به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بازرگانان پاکستانی و نهادهای اقتصادی به ویژه بخش خصوصی این کشور جدای از محصول برنج، بر لزوم به کاری گیری ظرفیتهای بانکی میان تهران و اسلامآباد جهت تسهیل امر تجارت و استفاده بهتر از توامندیهای تجاری و اقتصادی دو همسایه تاکید دارند.
اتاقهای بازرگانی در پاکستان بارها ایده استفاده از ارزهای ملی میان ایران و پاکستان را نیز مطرح کرده و گفتند که فقدان سیستم بانکی اصلیترین مانع برای افزایش حجم تجارت دوجانبه و افزایش مشکلات بازرگانان دو کشور برای دستیابی به ثمرات تجارت میان یکدیگر است.
پاکستان چهارمین کشور بزرگ صادر کننده برنج در جهان است. در این کشور برنج در ۲.۸۹ میلیون هکتار زمین کشت میشود که ۱۰ درصد کل زمینهای زیر کشت در پاکستان را تشکیل داده و تنها سال ۹۷ چیزی افزون بر دو میلیارد دلار ارزآوری داشته است.
روزنامه اقتصادی «بیزینس ریکوردر» پاکستان امروز گزارش داد: سازمان پژوهش و توسعه برنج در ایالت پنجاب پیشنهاد راهاندازی یک سیستم بانکی قوی به منظور افزایش صادرات برنج به جمهوری اسلامی ایران و توسعه تهاتر را به دولت پاکستان ارائه کرد.
در این گزارش آمده است: پشنهاد مذکور توسط صادرکنندگان مطرح برنج طی نوزدهیمن جلسه هیات مدیره این سازمان در شهر لاهور مطرح شد. شرکت کنندگان تاکید کردند که ایران یکی از بازارهای بزرگ برنج پاکستانی است اما فقدان سیستم بانکی میان دو کشور مانع از صادرات به آن کشور شده است.
به گفته کارشناسان پاکستانی، این کشور قادر است با ورود به بازار ایران سطح صادرات خود را بهبود بخشد. در این جلسه همچنین روند رو به نزول صادرات در سال جاری نیز مورد بررسی قرار گرفت و تجار از دولت خواستار ارایه تسهیلات ویژه جهت افزایش صادرات شدند.
یک هیات ۱۶ نفره از اتحادیه صادر کنندگان برنج پاکستان (REAP) فروردین ۱۳۹۷ به منظور بررسی فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری در ایران و افزایش صادرات برنج به تهران سفر کردند.
صادر کنندگان پاکستانی در جریان سفر به تهران با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران و اتاق بازرگانی و صنایع مشهد دیدار و گفت و گو کردند.
به گفته فعالان اقتصادی در پاکستان، ایران پیش از تحریمها در سال ۲۰۱۰، بیش از ۸۰۰ هزار تن برنج باسماتی از پاکستان وارد میکرد. به گفته صادرکنندگان برنج پاکستان نبود کانال ارتباطی میان دو کشور از عوامل اصلی کاهش میزان تجارت دوجانبه است.
کنیا و چین نیز جزو بزرگترین خریداران برنج باسماتی پاکستان هستند. ۲۵ درصد این صادرات به قاره آفریقا انجام میشود.
پاکستان هر سال بیش از ۷ میلیون تا ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم برنج تولید میکند که بیش از چهار میلیون کیلوگرم آن صادر میشود. این میزان صادرات حدود ۷۰ درصد کل برنج تولیدی پاکستان است.
نظر شما