۲۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۴
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84399706
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آبزی پروری در خراسان شمالی جایگزین برنجکاری شد

۲۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۴
کد خبر: 84399706
آبزی پروری در خراسان شمالی جایگزین برنجکاری شد

بجنورد-ایرنا- مدیرامورشیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاهش ۵۰ درصدی باران و گسترش خشکسالی در ۸۲ درصد برنجکاران این استان را به سمت پرورش ماهی گرمابی کشاند.

مهندس مهدی میرقراچولو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  اظهار داشت: براساس بررسی ها با روی آوری کشاورزان برنجکار به تولید ماهیان سردآبی در سال جاری میزان تولید  آبزی در این استان بیش از ۲۰۰ تن افزایش یافت که پیش بینی می شود این میزان همچنان روند صعودی به خود بگیرد.
وی اضافه کرد : در سال گذشته حدود دو هزار ۵۰۰ تن از مزارع آبزی پروری این استان ماهی تولید شد که  پیش بینی می شود این تولید در سال جاری به بیش از ۲ هزار  ۷۰۰  خواهد رسید.
میرقراچولو  از برنجکاران  خراسان شمالی خواست  در سال زراعی جاری که به دلیل کمبود شدید آب با محدودیت و حتی ممنوعیت کشت برنج مواجه اند ، می توانند در  استخرهای کشاورزی خود به پرورش ماهی بپردازند.
به گفته وی تولید ماهی در استخرهای کشاورزی می تواند سود بیشتر از تولید برنج عادی این کشاورزان بکند.
مدیرکل شیلات خراسان شمالی گفت: پرورش ماهی در استخرهای آب کشاورزی می تواند سود  دو سر را نصیب کشاورزان برنجکار داشته باشد به طوری که پس از پرورش ماهی ، از آب می توانند برای زراعت نیز استفاده کنند.
میرقراچولو  شمار مزارع پرورش ماهی گرمابی خراسان شمالی ۹۰ و مزارع سردابی ۹۷ فقره است که هم اکنون ۲۰۰ تولید کننده در حوزه آبزیان و شیلات این استان فعالیت دارند.

براساس آمار رسمی در سال زراعی جاری میانگین بارش باران در این استان بیش از ۵۴ درصد کاهش یافت به طوری که ۸۲ درصد از مساحت دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری این خطه شمالشرق کشور با خشکسالی مواجه شد.
همزمان با کاهش شدید بارندگی براساس دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی کشت برنج در این استان در اکثر مناطق با ممنوعیت مواجه شد به طوری که سطح زیرکشت برنج نیز حدود یک سوم کاهش یافت و از حدود ۲ هزارهکتار به ۷۵۰ هکتار رسید.

وی اظهار داشت: بنا به گفته برنج کاران علاوه بر کاهش منابع آبی هزینه های تولید نیز بسیار بالا رفته است که پرورش ماهی به نسبت با صرفه تر است، سود بیشتری عایدشان خواهد شد.

 خراسان شمالی با دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مساحت ۶ هزار و ۲۵۰ منبع آبی شامل رودخانه، چشمه، قنات و سد وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha