۱۳ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۶
کد خبرنگار: 943
کد خبر: 84392434
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روز ملی کانادا زیر سایه نقض دیرینه حقوق بشر

۱۳ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۶
کد خبر: 84392434
روز ملی کانادا زیر سایه نقض دیرینه حقوق بشر

تهران – ایرنا – در حالیکه دولت کانادا آماده می‌شد تا روز ملی این کشور را جشن بگیرد، پیشینه حقوق بشری این مستعمره سابق انگلستان زیر ذره‌بین قرار گرفته و هزاران معترض به کشتار کودکان بومی نمادهای صدها سال استعمار این کشور آمریکای شمالی را پائین کشیدند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز دیروز (۱۲ تیر) نوشت که در پی اعلام کشف نزدیک به یک هزار گور بی‌نام‌ونشان کودکان بومی و همزمان با روز ملی کانادا، معترضان در شهر وینیپگ مرکز استان مانیتوبا در برابر مجلس استانی تجمع کرده و مجسمه‌های ملکه ویکتوریا و ملکه الیزابت دوم را پائین کشیدند.

گزارش شده که این گروه از معترضان شعار می‌دادند: نسل‌کشی افتخار نیست!

چندی پیش «روزان کازیمیر» رئیس یکی از قبایل بومی کانادا تأیید کرد که ۲۱۵ جسد یافت شده در یک گور جمعی بدون علامت در مدرسه مسکونی مذهبی کاتولیک‌ها متعلق به کودکان بومی بوده است. این مدرسه مذهبی کاتولیک مخصوص کودکان بومی در شهر کاملوپس در استان بریتیش کلمبیا از سال ۱۸۰۰ تا ۱۹۶۹ دایر بود.

همچنین «کادموس دلورمه» یکی دیگر از سران بومیان نیز به تازگی از وجود ۷۵۱ جسد دیگر در محل مدرسه مسکونی مذهبی کلیسای ماریوئل در استان ساسکاچوان که بین سال‌های ۱۸۹۸ تا ۱۹۹۷ در دره کواپل دایر بود، اطلاع داد.

در قرن‌های نوزدهم و بیستم، ۱۵۰ هزار کودک بومی در کانادا به زور از والدین خود جدا و به مدارس شبانه‌روزی تحت مدیریت کلیسای کاتولیک فرستاده شدند. بسیاری از کودکان حاضر در این مدارس دچار سوءتغذیه شده و مورد آزار و تجاوز قرار گرفتند. حداقل ۴ هزار نفر از این کودکان در اثر بیماری، کمبود مراقبت، آزار و حوادث غیرمترقبه جان خود را از دست دادند.

دولت کانادا در سال ۲۰۰۸ ضمن عذرخواهی اعتراف کرد که سوء استفاده‌های جسمی و جنسی در این گونه مدارس گسترش داشته است.

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر از پاپ خواسته برای عذرخواهی از طرف کلیسای کاتولیک به دلیل اداره مدارس شبانه‌روزی کودکان بومی به کانادا بیاید. ترودو به خبرنگاران در اوتاوا گفت: «من شخصاً و مستقیماً با پاپ فرانسیس صحبت کرده‌ام تا بر وی فشار بیاورم که تنها عذرخواهی مهم نیست و او باید از بومیان کانادا در همین سرزمین عذرخواهی کند».

شورای هماهنگی مسلمانان مقیم پایتخت کانادا نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز همدردی با بازماندگان، خواستار عدالت برای بومیان این کشور شد.

«اکبر مانوسی» رئیس شورای هماهنگی مسلمان کانادا در اتاوا، ضمن ابراز تأثر و تأسف فراوان از این رویدادهای غیرانسانی از دولت فدرال، دولت‌های استانی و کلیساهای کاتولیک خواست که نسبت به عدالت‌خواهی مردم بومی کانادا برای کمک به افشای وقایع تاریخی و سیاست‌های آموزش اجباری کودکان در مدارس مسکونی مسیحی و اثرات تأسف‌آور آن پاسخگو بوده و با پرداخت غرامت‌های مالی مطابق با احکام نهادهای حقوق بشری به بازماندگان بومی این سرزمین اقدام کنند.

این در حالی است که مسلمانان کانادا نیز از برخوردهای نژادپرستانه در امان نبوده و در جدیدترین مورد از این دست برخوردها، ششم ژوئن (۱۶ خرداد) یک جوان نژادپرست با یک دستگاه کامیون به یک خانواده مسلمان در اونتاریو حمله کرد که منجر به کشته شدن چهار عضو این خانواده و زخمی شدن یک پسربچه ۹ ساله شد.

سال ۲۰۱۷ نیز حمله مسلحانه یک نژادپرست راست‌گرای افراطی به مسجدی در استان کبک به جان باختن ۶ تن جان انجامید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha