عمده مشکل دامداران یزد مشخص نبودن قیمت شیر و گوشت است

یزد -ایرنا - رییس اتحادیه دامداران یزد مشخص نبودن قیمت شیرخام و گوشت قرمز از سوی ستاد تنظیم بازار کشور را مهمترین مشکل فعالان این حوزه دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر کیلوگرم شیر خام را ۶ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کردکه ساز و کار اجرایی آن فراهم نیست باید این مجموعه قیمت را مصوب و ابلاغ کند.

امیر ثقفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دامداران بلاتکلیف و به عبارتی سرگردان هستند و با توجه به گرانی نهاده های دامی، آنها برای پرورش دام با این وضعیت با مشکل روبرو هستند. 
وی تایید کرد: دامداران علاوه بر دام مولد، حیوانات چهار و پنج ماه آبستن خود را در کشتارگاه‌ های استان ذبح می کنند، زیرا برای دامدار قیمت عمده شیر از قرار کیلویی چهار هزار و  ۵۰۰ تومان اصلا مقرون به صرفه نیست. 
وی خاطرنشان کرد: این قیمت شیر مربوط به ۲ سال قبل است، در حالیکه در این مدت قیمت نهاده های دامی حداقل سه برابر شد و دامدار برای هر کیلوگرم شیر ۲ هزار تومان ضر و زیان متحمل می شود.

ثقفی در ادامه بارگیری نشدن نهاده های دامی خریداری شده از بنادر کشور به استان را دیگر مشکلات دامداران یزد بیان کرد و گفت: افزون بر ۱۱  هزار تن نهاده های دامی اعم ذرت، سویا و  جو از بنادر مختلف ایران خریداری شد و با وجودپرداخت  ۲۵ میلیارد تومان با گذشت نزدیک به ۲ ماه هنوز این محموله بارگیری نشده است.

مشخص نبودن قیمت شیر و گوشت مشکل عمده دامداران یزد است

 

وی تصریح کرد: پیگیری هایی در این زمینه صورت گرفت ،متاسفانه مشکل رفع نشد، سازمان حمل و نقل باید رفع این مشکل را پیگیری کند. 
ثقفی افزود: اکنون فصل ذخیره علوفه احشام اعم ذرت، کاه،یونجه و جوست ، دامداران  پولی برای خرید ندارند  برای این مشکل حداقل به  ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره نیاز است تا در اختیار  آنها قرار گیرد.
هم اکنون در تعدادی از مراکز عرضه مواد لبنی غیرپاستوره  شهر یزد هر کیلوگرم شیرخام فله از قرار کیلویی هشت هزار و ۴۰۰ تومان عرضه می شود.

همچنین هرکیلوگرم گوشت مرغوب گاو، گوساله،شتر و  انواع دام سبک در یزد ۱۰۰ تا ۱۴۰ هزار تومان عرضه می شود. 

همچنین بیست و نهم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ ، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفته بود که  سال ۱۳۹۹ با توسعه واحدهای پرورش گاو شیری از سوی دامداران ۳۱۰ هزار تن شیرخام تولید و به بازار مصرف استان و سایر مناطق کشور عرضه شد.

مهدی غیب الهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ابرکوه  متوسط روزانه تولید شیر را ۸۴۹ تُن ذکر کرد و افزود: این مقدار شیر از ۸۰ هزار راس گاو شیری در ۱۰ شهرستان تولید می شود و بخشی از شیر در تعدادی از واحدهای مواد لبنی صنعتی به فرآورده تولید و مقداری هم به صورت فله در تعداد از فروشگاه‌ها و مغازه های ماست بندی غیرصنعتی به روش سنتی در شهرها و روستاها عرضه و فروخته می‌شود.

وی بیان کرد: روزانه ۴۲۰ تن شیر مازاد بر تولید استان برای فرآوری و مصرف به استان های اصفهان ، کرمان ، هرمزگان ، فارس و تهران عرضه می شود.

وی با اشاره به افزایش طرح توسعه واحدهای پرورش گاو شیری با سرمایه گذاری بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات از سوی دولت اظهارکرد: پرورش گاو شیری علاوه بر اشتغال باعث افزایش تولید شیر در استان شد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به طرح توسعه گاو داری ها پیش بینی کرد که امسال  تولید شیر در استان با رشد هفت درصد به ۳۳۱ هزار تن افزایش یابد.

استان یزد از لحاظ تامین گوشت قرمز، بخش عمده دام مورد نیاز خود را از دیگر استان ها از جمله فارس تامین می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha