محمد فرهادی روز یکشنبه در نشست شورای مسکن استان خراسان جنوبی افزود: یکی از مشکلات در بدنه اجرایی استان نبود پیگیری لازم برای جذب اعتبارات ملی از وزارتخانهها است که باید در این زمینه اهتمام بیشتری صورت گیرد.
وی گفت: مدیران پس از پیگیریهای مربوطه، برنامه زمانبندی اجرایی برای تامین خدمات زیربنایی را به دبیرخانه شورای مسکن استان ارایه دهند.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مصوبه هیات وزیران درخصوص تامین زیرساختها در طرح اقدام ملی مسکن تصریح کرد: تمامی دستگاههای خدماترسان حسب مورد موظفند خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز پروژههای طرح اقدام ملی مسکن را از محل منابع مصوب مربوط سالانه به سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کنند.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه هم موظف است در توزیع و تخصیص اعتبارات سهم هر دستگاه، اعتبارات مربوط به اجرایی شدن طرح حمایتی مسکن را در اولویت قرار دهد.
فرهادی اظهار داشت: هدف از اجرای طرح اقدام ملی مسکن کمک به خانهدار شدن اقشار کمدرآمد و متوسط به پایین جامعه است و دولت به دنبال این است که این پروژه به بهترین نحو به سرانجام برسد.
وی گفت: اجرای طرح اقدام ملی مسکن در شهر بیرجند مشمول مجری ذیصلاح است که از انجمن سازندگان مسکن درخواست میشود به وظایف اجتماعی خود در این زمینه بیش از گذشته توجه کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: مدیران با دریافت حداقل درصد هزینه مجری ذیصلاح این موضوع را مدیریت کنند تا کار سریعتر انجام شود.
وی گفت: شهرداری بیرجند با توجه به تصمیمات گذشته از ارجاع پروندههای اقدام ملی مسکن به کمیسیون ماده ۱۰۰ خودداری کند و خوشایند نیست وقتی مدیران در جلسهای تصمیمی میگیرند بعد از آن به گونه دیگری عمل شود.
فرهادی با تاکید بر استفاده از مصالح بومی در اجرای طرح اقدام ملی مسکن افزود: باید پیشبینیهای لازم برای تامین مصالح مورد نیاز این طرح در صورت نبود مصالح بومی یا هزینههای بالای آن انجام شود اما اولویت بر حمایت از مصالح بومی استان خواهد بود.
حمایت از تولیدکنندگان داخلی در دستور کار است
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: با توجه به اهمیت استفاده از مصالح بومی در طرح اقدام ملی مسکن حمایتهای لازم از تولیدکنندگان و فروشندگان داخلی انجام میشود.
وحید داعی افزود: تصمیمات اولیه برای نحوه حمایت با سازمان صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته و طبق تفاهمنامه به عمل آمده آمادگی داریم زمینی را کنار سایت ۲۷ هکتاری طرح اقدام ملی مسکن بیرجند در اختیار فروشندگان مصالح بومی قرار دهیم.
وی گفت: فروش مصالح بومی با حمایتهایی که از تولیدکننده و فروشنده صورت میگیرد ۱۰ تا ۲۵ درصد با تخفیف ارایه خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: هیچ گونه ممانعتی برای حضور تولیدکنندگان و فروشندگان خارج استانی هم قایل نشدیم اما افرادی که در مکان مطرح شده، حضور مییابند باید از روند تخفیفی تفاهمنامه تبعیت کنند.
وی از آمادهسازی سایت ۲۷ هکتاری مسکن بیرجند توسط بنیاد مسکن خبر داد و افزود: بنیاد مسکن با نرخ پایه ۱۴۰۰ بدون تعدیل و افزایش قیمت و با کمترین میزان ممکن طبق مصوبات باید نسبت به این مهم اقدام کند.
داعی گفت: درخصوص زیرساختهای مورد نیاز پروژههای طرح نیز شرکتهای خدمترسان طی یک هفته باید نسبت به تدوین برنامههای اجرایی با زمانبندی مشخص اقدام کنند و آن را در شورای مسکن استان ارایه دهند.
برآوردها برای تامین زیرساخت آب انجام شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی هم گفت: برآوردها برای تامین زیرساخت آب شرب در همه طرحها انجام شده که بخشی از شهرها هزینههای بالا دارد و طرح ویژه را میطلبد زیرا زیرساخت لازم را در این مناطق نداریم.
حسین امامی افزود: در تامین آب شهرها نسبت به زیرساخت موجود وضعیت مساوی داریم که برای ما مهم است همین وضعیت را حفظ کنیم تا با توجه به خشکسالیها دچار تنش آبی نشویم.
وی بیان کرد: طبق استانداردها برای هر مشتری یک متر مربع مخزن باید ایجاد کنیم که در حال حاضر ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی گفت: در شهرستان طبس هر شبکه آبی را که با زیرساخت موجود اضافه کنیم بقیه شبکه دچار اختلال و تنش میشود، در شاهیگ قاین هم زیرساختهای لازم وجود ندارد و باید برای جلوگیری از تنش آبی نسبت به ساخت مخازن اقدام شود که نیازمند نگاه ملی است.
نیاز به ۶۰ میلیارد تومان برای زیرساخت گاز
معاون بهرهبرداری شرکت گاز خراسان جنوبی در ادامه این نشست درباره تامین زیرساختهای گاز در طرح اقدام مسکن ملی توضیح داد و گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مشخصات همه شهرهای مورد نظر در طرح مسکن احصا شده و براساس مکاتبات طراحی، مطالعات انجام شده و در برخی شهرها برای اجرا ابلاغ شده است.
رحمان محمودی بیان کرد: برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز طبق بررسیهای صورت گرفته ۶۰ میلیارد تومان باید هزینه کنیم.
وی افزود: در مواردی که تامین زیرساختهای گاز هزینهبر است در برنامههای آتی دیده شده که به زودی انجام خواهد شد.
۱۰۰ کیلومتر شبکه برق باید احداث شود
قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته برای تامین شبکه برق در طرح مسکن ملی نیازمند تامین زیرساخت ۱۰۰ کیلومتر شبکه هستیم.
احمد برزگر افزود: با توجه به تجربه مسکن مهر اگر حمایت استانی و ملی نباشد نمیتوان کار را در زمانبندی مشخص انجام داد.
وی اظهار داشت: شرکت توزیع نیروی برق تامین زیرساختها را به تناسب ساخت و سازها آغاز خواهد کرد اما اگر حمایت مستمر نباشد نخواهیم توانست با این سرعت کار را ادامه دهیم.
تسریع در صدور پروانههای ساخت طرح اقدام ملی مسکن، تعیین تکلیف زیرساختهای مورد نیاز و استفاده از مصالح تولید استان از مهمترین دستورکارهای شورای مسکن استان بود که به ریاست معاون استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.
طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن، جدیدترین طرح دولت برای خانهدار کردن مردم است که از سال ۱۳۹۸ اجرا و بر این اساس مقرر شد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، یکصد هزار واحد در بافتهای فرسوده شهری و یکصد هزار واحد در شهرهای کوچک ساخته میشود.
طرح واگذاری زمین برای ۱۳۵ هزار واحد مسکونی به صورت گروهی و همچنین معرفی ۲۵۳ هزار و ۵۰۰ واحد به واجدین شرایط در قالب طرح اقدام ملی مسکن در ۳۱ استان کشور آبان سال گذشته با دستور رییس جمهوری از طریق ارتباط تصویری در بیست و نهمین هفته افتتاح طرحهای مهم ملی با شعار «تدبیر و امید برای جهش تولید» و با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مسوولان استان در بیرجند رونمایی شد.
نظر شما