مجید امینی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این رقم ممکن است تا سه هزار هکتار نیز افزایش یابد که البته به تخصیص اعتبارات این بخش بستگی دارد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای سامانههای نوین آبیاری، مصرف بهینه آب و بهبود کیفیت تولید است خاطرنشان کرد: مقدار ذخیره منابع آبی استان اصفهان و کمبود بارشها در این خطه بر ضرورت اجرای هرچه بیشتر این پروژهها تاکید دارد.
مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه تاکنون سامانههای آبیاری قطرهای و بارانی در بالغ بر ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان انجام شده است تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که ۲۵۰ هزار هکتار از مزارع استان قابلیت پیاده سازی طرحهای آبیاری نوین را دارد.
امینی همچنین به احداث کانالهای آبیاری عمومی در استان اشاره و اضافه کرد: ۶۶ کیلومتر احداث این نوع سازه تا آخر سال برنامه ریزی شده است.
وی افزود: احداث کانالهای آبیاری عمومی شرایط آبیاری مزارع در مناطق مختلف را بهبود میبخشد و در افزایش مقدار و کیفیت تولیدات موثر است.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار،به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
نظر شما