علیاکبر برآبادی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: واحدهای متخلف بر اساس تعداد معرفی به هر یک از مراجع قضایی (بار اول و دوم)، هر کدام بین سه تا ۱۱ میلیون ریال جریمه نقدی میشوند و در صورت تکرار تخلف در مرحله سوم، واحد صنفی پلمب میشود.
وی ادامه داد: تیمهای مشترک بازرسی و نظارت در گنبدکاووس همچنین در این مدت ۱۲ واحد صنفی از جمله تالارهای پذیرایی، باغ تالار، طلافروشی، نمایشگاه خودرو، فروشگاه پوشاک، آجیل فروشی، کافی شاب و باشگاه بدن سازی به دلیل فعالیت در شرایط قرمز کرونایی و با هماهنگی مرجع قضایی پلمب کردند.
برآبادی اضافه کرد: با توجه به روند صعودی آمار مبتلایان کرونایی از ۲ هفته قبل در گنبدکاووس، فعالیت تمام گروههای شغلی به غیر گروه یک در این شهرستان ممنوع شد و مطابق آن تیمهای بازرسی و نظارت ستاد کرونا متشکل از اتاق اصناف، مرکز بهداشت و اماکن انتظامی به صورت سرزده در حال سرکشی از فعالیت واحدهای صنفی هستند.
معاون فرماندار ویژه گنبدکاووس ادامه داد: تیمهای بازرسی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در این شهرستان همچنین تا کنون به ۴۸۰ واحد صنفی گروه شغلی یک به خاطر استفاده نکردن فروشنده و مشتریان از ماسک و بیتوجهی به فاصله اجتماعی و گروههای شغلی دیگر بهدلیل فعالیت غیرمجاز تذکر شفاهی دادند.
وی افزود: گنبدکاووس ۱۴ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب دارد که بخشی زیادی از آنها جزو گروههای شغلی ۲، سه و چهار هستند و هم اکنون ۹۰ درصد آنها محدودیتهای شرایط قرمز کرونایی را رعایت میکنند.
برآبادی، از پلمب بانکهایی که شیوهنامههای بهداشتی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا را رعایت نکنند با مجوز استانداری گلستان نیز خبرداد و اضافه کرد: در صورتی که شعب بانکهای دولتی و خصوصی در گنبدکاووس اصول بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکنند، بدون استثنا پلمب میشوند.
به گفته وی و براساس مصوبه روز شنبه هفته جاری ستاد مقابله با کرونا گنبدکاووس، فعالیت گروههای شغلی ۲، سه و چهار به سبب وضعیت قرمز و شرایط سخت کرونایی این شهرستان تا پایان هفته جاری ممنوع است.
درهمین پیوند مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون ۴۰۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی این شهرستان بستری هستند که ۴۳ نفر از آنان به دلیل وخامت حال در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
فرهاد بدیعی بابیان اینکه ۵۸ درصد از بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای گنبدکاووس اهل این شهرستان و بقیه ساکن شهرهای همجوار هستند، افزود: با توجه به حجم بالای آمار مبتلایان کرونایی بستری و سرپایی، هم اکنون ۳۰ بیمار بدحال در انتظار خالی شدن تخت در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی گنبدکاووس قرار دارند.
مطابق دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا و در شرایط قرمز شیوع کرونا، تنها گروه شغلی یک شامل ۲۹ رسته مربوط به واحدهای صنفی مرتبط با سلامت و تامین مایحتاج عمومی مردم از جمله داروخانهها، سوپر مارکتها، فروشگاههای مواد غذایی و زنجیرهای، نانواییها، مراکز خدمات عمومی و واحدهای تولید و توزیع کننده مواد لبنی و پروتئینی مجاز به فعالیت هستند.
همچنین طبق این دستورالعمل فعالیت مشاغل گروه دوم شامل پاساژها و مراکز خرید و مالهای فروش غیر مواد غذایی، تمرین و انجام مسابقههای ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، قنادی یا شیرینی فروشی، آب میوه و بستنی فروشی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، آرایشگاه مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی، اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی، آتلیه و عکاسی، مشاور املاک، پرده سرا، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم التحریر، خیاطی، خرازی، فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی پزی، خشکبار و آجیل فروشی، ممنوع است.
دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین فعالیت مشاغل گروه سوم شامل دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای و زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و مشاغل گروه چهارم شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی برای ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوه خانه و چای خانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازیها و مراکز تفریحی آبی را در شرایط قرمز کرونایی ممنوع کرده است.
گنبدکاووس حدود ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دارد که از ۱۲ تیرماه امسال وضعیت شیوع کرونا در این شهرستان برای پنجمین بار قرمز شد.
نظر شما