به گزارش روز شنبه ایرنا؛ لارنس نورمن در توئیتر به نقل از این مقام که نامش آورده نشده تاکید کرد، این پیش بینی از بهترین حالت ممکن با این امیدواری است که با تشکیل کامل دولت حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران و تصویب آن در مجلس، رخ دهد.
نورمن در ادامه افزود: این مقام بلندپایه اتحادیه اروپا گفته که مقامهای ایران در گفتوگوهای مقدماتی با از سرگیری و ادامه این مذاکرات از نقطهای که در ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد ماه) قطع شده، مخالفتی نکردهاند و هیچ گونه طرح تازه یا تغییری در موضع مذاکرات پیشنهاد نکرده و ازسرگیری آن را منتفی ندانستهاند.
خبرنگار وال استریت ژورنال به نقل از این مقام بلندپایه اتحادیه اروپا؛ افزوده است: مقامهای ایران گفتهاند که نمیدانند که باز هم وزارت امور خارجه مسئول مذاکرات هستهای خواهد بود یا مسئولیت آن به نهاد دیگری واگذار خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رئیسی بعداز ظهر پنجشنبه پس از ادای سوگند و انجام مراسم تحلیف گفت: سیاست فشار و تحریم موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه نخواهد شد. از هر طرح دیپلماتیک برای لغو تحریمها استفاده میکنیم. نظام جمهوری اسلامی سلاح اتمی را شرعا به فتوای رهبری معظم انقلاب برخود حرام میداند و این سلاح هیچ جایگاهی در استراتژی دفاعی ایران ندارد.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ششم مرداد ماه در آخرین دیدار حسن روحانی رییس جمهوری و دولت دوازدهم با ایشان درباره مذاکرات وین با ابراز رضایت از زحمات دیپلماتها و عملکرد خوب بعضی از آنها در این مذاکرات، درباره مواضع دولت جدید آمریکا به صراحت بیان کردند: آمریکاییها در این مذاکرات، بر سر موضع عنادآمیز خود محکم ایستادند و یک قدم هم جلو نیامدند.
ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکاروز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران پس از برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید ایرا،ن با ابراز امیدواری به این که تهران اکنون از فرصت برای پیشبرد راهحلهای دیپلماتیک استفاده کند، از ایران خواست به مذاکرات وین بازگردد.
این مقام آمریکایی که در پاسخ به پرسش های متعدد خبرنگاران درباره ایران سخن می گفت، بازگشت به برجام را یکی از اولویتهای واشنگتن و در راستای منافع این کشور و متحدانش خواند اما در عین حال گفت مذاکرات وین درباره برجام نمیتواند برای مدت نامحدود ادامه داشته باشد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت که هر چقدر در برگزاری دور هفتم مذاکرات تاخیر شود، پیچیدگیها برای بازگشت به توافق هستهای افزایش می یابد.