احمد باقریپناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نصب تلههای جلبکننده حاوی مایع «سراتراپ»، « سراتینکس»یا «فرومون» به تعداد ۳۰ تا ۵۰ عدد در هکتار برای شکار انبوه آفت در شهرستان تاثیر بسزایی در جلوگیری از زیان وارده به باغداران دارد.
وی با اشاره به اینکه مواد جلبکننده با قیمت ۶۰ درصد یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد، ادامه داد: جهاد کشاورزی نسبت به تهیه و توزیع مواد جلبکننده یارانهای مبارزه با این آفت اقدام کرد و کشاورزان باید برای دریافت آن به موقع مراجعه و خریداری کنند.
به گفته این مسوول، این آفت بیشتر به محصول هلو، زردآلود، گلابی، گوجه سبز، سیب، آلو، توت، به، انگور، خرمالو، انار، انجیر، مرکبات و بعضی از انواع گیاهان زراعی یک ساله حمله میکند که با توجه به گسترده بودن حجم زیان به طاعون گیاهی مشهور است.
باقریپناه خاطرنشان کرد: مگس میوه مدیترانهای به نامهای مگس میوه و یا مگس مرکبات معروف است و یکی از آفات مهم و خطرناک محسوب میشود و برای کاهش خسارت باید همه مردم به خصوص کشاورزان نسبت به اجرای توصیههای کارشناسان ترویج اقدام کنند. .
به گفته وی بهترین راه های مبارزه با آفت جمع آوری محصول آلوده و برداشت زودهنگام محصولات باغی است و همکاری مردم و عمل به توصیههای فنی کارشناسان نقش مهمی در نابودی مگس مدیترانهای و پیشگیری از زیان مالی دارد.
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرد و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانهای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها شیوع یافت.
مگس مدیترانهای یکی از خطرناکترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله میکند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه، خاک و جابه جایی حشره کامل امکانپذیر است.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما