بهرام سرمست روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ بهبحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: باید کمترین خاموشیها را برای مصارف تجاری و خانگی داشته باشیم تا مردم، اصناف و کسبه با مشکلهای کمتری روبهرو باشند.
استاندار قم همچنین اهمیت اطلاع رسانی صحیح و بهموقع در مورد زمان خانوشیها در استان را مورد توجه قرار داد و گفت: مردم باید بتوانند برنامه زندگی خود را با خاموشیها تنظیم کنند و مسئولان نیز در اِعمال قطعی برق در بخشهای مختلف اعم از صنعت، خدمات یا بخشهای کشاورزی و خانگی اولویتبندی کنند.
سرمست تصریح کرد: بر اساس آن اولویتی که در نظر گرفته میشود، کمترین محدودیت برای مردم اِعمال شود تا بتوانیم چند هفته گرمای تابستان را با کمترین تبعات پشت سر بگذاریم و در ارائه خدمت بهمردم موفق باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بهقرار داشتن قم در وضعیت نارنجی کرونایی گفت: متاسفانه با توجه به اینکه شرایط کرونایی استانهای همجوار قم چندان مساعد نیست، احتمال تبدیل وضعیت کرونایی قم از نارنجی بهقرمز زیاد است.
وی با بیان اینکه تدابیر لازم بهمنظور پیشگیری از وقوع چنین وضعیتی اتخاذ شود گفت: باید نظارتهای بهداشتی را تشدید و از مردم نیز خواهش کنیم که همانند گذشته پروتکلها را رعایت کنند تا وارد موج جدید نشویم.
استاندار قم خاطرنشان کرد: ما بهدلیل محدودیتهایی که برای مردم وجود دارد، شرمنده آنها هستیم، اما در صورت شیوع خیز جدید بیماری ناچار بهاِعمال مجدد محدودیتها خواهیم بود.
سرمست با اشاره بهاهتمام جدی مدیریت استان برای جلوگیری از موج جدید کرونا یادآور شد: در سایه این تلاشها بهدنبال این هستیم که با کمترین اِعمال محدودیت بیشترین نتیجه را بگیریم، و از ابتلای بیشتر مردم، گرفتاریها و فوتیها جلوگیری نماییم.
وی با ارائه تذکر به ادارهها و مسئولان استانی در مورد دقت و مراقبت لازم برای رعایت حداکثری مقررات بهداشتی بیان داشت: در رابطه با واکسیناسیون نیز برای تشویق مردم و ارائه واکسن بهآنها پیگیریهای جدی صورت گیرد.
وی بیان کرد: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت نیز این مساله را در کمترین فرصت دنبال نموده و واکسیناسیون گروههای هدف را آغاز کنند.
از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم حدود ۶۸ هزار دُز واکسن تزریق شدهاست.
مطابق رنگبندی جدید کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قم از نهم تیرماه از منطقه زرد وارد منطقه نارنجی کرونایی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما