به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی استانداری قم، بهرام سرمست در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری، با اشاره به آخرین اقدامات و تدابیر اتخاذ شده در زمینه مقابله با کرونا در این استان اظهار کرد: برابر آخرین نقشه رنگ بندی کرونایی کشور، استان قم تنها پس از گذشت ۲ هفته از وضعیت زرد به وضعیت نارنجی بازگشت.
وی با بیان این که این استان در یک ماه اخیر از شرایط نسبتاً پایدار و ثابتی از حیث تعداد مبتلایان و بستری ها برخوردار بود تصریح کرد: با روند افزایشی بیماری در چند روز اخیر و افزایش تعداد بستری ها، مجدداً وضعیت استان به نارنجی تغییر پیدا کرد.
استاندار قم با اشاره به افزایش نگرانی ها از احتمال شدت یافتن شیوع ویروس و خطر مواجهه با موج پنجم بیماری گفت: در شرایط کنونی باید از تمام ظرفیت دستگاه های فرهنگی و رسانه های استان برای آگاه سازی، اطلاع رسانی و پرهیز از ساده انگاری استفاده شود.
سرمست با تأکید بر این که میزان رعایت دستورالعمل ها در استان با شرایط مطلوب فاصله دارد خاطرنشان کرد: کمیته نظارت باید در نظارت های خود تشدید کند و دستورالعمل ها و الزامات بهداشتی متناسب با این وضعیت به ویژه در تجمعات و برگزاری آیین ها و مراسم ها در استان اعمال شود.
وی همچنین با اشاره به آغاز مرحله دوم واکسیناسیون عمومی در کشور گفت: انجام واکسیناسیون در استان نیز بر اساس روند کاری ابلاغی از مرکز در حال پیگیری است و انتظار داریم مردم بر اساس اطلاع رسانی ها و نوبت های اعلامی دانشگاه علوم زشکی همکاری کنند.
استاندار قم به برگزاری آزمون سراسری نیز اشاره و تصریح کرد: نظارت و مراقبت های بهداشتی لازم بر محل برگزاری این آزمون و پیشگیری از ایجاد هر گونه تجمع در حوزه ها صورت پذیرد.
در رنگ بندی جدید کرونایی کشور، قم از روز هشتم تیرماه از زرد به نارنجی تغییر کرد.
این تغییر وضعیت در حالی صورت میگیرد که این استان کمتر از ۲ هفته پیش و در بیست و نهم خردادماه از منطقه نارنجی وارد منطقه زرد شده بود.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. «کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است. شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./
نظر شما