نبود پشتیبانی‌های کافی جهانی علت شکست حکمروایی در بحران کووید ١٩

تهران- ایرنا- هماهنگ‌کننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (APDIM) گفت: فقدان پشتیبانی‌های کافی قانونی، مالی و فناوری جهت ایجاد ظرفیت لازم برای مقابله با بحران‌ها، علت شکست حکمروایی (خودساماندهی روابط بین سازمانی) در کنترل بحران کووید ۱۹ در سطح جهانی است.

مصطفی محقق روز سه‌شنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پاسخ به این سوال که علت شکست حکمروایی در بحران کووید ١٩ چیست، اظهار داشت: در پاسخ باید اینگونه عنوان کرد که به رغم هشدارهای قبلی متخصصان، کشورهای دنیا آمادگی لازم برای مقابله با مخاطرات بیولوژیک بزرگ را ایجاد نکرده بودند.  

وی توضیح داد: همچنین ارتباط لازم بین بخش بهداشت، سلامت و درمان و دیگر بخش ها مانند صنعت، اقتصاد، آموزش، کار، اشتغال و نظایر آن (ضعف حکمروایی ریسک) ایجاد نشده بود و از همه مهمتر فقدان پشتیبانی های کافی قانونی، مالی و فن آوری برای ایجاد ظرفیت لازم به منظور مقابله با بحران در دستور کار قرار نداشت.

هماهنگ‌کننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (APDIM) در پاسخ به این سوال که در زمان حاضر تغییر تحول‌گرا در حکمروایی ریسک سوانح چیست، اظهار داشت: تغییر تحول گرا در حکمروایی ریسک سوانح می تواند از طریق حفظ سلامت مردم و کاهش خطر (به عنوان یکی از اولویت های همه نهادها و سازمان های دولتی و نه فقط سازمان مدیریت بحران) و تخصیص بودجه کافی، محقق شود.

وی با بیان اینکه پاندمی ویروس کرونا بزرگترین بحران و حادثه بین‌المللی است که تاکنون جامعه بشری با آن مواجه شده و هنوز تحت کنترل درنیامده است، افزود: بحران جهانی ویروس کرونا نظام بین المللی مدیریت بحران و ریسک بلایا و امدادرسانی را به شکل عمیقی تحت تاثیر قرار خواهد داد و از این پس جامعه بشری مفاهیم و مکانیسم های جدیدی برای کاهش ریسک و تاب آوری و نیز امدادرسانی در این پاندمی به کار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، «اپدیم» (APDIM) یک مرکز وابسته به کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) است که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور، با گذشت بیش از یک دهه پیگیری مداوم، رایزنی و مذاکره با طرف‌های مرتبط داخلی و خارجی، در تهران افتتاح شد.

این مرکز با هدف خدمت‌ رسانی در زمینه اطلاعات بلایا به ویژه زلزله برای کشورهای عضو «اسکاپ» راه‌اندازی شده است و تلاش دارد در زمینه مدیریت دانش، ظریف‌سازی، انتقال دانش فنی و تجارب موفق سایر کشورها در قالب همکاری‌های جنوب - جنوب در راستای افزایش تاب ‌آوری در زمینه بلایا و کاهش خطرات آن انجام وظیفه کند.

از ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده در دنیا، ۳۰ مورد آن در کشورمان رخ داده که از مهم‌ترین و پربسامدترین آنها می‌توان به زلزله اشاره کرد که تلفات و خسارات فراوانی بر جای گذاشته است. با توجه به این مسائل، تاسیس مرکز «اپدیم» در راستای پاسخگویی به نیازهای منطقه و کشور بوده است.

راه اندازی مرکز منطقه ‌ای اپدیم (APDIM) در تهران در شصت و هفتمین اجلاس اسکاپ در سال ۲۰۱۱ ( ۱۳۸۹) با اجماع کشورهای عضو در قطعنامه ۴/۶۷ تصویب شد و در سال ۲۰۱۵ ( ۱۳۹۴) در قطعنامه ۱۱/۷۱ برنامه راهبردی، اساسنامه آن به تصویب رسید.

‌مرکز اپدیم (APDIM) با محور اهداف بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران و با تلاش‌های پیگیرانه سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت امور خارجه، سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان نقشه ‌برداری و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در همکاری با اسکاپ و با هدف جذب کمک‌های فنی و بهره‌مندی از امکانات سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اعتمادسازی و معرفی توانمندی‌های کشور و تعامل با کشورهای منطقه ایجاد می شود.

‌کاهش آثار منفی بلایای طبیعی از طریق تقویت مدیریت اطلاعات حوادث و بلایا در آسیا و اقیانوسیه، تقویت توانایی ها و ظرفیت‌های فنی و سازمانی کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای در زمینه مدیریت اطلاعات بلایا، کاهش خطرپذیری بلایا و اجرای چارچوب توافق سندای (این توافق اهداف و برنامه اقدام نخست را برای کاهش خطر در زمان وقوع بلایای طبیعی شناسایی می کند) در خصوص افزایش مقاومت پذیری در برابر بلایای طبیعی و کمک به تقویت همکاری‌ها و هماهنگی‌های منطقه‌ای میان کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای در زمینه مدیریت اطلاعات بلایا همسو با توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها و دستیابی به اهداف توسعه هزاره، از اهداف مرکز اپدیم (APDIM) است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha