قطع بی رویه درختان، زنگ خطر برای آینده ونزوئلا

تهران - ایرنا - کاراکاس پایتخت ونزوئلا از دیرباز به دلیل پوشش گیاهی متراکم، به عنوان منطقه ای سبز شناخته می شود اما قطع بی رویه درختان سبب شده تا شکایت‌ها از این اقدام مخرب زیست‌محیطی هر روز بیشتر شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، قطع درختان به عنوان معضلی زیست‌محیطی، محدود به کاراکاس نشده و در سایر شهرهای ونزوئلا نیز در حال گسترش است.

«چِئو کارباخال» رئیس سازمان «سیودَد لابوراتوریو» (Ciudad Laboratorio) به افه اطمینان داد که قطع درختان در ونزوئلا مسئله جدیدی نیست اما از بین رفتن گونه‌های گیاهی به شکلی افزایشی، این روزها بیشتر آشکار شده است.

اگر چه قانون اساسی ونزوئلا، قوانین و معیارهایی برای هرس یا قطع درختان تعیین کرده است اما به عقیده این کارشناس، در حال حاضر عوامل دیگری که اتفاقا در پاره ای موارد، معتبر و موجه نیستند، در این امر دخیل شده و به این معضل دامن زده اند. بر اساس قوانین شهرداری‌های ونزوئلا، قطع درختان تنها در صورت احتمال خطری قریب‌الوقوع برای اموال، دارایی‌ها و یا مردم مجاز است.

همچنین در صورت بریده شدن یک درخت، بین هشت تا ۱۰ نهال دیگر باید جایگزین شود.

کارباخال یادآور شد که تنها برای تعریض آزادراه «گِرن ماریسکال» کاراکاس و اضافه کردن یک خط به این اتوبان، صدها اصله درخت قطع شد.

این کارشناس ونزوئلایی با اشاره به مسئله ساخت و سازهای جدید و قطع درختان برای تسهیل در روند حرکت خودروها در ورودی پارکینگ یا ساختمان‌های مسکونی گفت: همه این دلایل عامل قطع درختان است و تصمیم نهادی اندکی برای دفاع از پوشش گیاهی کشور که به عنوان میراثی ارزشمند برای زندگی در شهر از اهمت بالایی برخوردار است، وجود ندارد.

مسئله قطع بی رویه درختان در ونزوئلا در حالی زنگ خطرها از بحران زیست محیطی را به صدا درآورده است که این روزها خبرها از بریده شدن درختان در برخی کشورها دیگر آمریکای جنوبی نیز مسئله ساز شده است. بر اساس نتایج مطالعات «رصدخانه اقلیم»، پدیده جنگل‌زدایی در شش اکوسیستم برزیل در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۳.۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای جمع‌آوری شده توسط موسسه ملی مطالعات فضایی برزیل (INPE)، میزان جنگل‌زدایی در سال گذشته در منطقه آمازون ۹ درصد، در سِررادو حدود شش درصد و در اکوسیستم پانتانال حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که منطقه کاآتینگ با تخریب شدید ۴۰۵ درصدی، بوسکه آتلانتیکو ۱۲۵ درصد و منطقه پامپا با جنگل‌زدایی ۹۹ درصدی مواجه بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha