به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ هدف از تاسیس این مدارس که میان سال های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ توسط چند نهاد وابسته به کلیسای کاتولیک فعالیت می کردند، همانند سازی فرهنگی کودکان بومی عنوان شده بود.
فرانسیس به مدت یک ساعت با نمایندگان هر یک از قبایل متیس و اینویت ملاقات کرد و قرار است با نمایندگان ۲ قبیله دیگر کانادا نیز در روزهای آینده دیدار کند. بومیان متیس خواستار دسترسی بدون مانع و محدودیت به سوابق نگهداری شده در کلیسا هستند.
کسیدی کارون رئیس شورای ملی متیس با ابراز رضایت از این دیدار گفت که پاپ با دقت به سرگذشت سه بازمانده این مدارس شبانه روزی گوش داد که اکنون در سن کهنسالی قرار دارند. نزدیک به ۱۵۰ هزار کودک از خانه هایشان به این مدارس انتقال داده شده و در معرض بدرفتاری، تجاوز و سوء تغذیه قرار گرفته بودند که هیئت حقیقت و آشتی در سال ۲۰۱۵ آن را نسل کشی فرهنگی نامیده بود.
ساکنان بومی کانادا و دولت اوتاوا از پاپ درخواست دیدار از این کشور برای پوزش خواهی از نقش کلیسا در جنایت های رخ داده در این مدارس شده اند که بنا به پیش بینی مقام های واتیکان احتمالا در تابستان رخ خواهد داد.
واتیکان در بیانیه ای اعلام کرده است که پاپ به شنیدن سرگذشت های دردآور بازماندگان این مدارس، تمایل دارد.
جنجال طولانی و مکرر بر سر فجایع رخ داده در این مدارس، در سال گذشته (۲۰۲۱) با کشف باقیمانده اجساد ۲۱۵ کودک در مکان یک مدرسه شبانه روزی بومیان در استان بریتیش کلمبیا در غرب کانادا که در ۱۹۷۸ تعطیل شده بود، دوباره در مرکز توجه همگانی و صدر اخبار قرار گرفت.
گمان می رود که هنوز صدها مکان کشف نشده دفن اجساد قربانیان این مدارس، وجود داشته باشد.
فرانسیس نزدیک به ۲۰ سال پس از توقف فعالیت آخرین مدرسه از این گونه، به مقام پاپ برگزیده شده است.
نظر شما