امام جمعه بیرجند: پرورش کودک و نوجوان باید از خانواده‌ها شروع شود

بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: پرورش فکری کودک و نوجوان باید از خانواده‌ها به عنوان یک انگیزه مطلوب به صورت هدفمند و مرحله به مرحله شروع شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز شنبه در دیدار مدیرکل و جمعی از کارکنان و اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی ضمن تسلیت ایام شهادت امام محمد تقی (ع)  گفت: پرورش فکری کودک و نوجوان یک از مهمترین مسائل است که اگر به صورت فراگیر تحقق پیدا کند، آینده جامعه بشری تضمین می‌شود.

وی افزود: این مهم وقتی حاصل می‌شود که از خانواده‌ها به عنوان یک انگیزه مطلوب به صورت هدفمند و مرحله به مرحله شروع شود و در یک جامعه پویا می‌توان بهترین آزمون را روی اندیشه کودک و نوجوان این جامعه داشت.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: پدر و مادرها غالبا خود را مسئول برآوردن حوائج روزمره زندگی از جهت فیزیکی می‌دانند لذا توجه به بُعد انسانی و پرورش روحی یا وجود ندارد یا در اولویت‌های بعدی است.

وی با بیان اینکه در راستای پرورش روحی و فکری کودکان و نوجوانان همه انتظارات را نمی‌توان از یک سازمان داشت گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم این سازمان خوب عمل می‌کند اما شرطش این است زمینه پرورش کودکان و نوجوانان از خانواده‌ها به صورت هدفمند ایجاد شود و بعد مطابق با سنین کودک و با توجه به سلسله مراتب تا حوزه و دانشگاه به آنان در زوایای مختلف کمک فکری شود.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی افزود: یک جامعه پویا باید از قبل خط سیر خود را مشخص کند وگرنه جامعه به ناکجا آباد تبدیل می‌شود.

وی اظهار داشت: در صدر اسلام کودک آن زمان درگیر مسائل ابتدایی بود اما وقتی جامعه اسلامی داشت، متشکل می‌شد کودک‌ها و نوجوان‌ها فکر بزرگانه داشتند.

امام جمعه بیرجند گفت: این شاخصه در کودکان و نوجوانان بعد از انقلاب هم وجود داشت، تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان بعد از انقلاب از راه‌های مختلف به جبهه‌های نظامی راه پیدا کردند و حتی به اسارت گرفته شدند، انقلاب نقشی را در این کودکان و نوجوانان پیاده کرد که آنها در جبهه و زمان اسارت در مهمانی که صدام برایشان برپا کرد تا بتواند یک جمله به عنوان نقطه ضعف از آنها بگیرد اما نتوانست، در کودکان و نوجوانان ما تحول عظیمی ایجاد شده بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از فرماندهان نظامی بعثی نیز به یکی از نوجوانان اسیر گفت که به رهبر کبیر انقلاب اسلامی بد بگو اما او گفت من هرگز این کار را نمی‌کنم؛  این چه اعتماد به نفسی است و چطور حاصل می‌شود؟

حجت الاسلام و المسلمین عبادی گفت: انسان یک موجود نامتناهی است اما متاسفانه غالب مسئولیت‌ای متوجه او در تهیه کفش و کلاه و لباس خلاصه می‌شود.

وی افزود: در روایات و احادیث گلایه شده است که وای بر کودکان آخرالزمانی از ستمی که از ناحیه پدر، مادر و مربی بر آنها می‌شود، ستمی که از ناحیه متصدیان بر فرزندان آخرالزمان وارد خواهد شد این است که واجبات به آنها آموزش داده نمی‌شود.

وی گفت: واجبات تنها نماز نیست، واجبات شامل مسائل عقیدتی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی می‌شود که توسط متصدیان به کودکان آموزش داده نمی‌شود و فقط به او پول درآوردن، تهیه خانه و ماشین یاد می‌دهند لذا این کودک بزرگتر می‌شود درگیر مشکلات و معضلات اجتماعی می‌شود و این مشکلات مربوط به فکر و پرورش غلطی است که از خانه گرفته است.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نسبت شرایط، امکانات، محدودیت‌ها و سیاست‌ها خوب کار می‌کند، در کارکنان و اعضای کانون انگیزه وجود دارد، آنها بُعد معنوی را کامل حفظ می‌کنند و آرمان‌های انقلاب را نیز در نظر دارند، برخی از متون مربوط به کانون را هم که دیدم جالب است.

وی بیان کرد: یک فرصت فوق‌العاده به دست شما آمده است و این فرصت را ارزان نفروشید و آن فرصت این است که چنین نیروهای آماده برای جذب دارید، آنچه که می‌توانید از حقایق، خیر و خوبی‌ها برای آنها بگویید،  مطالب شما را ثبت و ضبط می‌کند و این ثوابش برای شما است.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی گفت: درست است کاری که انجام می‌دهید وظیفه و شغل شما است اما به کار خود کیفیت دهید و بیش از شرایط عادی برای آن ارزش قائل شوید؛  گاهی یک جمله که مربی در کودک و نوجوان القا می‌کند باعث تحولی عظیم در او می‌شود و نه تنها سرنوشت خودش بلکه سرنوشت یک جامعه را تغییر می‌کند.

وی اظهار داشت: بنده دعاگوی همه شما هستم، جامعه خیلی اهمیت دارد ولی بیش از آن کودک و نوجوان اهمیت دارد، در روایات هم داریم که بذر پرورش و آموزش خود را در وجود کودکان بریزید چون هنوز صفحه قلبشان صاف و پاک است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha