۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵
کد خبر: 84416329
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصرف خون در هرمزگان ۲۷ درصد افزایش یافت

بندرعباس- ایرنا- مدیرکل انتقال خون هرمزگان باتوجه به نیاز شدید استان به تمامی گروه های خونی گفت: مصرف خون و فرآورده‌های خونی در استان در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۷ درصد افزایش داشته است.

دکتر ایمان زارعی روز دوشنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها افزود: این امر همت و تلاش بیشتر شهروندان هرمزگانی برای تامین خون بیماران و حفظ پایداری ذخایر خون استان را می‌طلبد.
وی بیان داشت: نیاز خون در هرمزگان باتوجه افرایش آمار تصادف ها و جراحی ها و همچنین تعداد بیماران خاص که مصرف کنندگان دائمی (با بیش از ۶۵ در صد) خون هستند، افزایش یافنه است.
مدیرکل انتقال خون هرمزگان یادآورشد: این در صورتی است که شرایط سخت پاندمی کرونا، گرمای تابستانی و همچنین سفرهای اخیر شهروندان هرمزگانی مراجعه داوطلبان را به مراکز انتقال خون کاهش داده است.
زارعی با اشاره به اینکه ویروس کرونا یک بیماری تنفسی است، اظهارداشت: بسیاری از افراد به تصور ابتلا شدن به کووید ۱۹ به مراکز انتقال خون مراجعه نمی‌کنند اما این اطمینان خاطر داده می‌شود که انتقال خون مرکز درمانی نیست و افراد هم با اهدای خون به این بیماری مبتلا نخواهند شد.
وی گفت: در تمامی مراکز انتقال خون هرمزگان ضمن حفظ فاصله گذاری و رعایت دستورها سختگیرانه استاندارد انتقال خون، تمامی وسایل  یکبار مصرف واستریل هستند و داوطلبان می‌توانند بدون دغدغه خون اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون هرمزگان اضافه کرد: تمامی مراکز انتقال خون استان در شهرهای بندرعباس، بندرلنگه، میناب و قشم از شنبه تا پنجشنبه پ آماده خونگیری هستند.
وی در پایان یادآورشد: تزریق واکسن کرونا از نوع استرازانکا واسپوتنیک در هنگام دز اول یا دوم فقط ۲۸ روز منع اهدی خون دارد و بقیه واکسن های موجود نیز هیچگونه منعی در اهدای خون ایجاد نمی‌کند.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسوولان انتقال خون هرمزگان، نیاز روزانه مراکز درمانی استان به طور متوسط بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ واحد خون است و سازمان انتقال خون این استان باید خون مورد نیاز ۲۱ بیمارستان و مرکز درمانی را فراهم کند که این مهم تنها با همت و مشارکت مردم امکان‌پذیر است.
هرمزگان از نظر مبتلایان به بیماری تالاسمی در رتبه دوم کشور قرار دارد و یک هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی دارد که سه برابر متوسط کشور است.
بیشترین مصرف خون در هرمزگان مربوط به سه هزار و ۵۰۰ بیمارخاص و بیماران سخت درمان، عمل‌های جراحی و مصدومان تصادف‌های جاده ای است.
بیماران دیالیزی و بیماران دارای اختلال انعقاد خون نیز از دریافت کنندگان دائمی فرآورده‌های خونی هستند که هرمزگان دارای ۴۰۰ بیمار دیالیزی و ۱۶۰ بیمار دارای اختلال انعقادی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha