به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، در حالی که موج چهارم کرونا فرانسه را فرا میگیرد، مخالفان واکسن و محدودیتهای بهداشتی به خیابان آمده اند. روز گذشته سومین شنبهای بوده است که مخالفان تظاهرات کرده اند. اما طی یک هفته اخیر، شیوع ویروس کرونای نوع دلتا شتاب گرفته و برخی بیمارستانهای فرانسه را دوباره در آستانه اشباع قرار داده است.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه چندی پیش برنامه های گسترده و فراگیری را برای مبارزه با اوج گیری سریع و دوباره ابتلا به ویروس کرونا اعلام کرد که به گفته معترضان، آزادی انتخاب شهروندانی را که به دریافت واکسن تمایل ندارند، مخدوش و نقض می کند. برخی دولت های غربی و اروپایی با توجه به خطر آسیب رساندن گونه های تازه این ویروس به بهبود اوضاع اقتصادی، با وجود آغاز دوره تعطیلات تابستانی در کشورهایشان، به تجدیدنظر در راهبردهای مبارزه با کووید - ۱۹ وادار شده اند.
روز گذشته (۳۱ ژوئیه /٩ مرداد) سومین شنبهای بوده است که مخالفان واکسیناسیون در شهرهای مختلف فرانسه دست به تظاهرات زده اند. طی شنبههای گذشته، هر بار در مجموع بیش از صدهزار نفر در چندین شهر راهپیمایی کردند. به نوشته روزنامه فرانسوی لوپوئن، براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت کشور، روز گذشته (شنبه) ۲۰۴ هزار و ۹۰ نفر در سراسر فرانسه از جمله ۱۴ هزار و ۲۵۰ نفر در پاریس (پایتخت این کشور) به خیابان ها آمده بودند.
این مخالفتها بعد از فراگیر شدن گواهی بهداشتی شدت گرفته است. به موجب این مجوز بهداشتی، هر فرد باید ثابت کند که کاملا واکسینه شده است، آزمایش پی سی آر منفی است یا از آزمایش آنتی بادی برای ورود به اماکن عمومی از جمله رستوران، سینما، موزه و ورزشگاه برخوردار است. از هفته آینده، آن هم در اوج فصل تعطیلات تابستان، ارائه گواهی برای سوار شدن به هواپیما و قطار اجباری خواهد بود. البته اجباری بودن این گواهی باید توسط شورای قانون اساسی تأیید شود. قرار است که این شورا نظر خود را پنج روز دیگر اعلام کند.
رادیو فرانسه افزود: برخی مخالفان مایل به زدن واکسن نیستند، اما برخی دیگر از الزامی بودن گواهی برای ورود به اماکن عمومی انتقاد میکنند. مخالفان تندرو (معروف به آنتی – واکس) معتقدند که در فرانسه "دیکتاتوری بهداشتی" حکمفرما شده و اعتراض میکنند که دولت به بهانه این گواهی میخواهد واکسیناسیون را اجباری یا اجتنابناپذیر کند. به گفته معترضان، با این شیوه، اصل آزادی فردی خدشهدار میشود. اما رئیس جمهوری فرانسه این انتقادها را رد کرده و بحث جاری را نه دفاع از آزادی، که بیمسئولیتی اجتماعی دانسته است.
این رسانه فرانسوی تصریح کرد: در این میان، نزدیک به ٩ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، گروهها و احزاب افراطی فرصت را برای کوبیدن دولت مغتنم شمردهاند. برخی از این گروهها ادعا میکنند که واکسیناسیون هیچ فایدهای ندارد و دولت بیهوده محدودیت و اجبار ایجاد میکند.
دو پژوهشگر فرانسوی هشدار میدهند که شمار افراد مخالف را نمیتوان به سادگی کاهش داد و همین میزان کافی است تا مصونیت عمومی در فرانسه ایجاد نشود. برای دستیابی به مصونیت جمعی، نزدیک به ٩٠درصد جمعیت باید واکسینه شود. در حال حاضر حدود ۶۲درصد یک بار، و کمی بیشتر از ۵٠درصد جمعیت دو بار واکسن زدهاند.
این در حالی است که طی هفته اخیر، شمار ابتلا به کووید-۱۹ نسبت به هفته قبل ناگهان دوبرابر شده است. مناطق توریستی فرانسه به ویژه شاهد شدت گرفتن این همه گیری است. در برخی شهرها، مقامات محلی زدن ماسک را در خیابانها و فضاهای باز دوباره الزامی کردهاند.
به نوشته روزنامه فرانسوی لوموند، براساس آخرین مطالعات انجام شده در فرانسه، ۸۵ درصد مبتلایان به کووید-۱۹ که در بیمارستان ها ازجمله در بخش مراقبت های ویژه بستری شده و همچنین ۷۸ درصد افرادی که در اثر این همه گیری جان خود را از دست می دهند، هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده اند.
از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون، فرانسه با بیش از ۶ میلیون و ۱۲۷ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ و بیش از ۱۱۱ هزار نفر جان باخته ناشی از آن در جایگاه پنجم جهان و رتبه دوم اروپا قرار دارد.
نظر شما