به گزارش ایرنا، کرونا همچنان گردشگر ناخوانده شهرهای مختلف کشور است و با هیچ فرد و جمعیتی هم تعارف ندارد؛ اما هجوم مسافران و استقرار آنها در سطح شهر برخلاف توصیههای ستاد ملی مقابله با کرونا نشان میدهد که همچنان هستند افرادی که به این مهم اهمیتی قائل نیستند.
با ورود بیرویه مسافران به خصوص از شهرهای جنوبی کشور، تیغ کرونا از آنچه که تصورش میکنیم نزدیکتر شده و اگر تصمیم جدی و قاطعانه اتخاذ نشود، بدون تردید شاهد موج وسیعی از مبتلایان در سطح همدان خواهیم بود.
این حضور پر تعداد مسافران سایه کرونا در همدان را تا اندازه بسیاری سنگین کرده و حتی اغلب که از شهرهای جنوبی عزیمت کردهاند، در سه ماهه تابستان اقدام به اجاره مسکن موقت در حاشیه شهر میکنند.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که استقرار مسافران تابستانی در پارکهای حاشیه شهر نیز به وفور افزایش یافته و مشهود است و خبری هم از اعمال محدودیت و ممنوعیتها نیست.
تعطیلی مدارس، گرمای طاقت فرسای جنوب کشور و تعطیلی نصفه و نیمه دستگاههای اجرایی در این مناطق به خصوص استان خوزستان باعث سرازیر شدن مسافران به شهرهای استان همدان شده است.
آب و هوای خنک و آرام همدان به همراه نقاط مختلف تاریخی و طبیعی این استان، انگیزه عزیمت را برای مسافران دوچندان کرده است.
آب و هوای خنک و آرام همدان به همراه نقاط مختلف تاریخی و طبیعی این استان، انگیزه عزیمت را برای مسافران دوچندان کرده است.
همین مساله نه تنها نگرانی در بین شهروندان همدانی را دوچندان کرده، معضل ترافیک، بازار درآمد برای اجاره مسکنها و رواج شغلهای کاذب را به دنبال داشته است.
نوبتبندی قطعی برق و تاکید بر کاهش مصرف برق نیز بهانهای شده تا شهروندان همدانی دوردور با خودروهای شخصی را به سبد زندگی روزمره خود اضافه کنند و در ساعات غروب شاهد هجوم گسترده خودروها در مسیرهای گردشگری به خصوص بلوار ارم، عباس آباد، گنج نامه، پیست تاریکدره و شلوغی پارکها و بوستانهای سطح شهر هستیم.
از آنجا که قانونی مبنی بر منع تردد خودروها در سطح شهر با توجه به شرایط بحرانی فعلی وجود ندارد، همچنان شاهد آمد و رفت در خیابانها هستیم.
بسیاری از مردم هنوز هم وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا را جدی نگرفته و به روال عادی زندگی روزمره خود ادامه میدهند اما جالب اینکه برخی معتقدند کرونا به داخل خودروها نفوذ نمیکند و تردد با وسیله نقلیه در سطح شهر مشکلی ندارد.
این باور نادرست مردم باعث بروز ترافیک در بسیاری از نقاط منتهی به مسیرهای تفریحی شده است.
در روزهای گذشته بارترافیک و تردد شلوغ خودروها در مسیرهای بلوار ارم، حیدره، بلوار غنی زادگان، میدان قائم و عباس آباد قابل رویت بود.
البته ترافیک خودروها بیشتر در ساعات شبانگاهی بوده و مردم بدون توجه به هشدارهای صادره مبنی بر خانه نشینی، خودرونشینی را جایگزین کردهاند.
امید است مسوولان برخورد قاطعانه و تصمیم عاجلانه نسبت به تهدید در حال گسترش کرونا ناشی از هجوم مسافران را اعمال کرده و اجازه ندهد این استان به منطقه قرمز تبدیل شود.
فرماندار: ورود مسافر از شهرهای با وضعیت قرمز به همدان ممنوع است
در این بین فرماندار همدان از ممنوعیت ورود مسافران از مناطق با وضعیت قرمز کرونایی به این شهرستان خبر داد و گفت: فصل گردشگری همدان آغاز شده اما چارهای جز ایجاد محدودیت برای حفظ سلامت عمومی مردم نداریم.
«محمدعلی محمدی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به افزایش موارد ابتلا و بستری و اعلام وضعیت هشدار قرمز در بسیاری از شهرستانها، با هدف جلوگیری از شکل گیری موج پنجم بیماری در مرکز استان الزامات و محدودیتهای کرونایی با جدیت بیشتری اعمال خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورود مسافران از شهرهای قرمز کرونایی به همدان ممنوع است، افزود: هر ساله در همدان شاهد سفرهای قابل توجه گردشگران به ویژه از استانهای جنوبی هستیم که در شرایط فعلی چارهای جز جلوگیری و ایجاد محدودیت نداریم.
فرماندار همدان افزایش رفت و آمدهای خانوادگی، مهمانیها و هرگونه مراسم جمعی را از جمله مهمترین عوامل انتشار بیماری دانست و تاکید کرد: ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا سه بامداد همچنان استمرار دارد و با متخلفات برابر قانون برخورد میشود.
او تصریح کرد: هم اکنون همدان در وضعیت نارنجی کرونایی با احتمال تبدیل به وضعیت قرمز قرار دارد که امیدواریم با همکاری عموم مردم بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم.
محمدی گفت: وضعیت قرمز کرونایی محدودیت های بیشتر از جمله تعطیلی گروههای شغلی ۲ و سه و چهار را به دنبال دارد که باید تلاش کنیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی وارد این وضعیت نشویم.
جریمه روزانه ۲۰۰ دستگاه خودروی غیربومی در شهر همدان
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان در این خصوص گفت که روزانه به طور معمول بیش از ۲۰۰ دستگاه خودروی با پلاک غیربومی براساس محدودیت های تردد مصوب ستاد ملی کرونا، در سطح این شهرستان اعمال قانون می شود.
سرهنگ «فرخ جمالی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر خودروهای غیربومی موجود در شهرستان همدان دارای پلاک استان خوزستان هستند و پس از آن خودروهای با پلاک انتظامی استان تهران دارای بیشترین تردد در این شهرستان هستند.
وی اظهار داشت: عمده تردد این خودروها در مسیرها و اماکن تفریحی و گردشگری شهرستان همدان شامل محدوده آرامگاه بوعلی سینا، باباطاهر، گنجنامه، بلوار ارم و دیگر اماکن گردشگری منطقه است.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان با اشاره به اینکه با توجه به بهبودی نسبی اوضاع شهرستان در خصوص وضعیت همه گیری کرونا، افزود: حضور و اسکان مسافران(برپا کردن چادر) در مناطق گردشگری این شهرستان افزایش یافته که البته براساس مصوبات ستاد ملی کرونا از برپایی چادر و اسکان مسافر در داخل شهر، پارک ها و همچنین محدوده میدان آرامگاه باباطاهر جلوگیری می شود.
سرهنگ جمالی ادامه داد: پس از اعمال این محدودیت ها و جلوگیری از برپا کردن چادر در بوستانها و محدوده اماکن تفریحی، مسافران غیربومی به سمت اسکان در منازل اجرایی(سوئیت های اجرایی) و حتی در برخی از هتل ها رفته اند.
به گفته وی، عوامل پلیس راهور از حدود ۲ هفته پیش با حساسیت و جدیت بیشتری اقدام به جلوگیری از تردد خودرهای با پلاک غیر بومی و اعمال قانون با جریمه ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز روز شنبه گذشته در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان، گفت: هر چند هم اینک هیچیک از شهرستان های استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد اما احتمال بازگشت استان همدان به وضعیت قرمز زیاد است.
«رشید حیدری مقدم» اظهار داشت: پایین بودن شاخص استفاده از ماسک به ویژه در روستاها و حاشیه شهرها و استفاده از ۱۰۰ درصد ظرفیت تالارها به جای ۳۰ درصد از نگرانی های جدی دانشگاه علوم پزشکی همدان است.
وی تنها راه چاره و علاج پیشگیری از موج جدید اپیدمی کرونا با توجه به تجربه مثبت سایر کشورها تزریق واکسن دانست و گفت: تاخیر در این کار در افزایش مرگ و میرها موثر است.
طبق آخرین رنگبندی اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۹۳ شهر در وضعیت قرمز، ۱۷۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند و براساس این رنگ بندی، سفر «به» و «از» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
ممنوعیت تردد شبانه نیز در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ تا سه صبح اعمال شده و جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای متخلفان اعمال میشود.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان ۲ شهرستان «فامنین و اسدآباد» در وضعیت زرد کرونایی و مابقی در وضعیت نارنجی قرار دارند.
نظر شما