به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری روسی، براساس یک پژوهش که نسبت های جنسی جهانی را مدل سازی کرده، عدم تعادل در جمعیت زنان و مردان می تواند ثبات جهانی را در بلندمدت به خطر بیاندازد. نتایج این پژوهش به شیوه هشداردهنده ای اعلام کرده است که در کشورهایی که نسبت جنسیتی ناموزونی در هنگام تولد دارند، احتمالا تا سال ۲۰۳۰میلادی با کمبود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار دختر روبرو می شوند و این کاهش تا سال ۲۱۰۰ به ۲۲ میلیون نفر می رسد.
این پژوهش که در نشریه علمی بریتانیایی "بی. ام. جی گلوبال هلث" (BMJ Global Health) منتشر شده، نشان می دهد انتخاب جنسیت پیش از تولد عامل نیمی از کاهش جمعیت دختران در آینده است.
در نتایج این مطالعه آمده است که رابطه کاهش جمعیت دختران با برهم خوردن ثبات جامعه در این است که زنان کمتر از حد انتظار جامعه می توانند منجر به افزایش سطح رفتارهای ضداجتماعی و خشونت شوند و در نهایت بر ثبات بلندمدت و توسعه پایدار اجتماعی تاثیر می گذارند.
پیش بینی های این مطالعه براساس پایگاه داده ای بدست آمده از بیش از سه میلیارد پرونده تولد از ۲۰۴ کشور بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۰ بود. همچنین تجربیات کشورهای با نسبت های جنسی ناموزون از جمله چین و هند هم در این پژهش مورد استفاده قرار گرفته است. در این میان ۹۵ درصد کاهش تولد زنان مربوط به کشورهای چین و هند است؛ کشورهایی که در عین حال بیشترین تعداد تولد سالانه را در جهان دارند.
محققان ادعا می کنند که این امر سبب ازدیاد جمعیت مردان می شود و "تاثیرات اجتماعی و اقتصادی ناشناخته ای بر کشورهای آسیب دیده" دارد.
یکی از پیامدهای بالقوه برهم خوردن توازن جمعیت زنان و مردان، "فشار ازدواج" است. به عبارتی با کاهش جمعیت زنان، بسیاری از مردان نمی توانند ازدواج کنند. محققان هشدار داده اند که برای مقابله با این مشکل "اقدامات فوری" در کشورهایی با "تغییر نسبی جنسیتی" مورد نیاز است.
نظر شما