بهگزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراثآریا، پویا محمودیان در آیین اختتامیه رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران و تجلیل از کارآفرین فعال صنایعدستی که روز سهشنبه ( ۱۵ تیر ۱۴۰۰ ) با حضور مدیران کل معاونت صنایعدستی وزارتخانه و مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان به صورت حضوری و مدیرانکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانها به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: مجبور شدیم تا اختتامیه این رویداد را به دلیل شرایط کرونایی کشور و رعایت پروتکلهای بهداشتی به شکل محدود و مجازی برگزار کنیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران از ۲۰ تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ برای نخستین بار در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی با هدفگذاری مشخص و با بخشهای متنوعی از جمله وبینار، سخنرانی و کارگاههای مختلف صنایعدستی، بازگویی قصههای کارآفرینان موفق در حوزه صنایعدستی، معرفی رشتههای صنایعدستی، روستاها و شهرهای جهانی صنایعدستی و فروشگاههای برتر حوزه صنایعدستی ایران در فضای مجازی برگزار شد.
محمودیان تصریح کرد: در این رویداد بینالمللی ۵۸ میهمان خارجی از کشورهای ایتالیا، روسیه، یونان، دانمارک، هلند، مالزی، ایرلند، اسپانیا، برزیل، آلمان، سنگاپور، پرتغال، کانادا و... شرکت کردند.
بهدنبال کسب جایگاه ریاست شورای جهانی صنایعدستی برای ایران هستیم
محمودیان گفت: برگزاری این رویداد برای افراد خارج از مرزهای کشور به زبان انگلیسی طراحی شده بود و هدف از برگزاری آن، فراهم کردن زمینه برای کسب جایگاه ریاست شورای جهانی صنایعدستی برای کشورمان است با توجه به اینکه ایران از سال ۱۳۴۷ یکی از کشورهای مهم و فعال شورای جهانی صنایعدستی است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: این رویداد بینالمللی، قدرتمندی و ظرفیتهای ایران را در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی نشان داد. همچنین سعی کردیم روابط خود را با سایر افرادی که در حوزه صنایعدستی در دنیا فعالیت میکنند، گسترش دهیم و دوستیهایمان را عمق دهیم و با سایر افراد تأثیرگذار و موفق در این حوزه نیز ارتباط جدید برقرار کنیم.
محمودیان ارتقای جایگاه صنایعدستی ایران را در جهان، پررنگ شدن نقش ایران در حوزه سیاستگذاری فرهنگیهنری دنیا، توسعه بازارهای صنایعدستی و ایجاد بازارچههای جدید را از دیگر اهداف رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران عنوان کرد و افزود: جوانان تحصیلکرده و افراد صاحبنظر مبتکر زیادی در حوزه صنایع خلاق، صنایعدستی و هنرهای سنتی در کشور فعال هستند.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم به عنوان کشور مدعی در حوزه سیاستگذاری فرهنگی در جهان حضور داشته باشیم و سیاستگذاری در حوزه صنایع خلاق را به سوی صنایعدستی سوق دهیم. همچنین با معرفی ظرفیتها و توانمندیهای صنعتگران و هنرمندانمان در این رویداد، به ایجاد بازارهای جدید صنایعدستی کمک کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور اظهار کرد: در این رویداد بینالمللی به دنبال این بودیم تا بستری منسجم برای تعامل و به اشتراک گذاشتن تجارب جمعی میان هنرمندان و اقتصاددانان مطرح حوزه صنایعدستی ایجاد کنیم، خوشبختانه این موضوع محقق شد.
محمودیان گفت: رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران به ایجاد شبکه برای ذینفعان و هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی کمک میکند تا آنها بتوانند یکدیگر را پیدا کنند و بشناسند؛ همچنین این شبکه موجب همافزایی آنها خواهد شد، بهطوریکه تأثیرات آن در آینده نمایان میشود.
محمودیان با اشاره به استقبال زیاد شرکتکنندگان از رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران گفت: در پایان این رویداد پیشنهادهای زیادی از سوی میهمانان مانند برگزاری رویدادها و بازارچههای مشترک صنایعدستی به شکل مجازی، همکاریهای مشترک علمی و ایجاد کنسرسیومی متشکل از صاحبنظران حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی جهان در بعد ایدهپردازی و اجرایی مطرح شد که مورد قبول همگان قرار گرفت.
وی افزود: برگزاری رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی ایران نشان داد، هنر، تحریم ناپذیر است. صنایعدستی و هنرهای سنتی به عنوان زبان صلح و تعامل بوده و موجب همبستگی میان کشورهای میشود و از آن میتوانیم در حوزه سیاستهای هنری و فرهنگی استفاده کنیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور تصریح کرد: بازخوردهای خوبی از سوی ایرانیان مقیم خارج از کشور برای برگزاری این رویداد بینالمللی داشتیم که نشان از تأثیرگذاری آن دارد. بسیاری از اقتصاددانان دهههای پیشرو را از آن اقتصاد صنایع خلاق میدانند، صنایعدستی و هنرهای سنتی یکی از ارکان صنایع خلاق کشور است. قطعا به همافزایی صنایعدستی با سایر ارکان صنایع خلاق فکر خواهیم کرد.
