۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۰۸
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 84415158
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بادخورک کوهی به گیلان بازگشت

۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۰۸
کد خبر: 84415158
بادخورک کوهی به گیلان بازگشت

رشت - ایرنا - بادخورک کوهی (بادخورک شکم سفید) پس از سال‌ها در استان گیلان مشاهده شده است.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان ، رئیس اداره حفاظت محیط ‌زیست شهرستان رودسر با اعلام این خبر گفت: در یک بررسی میدانی توسط کارشناسان اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان، جمعیتی بالغ بر ۳۰ قطعه بادخورک کوهی در ارتفاعات منطقه حفاظت‌شده سرولات و جواهردشت و منطقه شکار ممنوع اشکورات رودسر مشاهده و شمارش شد.  

مسئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان بیان کرد: بادخورک کوهی که به آن بادخورک شکم سفید هم می‌گویند، بزرگترین بادخورک در بین چهار گونه بادخورک ایران است و سال‌ها است که مشاهده این گونه از استان گزارش نشده است. 

بنا به گزارش یاد شده عباس عاشوری اظهار داشت: اگرچه در حال حاضر و با توجه به زمان مشاهده نمی‌توان با قطعیت در خصوص جوجه‌آور یا عبوری بودن این تعداد در این منطقه اعلام نظر کرد  اما به احتمال بسیار زیاد بادخورک کوهی در ارتفاعات صخره‌ای منطقه شکارممنوع اشکورات و منطقه حفاظت‌ شده سرولات و جواهردشت آشیانه‌سازی و جوجه‌آوری دارد.

وی ادامه داد: برای اثبات جوجه‌آوری آن لازم است از بهار سال آینده بررسی‌های میدانی بیشتر در ارتفاعات کوهستانی این مناطق انجام شود و در صورت مشاهده آشیانه فعال از این گونه، این محدوده نخستین مکان جوجه‌آوری بادخورک کوهی در استان است و این در حالی است که پیش از این تصور می‌شد بادخورک کوهی برای استان یک پرنده مهاجر عبوری کمیاب است.  

طول بدن بادخورک کوهی ۲۰ تا ۲۲ سانتی‌متر و گستردگی ‌بال‌هایش بین ۵۴ تا ۶۰ سانتی‌متر است. پرنده بالغ ، سر، رو تنه و بال‌های یک‌دست قهوه‌ای دارد. دور چشم‌هایش لکه سیاه‌رنگی دیده‌ می‌شود و چانه‌، گلو و شکم‌اش سفیدرنگ است و با یک نوار سینه‌ای به رنگ قهوه‌ای از هم تفکیک شده است.

این گونه برآمدگی‌های صخره‌ای، شکاف سنگ‌ها، غارها و صخره‌های ساحلی گاهی نیز سوراخ درختان را به عنوان زیستگاه بر می‌گزیند و از مناطقی با موانع طبیعی و انسان‌ساخت نظیر درخت‌ها و ساختمان‌ها پرهیز می‌کند. رفتارش تا حد زیادی شبیه به سایر بادخورک‌ها است ولی پرواز آرام‌تر و قوی‌تر همراه با مانورهای نه چندان سریع دارد و در ارتفاع بالاتری در هوا به شکار حشرات می‌پردازد.

استان گیلان در اقلیم تقریبا خشک حوزه جغرافیایی این بخش از کره زمین، با برخورداری از بارش سالانه و فراوانی آب بندان های طبیعی و منابع غذایی، بخش مهمی از کریدورهای مهاجرت پرندگان را تشکیل می دهد.

تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.
پائیز فصل کوچ مرغان مهاجر است و در آن موسم گیلانیان در آسمان شهرهایشان شکوه پرواز بیش از ۲۰۰ هزار پرنده مهاجر را به تماشا می نشینند.
شهرستان رودسر در ۱۰۰ کیلومتری رشت در شرق گیلان واقع شده است و از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشته‌کوه‌های البرز، از خاور به رامسر و از باختر به املش و لنگرود منتهی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha