«منصور ستوده» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود هشدارهای مکرر از طریق رسانه های جمعی و نصب بنرهای هشداری در حاشیه سدها و آب بندهای استان همدان، برخی گردشگران بدون توجه به هشدارها وارد محدوده رودخانه و سدها شده و جان خود و عزیزانشان را به مخاطره می اندازند.
وی اظهار داشت: آب های سطحی استان همدان، با توجه به سردی آب سبب اختلال در شریان خونی و انقباض رگ های بدن شده که پس از ورود به داخل آب فرد تعادل خود را از دست می دهد و غرق می شود.
ستوده با تاکید بر ممنوعیت شنا در حاشیه سدها و بندهای انحرافی، اظهار داشت: لغزندگی حاشیه مخازن سدها و بندهای انحرافی، مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف این مخازن خطر مرگ را برای شناگران به همراه دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت آب پشت سد کاملا با شرایط استخر و دریا برای شنا متفاوت است، افزود: در دریا هر چه پیش میروی، سطح آن گودتر میشود اما در سد اینگونه نیست و کف آن ممکن است گل و لای و برآمدگی و فرورفتگی باشد و همین عامل خطری جدی برای شناگر محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با تاکید بر اینکه تاسیسات سدها محل مناسبی برای شنا نیست، افزود: افرادی که این اماکن را برای تفریح انتخاب میکنند، باید به خاطر حفظ سلامت خود و دیگران به علائم هشدار دهنده و تذکر ماموران توجه جدی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در صورت مشاهده حضور و یا ورود به محدوده تاسیسات و آب پشت سدها با افراد براساس قانون برخورد میشود.
ستوده یادآور شد: هر ساله با گرم شدن هوا برخی افراد بدون توجه به خطرات موجود اقدام به شنا در رودخانه ها و تاسیسات آبی سدها میکنند که این امر امسال با توجه به گرمای هوا و کاهش بارندگی ها چندین برابر میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان، از افرادی که استقرار در حاشیه سدها را برای تفریح انتخاب میکنند، درخواست کرد برای حفظ سلامت خود و اطرافیان به علائم هشدار دهنده و تذکرات ماموران توجه داشته باشند.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و نعمت آباد اسدآباد از جمله سدهای مهم استان همدان است.
نظر شما