آزاد نامداری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آتش سوزی در بخشی از جنگلهای مناطق مرزی «دره وران» و در نزدیکی روستایی «دوله بید» از هفته گذشته آغاز شده بود که با گسترش آتش سوزی به دلیل آلوده بودن منطقه به مینهای دوران جنگ تحمیلی امکان اعزام نیروی انسانی وجود نداشت و به همین دلیل بالگرد مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به این منطقه اعزام شد.
وی اضافه کرد: این بالگرد با استفاده از دولچه مخصوص آب را از دریاچه زیبار پُر و آتش را خاموش کرد که امروز نیز این بالگرد همچنان در منطقه مستقر بوده و در حال آبپاشی منطقه به منظور جلوگیری از احتمال شعلهور شدن تنه درختان بلوط است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان گفت: علاوه بر نیروهای مردمی شامل تشکلها و انجمنهای زیست محیطی و منابع طبیعی مریوان، ۱۴ تیم عملیاتی از شهرستانهای سنندج، کامیاران، سروآباد و مریوان به منطقه اعزام شدند.
نامداری افزود: بیشتر آتش سوزیها در جنگلهای بلوط رخ داد و گونه هایی از بنه و زالزالک هم در این آتش سوزی آسیب دیده است
وی با بیان اینکه آسیب به درختان بصورت سطحی، تاجی و تنه ای بوده است، افزود: گروههای اطفای آتش شامل ۱۳ نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد، چهار پیمانکار بخش خصوصی، پنج نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کامیاران و هشت نفر از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سنندج بودند.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان ضمن دعوت از مردم و دوستداران و همیاران طبیعت به مشارکت فعال در امر حفاظت از منابع طبیعی جنگلها و مراتع استان، از شهروندان خواست هرگونه تخریب و تصرف، قطع چوب خودرو و غیرمجاز، آتش سوزی در جنگلها و مراتع را به شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به صورت شبانهروزی اطلاع رسانی کرده در صورت مشاهده آتش سوزی ضمن اعلام سریع محل به سامانه تلفنی ۱۵۰۴ تا رسیدن نیروهای ویژه اطفای حریق به محل با توجه به طی مسیر با رعایت کامل نکات ایمنی از گسترش آتش جلوگیری کنند.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما