به گزارش ایرنا، در این نشست که عصر 23 تیر ماه در فرهنگستان هنر برگزار شد، بهمن نامورمطلق مدیر فرهنگستان هنر و حسینعلی قبادی مدیر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و بعضی از مدیران دو مجموعه حضور داشتند، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمن گزارشی از فعالیتهای علمی و پژوهشی پژوهشگاه اظهار کرد: ارتباط دو حوزه علوم انسانی و هنر میتواند در حفظ و معرفی مفاخر و میراث مادی و معنوی و تمدنی ایران مؤثر باشد. همافزایی این دو حوزه میتواند تمدن را به گفتوگو وادارد و به پویایی و زنده نگهداشتن آن کمک کند.
قبادی در ادامه افزود: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بر اساس وظایف و مأموریتهای سازمانی در سالیان گذشته همواره نگاه ویژه به موضوع هنر و مطالعات بینارشتهای را در دستور کار خود قرار داده است و وجود پژوهشها و مطالعات ارزشمند در سالهای اخیر نشان از اهمیت و توجه به این حوزه مطالعاتی در پژوهشگاه دارد.
وی تعامل و همکاریهای مشترک میان نهادهای علمی و هنری به خصوص فرهنگستان هنر را مغتنم و مهم دانست.
هم پوشانی علوم انسانی و هنر
نامور مطلق نیز گفت: برخلاف تکنولوژی و علم، حوزه علوم انسانی و هنر نمیتواند به واردات امید داشته باشد و این دو حوزه به دلیل نقشی که در هویتسازی و فرهنگ دارند، باید مُولّد باشند. هویت در فقدان این دو مخدوش میشود.
اگر در حوزه هنر بخواهیم به آفرینش و خلق نائل شویم، ناگزیر باید با حوزههای علوم انسانی و اجتماعی ارتباط داشته باشیم تا به تألیف و خلق مؤلف دست یابیم. علوم انسانی میتواند به تغذیه هنر کمک و یاری رساند. امیدواریم با همکاریهای آتی، به خصوص در مطالعات بینارشتهای چون فلسفه هنر و جامعهشناسی هنر و ادبیات، بتوانیم رویدادهای مشترکی داشته باشیم که با شناسایی سلیقه و ذائقه زیباییشناسی جامعه و نقد این وضعیت بتوانیم با الگوسازی و تقویت الگوها سلیقه جامعه را ارتقا بخشیم.
در پایان این نشست، تفاهمنامهای میان پژوهشگاه و فرهنگستان هنر در چارچوب اصل ضرورت توسعه همکاری علمی بین مراکز مختلف آموزشی، پژوهشی و اجرایی، بهمنظور بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای متقابل به امضای دو طرف رسید.
همکاری در طراحی و اجرای طرحهای پژوهشی کلان ملی در حوزههای تخصصی؛ همکاری و مشارکت در برگزاری کارگاه آموزشی، گردهمایی و همایش های تخصصی؛ همکاری در زمینه برنامهریزی، تألیف، تدوین، تصحیح، تحقیق و ترجمه متون؛ از جمله مفاد این تفاهمنامه همکاری است.
نظر شما