به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه در این مراسم که با حضور «نغمه مستشار نظامی»، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در بستر فضای مجازی برگزار شد، گفت: سهامی، نویسنده آثاری همچون «کجاست مرز عاشقانه جهان»، «مشاهیر ایرانی»، «عارفان مکتب دینور»، «بومیانه ها و عامیانه ها»، «در ساعت بلوط»، «بررسی روابط فردی و مکتبی عرفای دینور با عرفای مکتب بغداد»، «شاعران صخره و بلوط»، «مجموعه شعر کُردی» و «تاریخ به افق مرزبانان کُرد» است.
«معصومه حسنیخونسار» افزود: خرسندیم که کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگی قدم در راه ارج نهادن به مقام نویسندگان و فرهیختگان اهل قلم گذاشته است.
وی اظهار داشت: همه نویسندگان و اهالی قلم به ویژه نویسندگان بومی پاسداران فرهنگ تاریخ و تمدن هر منطقه هستند که همواره با قلم رسای خویش توانسته اند در راه حفظ و اعتلای تمدن منطقه خود گام بردارند.
وی خاطر نشان کرد: نکته مهم این است که امروز اولین برنامه تقدیر از نویسندگان و فرهیختگان در نهاد کتابخانه های عمومی نبوده و آخرین برنامه هم نخواهد بود و در گذشته برنامه های تقدیر از بزرگانی چون «محمد جواد محبت»، «مهناز فتاحی»، «محمد ابراهیم مالمیر»، استاد «کیومرث عباسی قصری» و همچنین نویسندگان جوان و نوجوانی را داشتیم که از آنها در برنامه های مختلف قدردانی کردیم.
«از تبار قلم» به نویسندگان انگیزه میدهد
دبیر محفل ادبی بیستون اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: از تبار قلم انگیزه بخش فرهیختگان و شاعران و نویسندگان بومی استان است.
«منوچهر پروینی» افزود: این برنامه بستر تحول و نویدی برای تولید کتاب و آثار مکتوب وهمچنین گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استانها است.
به گزارش ایرنا، سهامی متولد ۹ مرداد ۱۳۴۹ در شهرستان گیلانغرب است که به شغل معلمی مشغول است و تاکنون عنوان برتر «جشنواره معلمان مولف» کشور را نیز کسب کرده است.
این معلم شاعر و پژوهشگر در انجام این تحقیق به رویکرد نوینی در حوزه ادبیات سنتی ایران و روابط بین الملل پرداخته و برای نخستین بار در ایران کتابی با موضوع «دیپلماسی درشاهنامه» در سال۹۸ توسط انتشارات فصل پنجم به چاپ رسانده است.
این مولف علاوه بر اینکه به وسع خود در انجام این پژوهش کاربردی در علوم انسانی کوشیده، تاکنون کتاب های دیگری در حوزه شعر و ادبیات عامیانه و تاریخ محلی به چاپ رسانده و در اختیار علاقمندان فرهنگ و ادبیات این کهن دیار نهاده است.
از جمله دیگر جوایز ادبی وی می توان به شاعر برگزیده جشنواره بین المللی شعر دفاع مقدس در سال ۱۳۸۴، فیلمنامه نویس برگزیده تولید مراکز استانهای صدا و سیما سال ۸۰ اشاره کرد.
کرمانشاه استان صاحب نامی در حوزه ادبیات است
«علی سهامی» نیز در این مراسم ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این آیین و زحمات نهاد کتابخانه های عمومی در راستای حمایت از نویسندگان و فرهیختگان استانها گفت: کرمانشاه یکی از استانهای خوب و صاحب نام در حوزه ادبیات است که آنطور که باید به روایت مکتوب و تصویر کشیده نشده است.
وی افزود: در تذکره اولیای عطار نام نویسندگان بزرگی از منطقه دینور است که این نشان دهنده تاریخ و ادبیات غنی استان کرمانشاه می باشد که باید این نام ها دوباره توسط نویسندگان جدید مطرح شود.
این نویسنده کرمانشاهی خاطرنشان کرد: تمام ۱۴ اثری که نوشته ام بومی هستند و درباره کرمانشاه است و سعی کرده ام زوایای کمتر دیده شده استان را کار کنم تا بتوانم خدمتی به شهر و دیارم کرده باشم.
سهامی درباره آخرین اثر منتشر شده خود افزود: کتاب «دیپلماسی در شاهنامه» به عنوان اثر برتر و کاربردی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار گرفت این کتاب در جشنواره معلمان مولف در میان ۲ هزار و ۵۰۰ اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
علی سهامی نویسنده کرمانشاهی
به گزارش ایرنا؛ اکنون در استان کرمانشاه ۱۰۸ باب کتابخانه عمومی با زیربنای ۴۲ هزار و ۱۸۰ مترمربع و ۷۲ هزار نفر عضو فعال است. در این تعداد کتابخانه یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۲۷ نسخه کتاب وجود دارد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۴ شهرستان، ۲ هزار و ۵۹۵ روستا، ۳۴ شهر دارد.
نظر شما