به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز چهارشنبه در آیین شروع عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان اظهار داشت: آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ همزمان با روزهای مبارک دهه ذی الحجه جای شکرگزاری دارد.
وی با قدردانی از زحمات افرادی که در این راه تلاش می کنند و برای آینده هم برنامه ریزی دارند، افزود: دلسوزی در روش، رفتار و کردار این افراد بخوبی دیده می شود و امیدواریم حال مردم در این روزهای سخت با شنیدن اخباری از این دست بهتر شود و شور و نشاط ناشی از این اقدامات استان را در برگیرد.
نماینده ولی فقیه در کردستان از مسوولان استان به ویژه استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مسوولان آب و نیروی کشور هم تقدیر کرد و گفت: باید تلاش شود تا استان از نعمات استفاده بیشتر و بهتری داشته باشد و مسوولان کارها را پرتلاش ادامه دهند.
پروژه آبرسانی به شهرهای قروه و دهگلان تا سال ۱۴۰۱ پایان مییابد
مدیرعامل شرکت توسعە منابع آب و نیروی ایران هم گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته، طرح آبرسانی به شهرهای قروه و دهگلان از سد قوچم تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسد.
سیدحسن رضوی اظهار داشت: در تمام استانها پروژههای بزرگی داریم و دولت اقدامات موثری را در دست اجرا دارد اما در کردستان به واسطه پیگیری و دلسوزی مسوولان، کارها سرعت بیشتری به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه بعد از اجرای فاز دوم انتقال آب از سد آزاد به قوچم، اکنون شرایط برای آغاز فاز سوم فراهم است، افزود: این طرح ظرف ۲ سال اجرایی میشود و مردم قروه، دهگلان و دزج در بخش شرب و صنعت از آب پایدار بهرهمند میشوند.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ارزش روز این پروژه را ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا پایان امسال عملیات آبرسانی از سد آزاد به سنندج به نتیجه برسد و مشکل آب شرب این شهر برای همیشه رفع شود.
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران روز چهارشنبه برای عملیات اجرایی انتقال سامانه آب از سد آزاد به مناطق شرقی کردستان وارد این استان شد.
آیین کلنگزنی پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان به طول ۲۸ کیلومتر با حضور "سیدحسن رضوی"مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران، "بهمن مرادنیا" استاندار کردستان و جمعی از مدیران شرکت آب منطقهای و آبفای کردستان برگزار شد.
با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان علاوه بر تامین آب شرب این ۲ شهر، بخشی از اراضی کشاورزی ( زراعی و باغی) در مسیر انتقال خط آب از حالت دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
بخشی از آب سد قوچم از طریق سد آزاد تامین می شود و خط انتقال آب سد آزاد به قوچم به طول ۸۸ کیلومتر بزرگترین سامانه انتقال آب استان کردستان طی ۲ مرحله که فاز اول این سامانه سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسید و فاز دوم آن با ۴۴ کیلومتر خط لوله و ۱۱ کیلومتر تونل امسال افتتاح شد.
سد آزاد که عملیات ساخت آن از سال۱۳۸۶ آغاز و در سال ۱۳۹۰ آبگیری شد، یک سد سنگریزه ای با هسته رسی است و در کیلومتر ۴۰ جاده سنندج -مریوان و بر روی رودخانه کوماسی(آزاد) از سرشاخه های رودخانه سیروان قرار دارد.
این سد با طول تاج ۵۹۵ و ارتفاع ۱۲۵ متر ، امکان ذخیرهسازی حداکثر ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
نظر شما