هفتمین ویژه برنامه نهاد کتابخانه های عمومی کشور با عنوان «از تبار قلم» روز یکشنبه با محوریت تجلیل از نویسندگان بومی با تجلیل از نویسندگان بومی استان های هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان در بستر فضای مجازی برگزار شد.
در این آیین سرپرست کتابخانه های عمومی هرمزگان بیان کرد: روز قلم را به همه کسانی که اهل هنر، فرهنگ و کلام و کلمه هستند و با اندیشه و قلم زیبایشان نقشی بر این روزگار می زنند که به یادگار می ماند، تبریک می گویم.
امینه دریانورد ادامه داد: از نهاد کتابخانه های عمومی کشور که با اجرای برنامه از تبار قلم و برنامه های مشابه این بستر را فراهم نمود تا فعالیت ها و رسالت کتابخانه های عمومی در فضای مجازی ادامه دار باشد و خدا را شاکرم که فرصتی پیش آمد تا از بانوی هرمزگانی به نمایندگی از دیگر نویسندگان استان تجلیل شود که دارای آثار ارزشمندی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.
مهرنوش منصوری، عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر محفل ادبی صبای هرمزگان نیز گفت: «پروانه ماندگاری» علاوه بر آثار پژوهشی، مدرس کارگاه های داستان نویسی ادبیات کودک و نوجوان است.
وی افزود: از دیگر تلاش های این نویسنده، مدیریت طرح «مدادهای رنگی»، که مدیریت گردآوری آثار و خاطرات دانش آموزان متوسطه اول و دوم، و ثبت تجارب دبیران است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه نوشتن برای کودک و نوجوان بسیار دشوار است، از حوزه ادبیات کودک و نوجوان به عنوان مقوله ای سهل و سخت یاد کرد.
منصوری اظهارداشت: سهل از این نظر که چون مخاطبان آن کودک و نوجوان هستند، ممکن است جدی گرفته نشود و گمان ببرند که می شود ساده انگارانه در این حوزه کار کرد. اما سخت(ممتنع) از این جهت که عبور از ساده انگاری و رسیدن به درجه ای از توانمندی برای ارائه خدمات شایسته به این نسل نیازمند کوشش و ممارست زیاد است.
دبیر محفل ادبی صبا در هرمزگان افزود: برای تولید اثر برای کودکان ابتدا باید یک شناخت واقع بینانه از دنیای کودک داشته باشیم، یعنی شناخت به شکلی که کودک وجود دارد نه آنچه که ما می خواهیم و بعد شناخت آثار تالیف شده در زمینه کودک و نوجوان و نتایج بالقوه ای که ما می توانیم از این آثار بگیریم و همچنین شناخت راه ها و روش هایی که بتوان این ظرفیت ها را در خدمت تولید اثر برای کودکان و نوجوانان گرفت.
منصوری به تمامی خانواده ها، کتابداران، نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر پدران و سردبیران نشریات کودکان توصیه کرد که به این شناخت دست یابند تا بتوانند نسلی خرد ورز را تربیت نموده که بکاود، بخواهد و بپرسد.
«پروانه ماندگاری» متولد سال ۱۳۵۴ در بندرعباس و نویسنده حوزه کودک و نوجوان نیز با تبریک روز قلم گفت: از سال ۷۸ در رشته داستان نویسی فعالیت دارم و اولین اثرم در سال ۸۰ با عنوان «دو تا دفتر دو خط و دو تا خودکار آبی» به چاپ رسید.
وی افزود: افتخار این را داشتم که در دوران فعالیت در حوزه کودک و نوجوان کارگاه های آموزشی داستان نویسی برگزار کنم که حاصل این کارگاهها ۱۶ مجموعه گردآوری شده اما به دلیل شرایط کرونا، کارگاه ها به صورت مجازی برگزار می شود.
این نویسنده کودک و نوجوان بیان داشت: یکی دیگر از افتخارات من همکاری با کانون اجتماعی شهرستان لار و کانون کودکان کم شنوای کرمانشاه است و خوشحالم که در خدمت هنرجویان مستعد کشورم هستم.
پروانه ماندگاری در خصوص آثار خود بیان کرد: آخرین اثر من با عنوان «مسابقه ماهیگیری» در رده سنی کودک، اسفند۹۹ به چاپ رسید.
وی به تمامی علاقه مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان توصیه کرد: کتاب «یک درخت، یک صخره، یک ابر» ترجمه حسن افشار که از برجسته ترین داستان های دنیا در ۲ قرن اخیر است را مطالعه کنند.
نویسنده ادبیات کودک ونوجوان هرمزگان در برنامه «از تبار قلم» تجلیل شد
بندرعباس- ایرنا- در هفتمین نشست ویژه برنامه ملی «از تبار قلم» که به مناسبت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد، از پروانه ماندگاری به عنوان نویسنده بومی و صاحب آثار ادبیات کودک و نوجوان استان هرمزگان تجلیل شد.
اخبار مرتبط
-
نهاد کتابخانههای عمومی از «علی سهامی» نویسنده کرمانشاهی تجلیل کرد
کرمانشاه- ایرنا- نهاد کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه در راستای گرامیداشت نویسندگان و در…
-
استاد "اصغر طاهرزاده" بعنوان نویسنده فاخر بومی اصفهان تجلیل شد
اصفهان – ایرنا – استاد "اصغر طاهرزاده" همزمان با گرامیداشت "روز ادبیات کودک و نوجوان" بعنوان…
-
پاسداشت "م. مؤید" مردی از تبار قلم در گیلان
رشت- ایرنا- محمد حسین مهدوی(م.مؤید) مردی از تبار قلم روز یکشنبه در پاسداشت حرمت قلم، و به همت…
-
داستانخوانی نوجوانان هرمزگان در"زیر گنبد جنوب"
بندرعباس- ایرنا- نشست ادبی عصر داستان "زیر گنبد جنوب" حوزه هنری هرمزگان با داستان خوانی تعدادی…
-
نویسنده گلستانی:
گلستان فقط سه داستاننویس حوزه کودک و نوجوان دارد
گنبدکاووس - ایرنا - عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان کشور با اشاره به اینکه فقط سه نویسنده…
-
ادبیاتی برای پاسخگویی به نیازهای دوران کودکی
تهران- ایرنا- در خردسالی به ضربآهنگ «جوجهجوجه طلایی» و «اتل متل» واکنش نشان میدهد تا با…
-
به مناسبت 18 تیر روز ادبیات كودك و نوجوان
كتابخوانی و دنیای شیرین كودكان
شهرری - ایرنا - ادبیات همه افراد جامعه اعم از كودك و نوجوان را در بر می گیرد و دنیای كودكان…
-
ادبیات كودك و نوجوان؛ بستر شكوفایی نسل ها
تهران- ایرنا- ادبیات كودك و نوجوان، نقشی موثر در تعلیم و تربیت نسل ها دارد. این ادبیات هر اندازه…
نظر شما