استفاده از حسگرهای مایکروویو برای درمان شخصی شده با آنتی بیوتیک

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا واقع در کانادا با استفاده از حسگرهای مایکروویو راهکاری جدید ابداع کردند که امکان ردگیری واکنش باکتری‌ها نسبت به انواع آنتی‌بیوتیک را فراهم کرده و راه را برای درمان آنتی‌بیوتیک شخصی شده برای هر بیمار هموار می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این محققان با استفاده از فناوری مایکروویو حسگرهای ارزان قیمت و قابل حملی را ساختند که بدون تماس با باکتری‌ها قادر است میزان مقاومت آن‌ها را در برابر آنتی بیوتیک‌ها اندازه‌گیری کرده و تغییرات در میزان رشد باکتری‌ها را قبل از این که شواهد بصری آن ظاهر شود، ارزیابی کند. بدین ترتیب محققان می‌توانند مناسب‌ترین دوز و نوع آنتی بیوتیک را برای نابودکردن عفونت باکتریایی شناسایی کنند.

محققان در تلاش هستند تا در مرحله بعدی از تحقیقات خود هوش الگوریتم‌های مصنوعی را با این فناوری یکپارچه کنند و حسگرهای هوشمندی را برای درمان شخصی‌شده توسعه دهند.

محققان به پزشکان توصیه می‌کنند که فقط در صورت لزوم و زمانی که هیچ گزینه جایگزین وجود ندارد، آنتی‌بیوتیک تجویز کنند؛ چراکه امروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی به یک معضل جهانی بدل شده است. مقاومت ضدمیکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضدمیکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته می‌شود.

زمانی که این میکروارگانیسم‌ها نسبت به داروهای ضدباکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر می‌شوند، عفونت در بدن باقی می‌ماند و به‌ راحتی منتقل می‌شود.

درمان بسیاری از بیماری‌های کشنده مانند سل، فقط با آنتی‌بیوتیک امکان‌پذیر است و همین یک مورد نشان می‌دهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد.

یک برنامه جهانی برای مقابله با مشکل رو به رشد مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌ها و سایر داروهای ضدمیکروبی در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ماه می سال ۲۰۱۵ میلادی تایید شد. یکی از اهداف اصلی این طرح بهبود آگاهی و درک مقاومت در برابر آنتی بیوتیک از طریق ارتباطات موثر، آموزش و تعلیم است.

در حال حاضر سالیانه بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر مقاومت آنتی‌بیوتیکی جان خود را از دست می‌دهند و بر اساس آمار تا سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از ۱۰ میلیون نفر به دنبال این عارضه از بین خواهند رفت.

با ارایه راهکارهایی می‌توان به حل معضل مقاومت در برابر آنتی بیوتیک کمک کرد. یکی از این موارد افزایش اطلاعات در زمینه بیماری‌ها، درمان‌های رایج و اثربخشی داروها است. برای اولین قدم باید اطلاعات دقیقی در مورد درمان‌های رایج و اثربخشی آن به دست آورد تا بتوان مواد نابجای استفاده از آنتی بیوتیک را تشخیص داد.

مورد دوم توقف استفاده از آنتی‌بیوتیک در مزارع و دامداری ها است؛ چراکه استفاده از آنتی‌بیوتیک در مزارع و دامداری‌ها، یکی از مهمترین روش‌های انتقال به انسان است. عدم تجویز آنتی بیوتیک در بیماری‌های انگلی، قارچی و ویروسی، استفاده از دوره کامل آنتی‌بیوتیک و توسعه داروهای مختلف از دیگر راهکارهای عملی برای کنترل این معضل است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Scientific Reports  منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha