«امیر ظهرابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در راستای کمک به کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی در قالب بند (ز) بودجه سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۱ میلیارد تومان اعتبار به استان تخصیص یافته که به عنوان هزینه امهال تسهیلات گیرندگان و بهره برداران واحدهای کشاورزی که از ابتدای سال ۹۴ از سیستم بانکی وام گرفته اند مشمول این بند خواهند بود و این از جمله فرآیندهایی است که در راستای کمک به واحدهای کشاورزی در حال اجرا و اقدام است.
رفع مشکلات کم آبی شهر کرمانشاه با حفر هفت حلقه چاه
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به تلاش و همت شبانه روزی کارکنان در مجموعه آب منطقه ای اعلام کرد: با پیگیری ویژه مدیریت ارشد استان در هفته دوم مرداد ماه ۱۴۰۰ شاهد افتتاح پروژه تصفیه خانه انتقال آب از سد گاوشان به شهر کرمانشاه ( تصفیه خانه آب عمر مل) خواهیم بود که توان آبرسانی را به میزان حداقل ۹۵۰ لیتر بر ثانیه در شهر کرمانشاه افزایش میدهد.
او گفت: همچنین هفت حلقه چاه به مدار آبرسانی شهر کرمانشاه برای تامین آب مناطق مختلف تا این لحظه وارد مدار شده است؛ سه حلقه چاه دیگر نیز در صورت نیاز آمادگی فنی دارد که به این شبکه، آب تزریق کنند.
ظهرابی به رفع مشکل فنی و کمبود آب در محله موشاخانی شهر کرمانشاه اشاره کرد و افزود: با پیگیری های صورت گرفته در یک اقدام ضربتی مشکل زون بندی و قطعی آب شهرک مهدیه (دره دراز) در یک تلاش شبانه روزی مجموعه آب و فاضلاب استان با به کارگیری ۶۰۰ متر لوله به قطر ۲۰۰ میلی متر ظرف مدت کوتاهی مرتفع شد.
وی اعلام کرد: لوله گذاری و انتقال آب به محلات جدید شهر پاوه به طول ۲۰۰ متر در دست اقدام است که بنا به آخرین گزارش با لوله گذاری ۳۰ متر باقیمانده به زودی مشکل کم آبی این مناطق مرتفع خواهد شد.
امیر ظهرابی؛ مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه
رصد کامل مشکلات کم آبی استان
دبیر ستاد بحران استان کرمانشاه در ادامه با تاکید بر اینکه فرمانداران موظف هستند مستمرأ وضعیت آب شرب شهرهای حوزه شهرستان را رصد و مشکل قطعی آب چند ساعته را بلافاصله اعلام کنند اظهار کرد: مشکل فنی ایجاد شده در آب شرب محله فردوسی شهر کرمانشاه با اقدام شبانه روزی شرکت آب و فاضلاب و پیگیری فرماندار شهرستان مرتفع شده است.
ظهرابی همچنین با بیان اینکه از ظرفیت تانکر های آبرسان نیروهای مسلح و شهرداری ها در آبرسانی به مناطق روستایی استفاده می شود، افزود: به شهرداریها و نیروهای مسلح تاکید شده است در راستای کاهش مشکلات آب شرب روستائیان نهایت مساعدت خود را به همین منظور اعمال کنند؛ ۱۳۸ روستا در استان به صورت سیار آبرسانی می شود.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات فوریتی در آبرسانی و بهره برداری از مجتمع آبرسانی روستایی در حال انجام است گفت: در دورترین مناطق، در شهرستان ثلاث باباجانی، پروژه آبرسانی به روستای هوله از توابع این شهرستان به بهره برداری رسید که از اقدامات موثر در آبرسانی در مجتمع های روستایی و در همین راستا به شمار می رود.
او همچنین اظهار کرد: ستاد مدیریت بحران با اعطای مجوز اضطراری به اداره کل جهاد کشاورزی زمینه تامین پمپ آب˛ لوله و تجهیزات آبرسانی به باغات را فراهم و این اقدامات اجرایی شده است.
مردم در مصرف آب صرفهجویی کنند
دبیر ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمانشاه همچنین اعلام کرد: جلسات ستاد استان که سابقأ به صورت فصلی برگزار میشد در طی چهار ماه ابتدای سال پنج مرتبه و به ریاست استاندار به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران استان تشکیل شده و مدیران مرتبط با این حوزه به صورت شبانه روزی تلاش دارند که مشکلات آب شرب همشهریان و هم استانی های با توجه به کاهش 39 درصدی نزولات جوی که طی 50 سال اخیر بی سابقه است به حداقل برسد.
ظهرابی از مردم در خواست کرد با توجه به پیش بینی ها از ادامه روند خشکسالی از هدر رفت آب به صورت مختلف از جمله نشت آب از کولرهای آبی منازل، شست و شوی پارکینگ ها و کوچه ها و خودروها تا حد امکان خودداری کنند.
وی همچنین از همکاری و همراهی اتاق اصناف تقدیر کرد و اظهار امیدواری نمود با این تلاش ها با کمترین مشکلات تابستان امسال از این بحران عبور خواهیم کرد.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
سرانه مصرف آب شرب در شهر کرمانشاه ۵۳ لیتر بیشتر از میانگین کشوری یعنی ۲۲۳ لیتر در شبانهروز است.
نظر شما