به گزارش روز شنبه ایرنا، چند هفته پس از سپری شدن کاهش آمار ابتلا به کرونا در شهرهای مختلف پاکستان و همزمان پایین آمدن نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری، دولت اسلامآباد نگرانی شدید خود را نسبت به سهل انگاری مردم در پایبندی به پروتکلهای بهداشتی، اجرای غیرموثر مقررات کرونایی و از همه بیشتر ویروس کرونای هندی اعلام کرده است.
طی ۲۴ ساعت گذشته در شهرهای مختلف پاکستان ۳۵ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده و تقریبا ۱۸۳۰ نفر نیز به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند. افزایش آمار مبتلایان از وضعیت شکننده کنترل کرونا در پاکستان و تهدید بالقوه موج چهارم این بیماری حکایت دارد.
وزیر برنامهریزی پاکستان که همزمان ریاست ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا را برعهده دارد، امروز به رسانههای محلی گفت: علائم روشنی از آغاز موج چهارم شیوع کرونا در کشور دیده شده است که دو عامل اصلی آن بی احتیاطی مردم و شیوع کرونای دلتای هندی میباشد.
سایه موج چهارم ویروس کرونا بر پاکستان سنگینی میکند و این درحالی است که مردم مسلمان این کشور خود را برای تعطیلات عید قربان، جشنها و آیینهای مذهبی این رویداد اسلامی آماده میکنند. از سوی دیگر دولت هشدار داده که اگر روند ابتلا به کرونا و مرگ بیماران افزایش یابد، مجبور به اعمال مجدد محدودیتهای شدید در اکثر شهرهای پاکستان خواهد بود.
ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه کرونا در پاکستان اعلام کرد: در صورت ادامه نقض پروتکلهای بهداشتی در این کشور مجوز برگزاری مراسم عمومی در محیطهای بسته مانند تالارهای عروسی لغو خواهد شد.
در این اخطار نامه آمده است: اگر برای کنترل ویروس کرونای هندی مردم به مقررات بهداشتی عمل نکنند پاکستان با نتایج بسیار خطرناکی مواجه خواهد شد.
مسوولان پاکستانی برای کاهش سرعت شیوع کرونا به ویژه کنترل اشاعه دلتای هندی تصمیم به افزایش روند واکسیناسیون علیه ویروس کووید-۱۹ در سراسر این کشور گرفته است و قرار شد محدودیتهای کرونایی از امروز تا ۹ روز آینده با قدرت تمام به اجرا گذاشته شود.
دولت پاکستان واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال از جمله دانشجویان را تا ۹ شهریور (۳۱ اوت ۲۰۲۱) اجباری کرده و پس از این تاریخ هرگونه مسافرت هوایی بدون ارائه گواهی واکسیناسیون کرونا ممنوع خواهد بود.
«عمرانخان» نخست وزیر پاکستان طی گفتوگوی زنده تلویزیونی خطاب به مردم این کشور گفت: موج چهارم کرونا بسیار خطرناک است و اگر مردم به پروتکلهای بهداشتی پایبند نباشند دولت به اجبار محدودیتهای کرونایی را اعمال خواهد کرد.
وی شیوع کرونای دلتای هندی را چالش جدی برای پاکستان در امر مبارزه با این ویروس دانست و افزود: مردم به استفاده از ماسک ادامه دهند و نباید کاهش نسبی در وضعیت شیوع را به معنای کنترل کامل بر این بیماری همهگیر تلقی کنند.
پاکستانیها هفتم اسفند ۱۳۹۹ یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز ۹۷۱ هزار و ۳۰۴ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۲۲ هزار و ۵۵۵ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باختهاند.
نظر شما