به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان، محمد احمدی روز شنبه بیان کرد: فرآیند اجرایی پروژه رصد هوشمند آتشسوزی در پارک ملی گلستان پایان یافته و بهره برداری رسمی این سامانه به زودی آغاز میشود.
وی ادامه داد: این سامانه به صورت پایلوت در چند نقطه پرخطر پارک ملی گلستان نصب شده و نباید تصور کرد تمامی محدوده این پارک تحت پوشش سامانه قرار خواهد گرفت.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان اظهار داشت: هدف از اجرای این پروژه طراحی، پیاده سازی، تست، تحویل و آموزش سامانه یکپارچه GIS است و در این سامانه نرم افزاری، نقاط پرخطر آتش سوزی پارک ملی گلستان بر روی نقشه نمایش داده شده و علاوه بر تشخیص زودهنگام حریق، هشدارهای لازم را در زمان حادثه به دستگاههای ذیربط اطلاع می دهد.
احمدی افزود: تجهیزات فعلی در این پروژه منطقه کوچکی از پارک ملی گستان را پوشش داده و برای پوشش همه نواحی پارک باید امکانات زیرساختی را توسعه داد.
به گفته وی این پارک قبل از آغاز پروژه پایش هوشمند آتشسوزی، هیچ زیرساخت ارتباطی نداشت اما اکنون تجهیزات پیشرفتهای در این منطقه نصب شده و میتوان از آنها در حوزههای مختلفی استفاده کرد.
خرداد امسال مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گلستان به ایرنا گفته بود که برای بهره برداری از این طرح و ایجاد زیرساخت های موردنیاز سخت افزاری و تامین و نصب تجهیزاتی مانند دوربین نظارتی بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
پارک ملی گلستان به عنوان قدیمیترین پارک ملی کشور هر ساله با افزایش دما و کاهش رطوبت هوا، درگیر آتشسوزی میشود که با هدف جلوگیری از حریق و کنترل و مهار آن در این ذخیره گاه طبیعی با روش الکترونیکی دی ماه سال ۹۷ تفاهم نامه سه جانبهای میان سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و استانداری گلستان امضا شد.
کاهش رطوبت و افزایش دما در تابستان و رسیدن فصل پاییز از عوامل مهم خشک شدن علفزارها، برگ درختان و درختچههای پارک ملی گلستان و تسهیلگر وقوع حریق در این ذخیرگاه زیست کره است که این عوامل در کنار روشن کردن آتش بدون رعایت اصول ایمنی توسط مسافران هر ساله موجب آتش سوزی و وارد شدن خسارت به دهها هکتار عرصه این طبیعت خدادادی میشود.
بیشترین آتش سوزی رخ داده در این پارک به وسعت هزار و ۷۰۰ هکتار مربوط به سال ۱۳۸۹ است.
گلستان نخستین پارک ملی ایران و خاورمیانه است که در شرقیترین قسمت استان گلستان قرار دارد و به عنوان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است.
این پارک در سال ۱۳۳۶ به عنوان اولین منطقه تحت حفاظت سازمان شکاربانی و نظارت بر صید آن زمان در آمد و در سال ۱۳۴۲ به عنوان اولین پارک ملی کشور ثبت شد و اکنون یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیستکره ثبت شده در جهان و یکی از ویترین های بسیار ارزشمند اکوسیستم جهانی است.
پارک ملی گلستان ویژگی های ممتازی از نظر اکوسیستم دارد؛ اختلاف ارتفاع حدود هزار و ۴۰۰ متری از دریا موجب تنوع بارندگی شده و این مساله سبب شد که تنوع زیستی بسیار متفاوتی را در آن منطقه شاهد باشیم، گونههای گیاهی متنوعی در این پارک وجود دارد به طوری که حدود یک سوم تنوع گیاهی تمام کشور را شامل می شود؛ بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه ای، گرگ، مرال، شوکا و بز وحشی است و به ویژه به دلیل جمعیت فراوان قوچ و میش اورئال معروف است.
نظر شما