالیت هستند و برای موفقیت و کسب افتخار تلاش میکنند. از سویی دیگر ۱۲۰ هزار مربی و ۱۰۰ هزار داور زن در حوزه بانوان حضوری فعال دارند که تیمهای ورزشی را هدایت میکنند.
معاون ورزش بانوان تصریح کرد: از نظر کمیته بینالمللی المپیک IOC و بررسی شاخصهای موجود در عدالت جنسیتی در برخی از شاخصها رتبه اول را در اختیار داریم که این نشان میدهد ورزش زنان چقدر مهم است. در ایران هم اکنون ریاست ۷۷۵ هیات ورزشی در شهرستانها را زنان برعهده دارند و ضمن آنکه در ادارات کل و در بخش معاونت ورزش بانوان، زنان تلاش و فعالیت چشمگیری دارند.
گفتنی است بانوان ورزشکار کشورمان با کسب دهمین سهمیه المپیک توکیو که برای نخستین بار در تاریخ ورزش ایران به دست آمد، رکورد بیشترین سهمیه راه یافته به بازیهای المپیک را به خود اختصاص دادند. با گذشت ۶ دوره حضور بانوان ایران در المپیک از بازی های ۱۹۹۶ آتلانتا تا ۲۰۱۶ ریودوژانیرو تعداد زنان ورزشکار راه یافته به بازیها از یک به ۹ نفر در ریو برزیل افزایش داشت و این بار خیز بلند ستارگان زن ورزش ایران با کسب ۱۰ سهمیه در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو نه تنها رکورد ریو، بلکه رکورد کسب سهمیه بانوان در ادوار المپیک را شکست.
نظر شما