به گزارش ایرنا، شرکتکنندگان در این وبینار تصریح کردند امریکایی ها با ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی بویژه داعش، اقدام به گسترش فساد ،فحشا و کشت و قاچاق گسترده مواد مخدر در کشور کردند به گونه ای که هم اکنون بیش از ۸۰ درصد از مواد مخدر جهان در افغانستان تولید می شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ رییس کل مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در وبینار بررسی ۲۰ سال حقوق بشر و دموکراسی امریکایی در افغانستان به مناسبت سومین سالگرد شهادت دکتر سید محمدعلی شاه موسوی گردیزی با اشاره به ویژگی های این شهید گفت امروز جنایات امریکاییها در افغانستان و سایر کشورهای اسلامی و غیراسلامی با پوشش حقوق بشر صورت میگیرد و مردم ما باید چهره واقعی امریکا را بشناسند.
وی اظهار داشت دستگیری خشونتبار شهید دکتر موسوی گردیزی توسط نیروهای امریکایی، ماهیت حقوق بشر امریکایی را بیش از پیش آشکار می کند.
مزاری با اشاره به جنایات ضد انسانی امریکا در افغانستان، تاکید کرد که مردم افغانستان باید چهره واقعی امریکا را بشناسند.
۲۰ سال جنایت امریکا در افغانستان
"غلامحسین ناصری" عضو مجلس نمایندگان افغانستان نیز در وبینار بررسی ۲۰ سال حقوق بشر و دموکراسی امریکایی در افغانستان گفت که در سایه ۲۰ سال حضور امریکا و ناتو، افغانستان تبدیل به یک جهنم سوزان شده است، نه تروریسم نابود شد، نه کشت و قاچاق مواد مخدر کاهش پیدا کرد.
دکتر اکرم عارفی؛ استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی نیز گفت: امریکا در مدت دو دهه حضور در افغانستان مرتکب نقض حقوق بشر، جنایت جنگی در کشور شده است.
وی اظهار کرد در این مدت تعداد زیادی از مردم عادی افغانستان بر اثر بمباران جنگنده های امریکا جان خود را از دست دادند.
"محمد حسن جعفری" دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان نیز در این وبینار گفت: امریکایی ها افغانستان را تبدیل به ویرانه کردند و علاوه بر آن، گروه های نیابتی امریکا در افغانستان کماکان حضور دارد.
وی اظهارداشت: امریکا از گروه طالبان، داعش و گروه های تروریستی بنا به اعتراف کلینتون و ترامپ رهبران پیشین آمریکا حمایت کردند.
تولید ۸۶ درصد از مواد مخدرجهان در افغانستان
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان گفت که امروز ۸۰ تا ۸۶ درصد مواد مخدر تمام جهان در افغانستان تولید می شود.
او تاکید کرد که امریکا نه تنها در راستای ملتسازی؛ بلکه در تمام عرصه ها ناکام بوده و امروز واقعیت های عینی افغانستان غیر از آن چیزی است که غربیها عنوان می کردند.
"سید جمال فکوری بهشتی" دیگر عضو مجلس نمایندگان افغانستان نیز گفت که مردم افغانستان نسبت به شعارهای امریکا و هدف هایی که تعیین کرده بود، مانند مبارزه با تروریزم، ایجاد حکومت داری خوب، مبارزه با مواد مخدر، دفاع از حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق شهروندی و مدنی سازی و ملت سازی زیاد خوشبین بودند؛ اما متاسفانه وقتی که حضور امریکا تثبیت شد به هیچیک از اهداف تعیین شده توجه نکردند و یا اینکه هرگز به آن نرسیدند.
نقش امریکا در جنگ و ترویج فساد در افغانستان
مولوی مفلح، رییس نهضت اسلامی افغانستان نیز گفت که حضور آمریکایی ها در افغانستان باعث جنگ، فساد، فحشا و منکرات در افغانستان شده است.
وی اظهار داشت علاوه بر آمریکا، رهبران ناکارآمد و بازی های کشورهای استکباری نیز در ترویج فساد نقش داشتند.
حقوق بشرابزار آمریکا برای دستیابی به اهداف خود
دکتر عبداللطیف نظری؛ استاد دانشگاه هم در وبینار بررسی ۲۰ سال حقوق بشر و دموکراسی امریکایی در افغانستان گفت که امریکایی ها برای ملت سازی به افغانستان نیامده بودند و هدف امریکا رصد کشورهای منطقه به خصوص رقبای امریکا که شامل چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران بود.
وی افزود: آمریکا با پوشش آزادی بیان ،حقوق بشر، ملت سازی و کمک به رسانه های افغانستان برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود استفاده می کنند.
سید محمد مجتبی موسوی؛ فرزند شهید موسوی گردیزی هم در این وبینار گفت: پدرم با وجودی که در سال ۱۳۸۰ در مقطع تخصصی دانشکده پزشکی تهران قبول شد؛ ولی ساختن وطن را ترجیح داد و به افغانستان برگشت.
او در ادامه افزود: پدرم فکر میکرد که دموکراسی و حقوق بشر امریکایی واقعیت دارد و قرار است تغییراتی اتفاق بیافتد؛ اما این خیال یک سال بیشتر دوام نیاورد.
"ناصر جهانشاهی"؛ رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز این وبینار گفت ما شاهد بودیم که شهید موسوی گردیزی در دورانی که در افغانستان دوران دولتسازی بود و ارتش تروریست امریکا وارد افغانستان شد، مورد هجمه واقع شد و در زندان گوانتانامو امریکا به جرم حمایت از ارزش های دینی و ملت مسلمان افغانستان مدت مدیدی را زندانی بود.
وی تصریح کرد شهید موسوی تلاش می کرد تا با آگاهی بخشی و روشنگری به مردم، ماهیت پلید نیروهای امریکایی را برای مردم افشا کند.
حجت الاسلام سید صالح صدر؛ از علمای کابل هم در این وبینار گفت: دامنه جهاد موسوی گردیزی منحصر به جغرافیای افغانستان نبود؛ بلکه خارج از مرزهای کشور نیز در راه اهداف خود فعالیت داشتند.
به گفته او، شهید گردیزی جزو شهدایی است که در مسجد و حسینیه به شهادت رسید و این فیض نصیب هر کس نمی شود.
حاجی جاوید نوروززاده؛ از همرزمان و همسنگران شهید گردیزی نیز گفت: سید علیشاه موسوی گردیزی از رهبرانی بود که برخلاف بسیاری از افراد و اشخاص دیگر، جهاد را وسیله رسیدن به نان ، کسب مقام قرار نداد و مانند بعضی از مجاهدین حقیقی دیگر که پس از پیروزی جهاد یا از میان برداشته شدند و یا خانه نشین شدند؛ اما عظمت تلاش ۱۴ ساله خود در راه خدا را به حراج نگذاشتند، آقای گردیزی نیز با حفظ ارزشهای مبارزاتی به وظایف اصلی خود مطابق شرایط و زمان ادامه داد.
عزیزالله یوسفی؛ از دوستان نزدیک شهید موسوی گردیزی نیز در این وبینار بیان داشت: شهید گردیزی بعد از سفری که به مکه معظمه داشت در خانهاش توسط امریکایی ها دستگیر شد که مدتی را در بگرام شکنجه میشد و سپس به گوانتانامو انتقال داده و در آنجا به مدت ۴ سال در آن زندان مخوف، انواع شکنجه های روحی و جسمی را تحمل کرد که ما آثار آن را در وجودش دیدیم.
این وبینار همزمان با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان و به مناسبت سومین سالگرد شهادت دکتر سید محمد علیشاه موسوی گردیزی؛ زندانی بیگناه در زندان مخوف گوانتانامو، روز دوشنبه با حضور اعضای خانواده، همسنگران و دوستان شهید موسوی گردیزی و همچنین رهبران سیاسی و احزاب، نمایندگان مجلس و استادان دانشگاه از سوی خبرگزاری صدای افغان (آوا) و بنیاد شهید دکتر موسوی گردیزی برگزار شد.
شهید دکتر موسوی گردیزی در ۱۲ مرداد سال ۱۳۹۷ در یک حمله انتحاری گروه داعش به همراه بیش از ۳۰ نمازگزار دیگر در شهر "گردیز" مرکز ولایت "پکتیا" به شهادت رسید. شهیدگردیزی در ۲۲ مرداد ۱۳۸۲ در یک حمله شبانه نیروهای امریکایی به شکل وحشیانهای به اسارت گرفته شد و ۴۰ ماه در بند این نیروها به خصوص در زندان گوانتانامو بود.
از سوی دیگر، امریکا در حالی در حال ترک افغانستان است که در ۲۰ سال گذشته، با بهانه دموکراسی و حقوق بشر، جنایات بیشماری را در حوزهها و عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و نظامی در این کشور مرتکب شده که نیاز است مورد واکاوی و بررسی قرار بگیرد و جنایات جنگی آن از طریق مراجع بینالمللی، به خصوص دادگاه بینالمللی جرایم جنگی در لاهه پیگیری شود. این وبینار تلاشی برای آغاز مطالبهگری از امریکا در قبال جنایاتی فجیعی است که در افغانستان مرتکب شده و ادامه دارد.
نظر شما