به گزارش ایرنا، مختار اسفندیاری روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات مرتعی عشایر با روستاییان بخش پادنای سمیرم در فرمانداری این شهرستان، اظهار داشت: مدیریت حفاظتی و اداری ضلع شمالی دنا و زاگرس در محدوده سمیرم اصفهان ،با کهگیلیویه و بویراحمد است و همین امر مشکلات زیادی برای منطقه و عشایر ایجاد کرده است.
به گفته وی، حدود ۳۰ خانوار عشایر اطراف روستای خفر و دیگر مناطق بخش پادنای سمیرم که در میانه رشته کوه دنا مستقر هستند سالیان متمادی است از طرف یگان حفاظت محیط زیست یاسوج تحت فشار و جریمه هستند که محل زندگی خود را ترک ک و به مرتع دیگری کوچ کنند.
مدیر کل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به برپایی جلسات متعدد برای رفع این مشکل در ۶ سال اخیر، افزود: با وجود پیگیری، مکاتبات و مصوبات متعدد ؛ اداره حفاظت محیط زیست استان همجوار به هیچ کدام از وعدهها و مصوبه ها عمل نکرد تا امروز بار دیگر شاهد بروز تنش و مشکلاتی بین روستاییان و عشایر در جنوب سمیرم باشیم.
به گفته اسفندیاری، پرداخت سرانه مرتع و حق چرای دام مهمترین مصوبه نشستهای کاری با حضور مدیران استان همجوار است و با وجود ارسال دقیق فهرست خانوارها و تعداد دام آنها به اداره کل محیط زیست یاسوج هیچ اقدامی از سوی آنها صورت نگرفت.
وی تاکید کرد: شبیه همین مشکل در منطقه حفاظت شده کلاه قاضی اصفهان وجود داشت که با تعامل و انجام تعهد، حل شد و عشایر از مراتع خارج شدند.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه پروانه چرای دام تنها سرمایه سرپرستان و جوامع عشایری است، اظهار داشت: اینکه به بهانه حضور عشایر در پارک ملی یا منطقه شکار ممنوع و حفاظت شده، آنها را بدون پرداخت حق و حقوقشان از محل زندگیشان بیرون کنیم کار غلطی است.
اسفندیاری تصریح کرد: خود شما در نشستهای هر ساله پذیرفتید تا زمانی که حق و حقوق عشایر را نپرداخته اید این گروه میتوانند در مراتع خود بمانند اما امروز با برخوردهای قهری با آنها و تحریک روستاییان شاهد آزار و اذیت عشایر و نبود مرتع برای چرای دام آنها هستیم.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه گفت: ما توان حفاظت از مناطق حفاظت شده پادنای سمیرم را نداریم و این موضوع را به مرکز هم منعکس کردهایم.
جمشید عبدی پور اظهار داشت: پارک ملی و ذخیره گاه بینالمللی دنا برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است و سازمان حفاظت محیط زیست طبق قوانین خود با متخلفان برخورد میکند.
وی خاطر نشان کرد: عشایر یا هر فرد دیگری که وارد این عرصهها شوند و به محیط زیست آسیب بزنند متخلف محسوب میشوند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در توان اداره کل استان ما نیست که حق و حقوق عشایر مستقر در جنوب سمیرم را پرداخت کند بنابراین تنها راه تامین اعتبار ملی برای آنهاست.
فرماندار سمیرم نیز در ادامه گفت: اولین راهکار خروج عشایر در اطراف خفر، پایین دست قله قاشمستان، منطقه آسمانی، شهلیآباد و دیگر مناطق مورد اختلاف جنوب این شهرستان پرداخت حق و حقوق آنها از سوی سازمان محیط زیست است.
محمدرضا عسگریان ادامه داد: راهکار دیگری که هم ارائه شد اما محیط زیست یاسوج به آن عمل نکرد، ماندن عشایر در منطقه اختلافی تا زمانی است که حق آنها داده شود.
وی تصریح کرد: انداختن توپ در زمین این استان یا آن استان مشکلی را از مردم و عشایر حل نمیکند، چرا که مدیریت ۲ گانه جغرافیایی و زیست محیطی این دست مناطق در سایر استان ها نیز وجود دارد.
فرماندار سمیرم برای حل و فصل این مشکل از مدیران کل محیط زیست استان اصفهان و کهگیلیویه و بویراحمد خواست با برپایی جلسهای مشترک به شکل ریشه ای این مشکل چندین ساله را بررسی و مرتفع کنند.
کهگیلویه وبویراحمد دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.
شهرستان سمیرم دارای ذخیرهگاههای طبیعی، بکر و متعددی همچون دنا، داغباشی، ضرغامآباد و چالقفا، ۱۸هزار هکتار باغ، ۱۶ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگلهای طبیعی است.
این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان، ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی واقع شده است.
نظر شما