محمودیان همچنین در این مراسم حمیدرضا ششجوانی دبیر علمی رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی، مدیران و کارشناسان معاونت صنایعدستی، بانوان هنرمند و برگزیده کارآفرین فعال صنایعدستی و تمام افرادی که در برگزاری این رویداد بینالمللی کمک کردند تا موجب ارتقای صنایعدستی و قدرتمندی ایران شود، قدردانی و تشکر کرد.
کارآفرینان اجتماعی قادرند تا به حل بخشی از مشکلات دولت کمک کنند
حمیدرضا ششجوانی در این مراسم گفت: کارآفرینان اجتماعی مانند سایر کارآفرینان بهدنبال سود زیاد نبوده، بلکه به دنبال حل خلاقانه مسئله اجتماعی بوده که اقشار کم درآمد جامعه با آن درگیر هستند. در این شرایط کشور، منابع خلاقانه جدید که این کارآفرینان اجتماعی ایجاد میکنند، امید را به کشور و به این افراد برمیگردانند و تزریق میکنند.
دبیر علمی رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی افزود: کارآفرینان اجتماعی قادرند تا به حل بخشی از مشکلات دولت کمک کنند؛ کارهایی که آنها در حوزه صنایعدستی انجام میدهند، دارای ویژگیهایی همچون کاربر در مقابل سرمایهبر است. صنایعدستی کاربر بوده و نیازی به وارد کردن دستگاههای تخصصی ندارد و دانش آن را مردم کشورمان دارند، سرمایه بالقوه را به درآمد تبدیل میکند و مزیتهای نسبی را در کشور افزایش میدهند.
دبیر علمی رویداد بینالمللی هفته صنایعدستی تصریح کرد: نمونه موفق کارآفرینان اجتماعی در دنیا زیاد است. این کارآفرینان اجتماعی که در حوزه صنایعدستی فعالیت میکنند، توانستند به بهبود زندگی مردم و اقشار کم درآمد کمک کنند.
صنایعدستی فرهنگ جامعه را متجلی کند
فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان نیز در این مراسم با تشکر از معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور و دستاندرکاران برگزاری این رویداد بینالمللی در ادامه گفت: بسیار خوشحال هستم، بانوان کارآفرین فعال صنایعدستی استان کرمان میتوانند موجب مباهات این استان شوند؛ هنر را دمیدن روح در کالبد جسم بیجان میدانم، صنایعدستی را بهعنوان سرمایه اجتماعی، فرهنگی، مفهومیترین و کاربردیترین هنر کشور میدانم که میتواند بخشی از فرهنگ یک جامعه را متجلی کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان افزود: اتفاق خوبی که در استان کرمان رخ داده، بحث پشتیبانانی است که به شکل حقیقی، معین و فعالان اقتصادی در حال شکلگیری است. این نوید را میدهم با برنامهریزی که در استان کرمان انجام شده از ظرفیت معینهای اقتصادی که به عنوان پشتیبان هستند، استفاده کنیم. شاید در سال های قبل این موضوع مطرح بوده اما در حوزه صنایعدستی و گردشگری کمتر بروز و ظهور پیدا کرده است.
فعالی تصریح کرد: اگر امسال ۱۲ هزار شغل در برنامه ایجاد مشاغل خرد برای مشاغل خانگی استان کرمان در نظر گرفته شده، بخش بزرگ آن در حوزه صنایعدستی تعریف شده است؛ تسهیلاتی که بانک رسالت به هنرمندان صنایعدستی به شکل قرضالحسنه پرداخت میکند، موجب انسجام شده و کار دولت را راحتتر کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان عنوان کرد: معینهای اقتصادی تحت عنوان مسئولیتهای اجتماعی که دارند، از صنایعدستی حمایت میکنند و حمایت آنها باید منجر به تولید زنجیره ارزش شود، یعنی زنجیره ارزش در بخش صنایعدستی باید در استان کرمان تکمیل شود.
او ادامه داد: «پنج پرونده پته کرمان، حصیربافی قلعه گنج، فرش راور، فیروزه شهربابک و چاقوی راین برای ثبت شهرهای ملی تهیه و آماده شده است.
استان سیستان و بلوچستان در بخش صنایعدستی ظرفیتهای بسیاری دارد
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان هم در این مراسم گفت: این استان به واسطه ظرفیتهایی خاصی که دارد و با توجه به اینکه ۵۱.۵ درصد جمعیت آن روستانشین هستند، به عنوان یکی از استانهای پهناور کشور، ظرفیتهای صنایعدستی آن بسیار است. به امید خدا با اهتمامی که معاونت صنایعدستی دارد ظرفیتهای دیگر استان را به منصه ظهور و اجرا برسانیم.
مسعود حلاجپور مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در ادامه بیان کرد: خوشحالیم در سال گذشته با حمایت معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی توانستیم در سطح کشور پنج روستا و شهر استان گیلان را ثبت ملی کنیم. انجام این کار موجب میشود تا در آینده نزدیک صاحب برندسازی، هویتبخشی شویم.»
در پایان این مراسم از اکرم قلندری از استان کرمان، زهرا میری از استان سیستان و بلوچستان و شهره فخر جانعلی از استان گیلان به عنوان کارآفرین فعال صنایعدستی تشکر شد. این بانوان هنرمند به دلیل شرایط کرونا به شکل ویدئو کنفرانس در مراسم حضور داشتند.
نظر شما