به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه گاردین؛ بن والاس وزیر دفاع انگلیس گفت که کشورش قصد دارد مکان سفارتخانه اش را در کابل از حومه منطقه سبز به محل بالقوه امن تری نزدیک به مرکز پایتخت انتقال دهد.
قرار است تا ۲۰۰ دیپلمات و نظامی انگلیس از افغانستان تخلیه شوند، اما شمار دقیق آنها اعلان نشده است.
هم زمان با نگرانی ها از پیشروی های گسترده طالبان در سراسر افغانستان و تصرف قندهار و هرات دومین و سومین شهر بزرگ این کشور، ایالات متحده و دیگر دولت های غربی، اجرای طرح های بیرون بردن کارکنان سفارتخانه هایشان از از افغانستان تسریع می کنند.
گاردین افزود: طالبان همراه با سقوط پی در پی مراکز استان های افغانستان در هفت روز گذشته، با تشکیل سرپلی در فاصله ۱۵۰ کیلومتری کابل و پیشروی سریع به سوی این شهر، آن را از بقیه افغانستان جدا کرده اند.
یک مقام آمریکا نیز روز چهارشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که نیروهای ارتش این کشور برای کمک به خروج برخی کارکنان سفارتخانه ایالات متحده در کابل به افغانستان اعزام می شوند.
به گزارش پنجشنبه شب ایرنا؛ ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان پنجشنبه شب در پیامی توئیتری مدعی شد که ستاد فرماندهی پلیس و ساختمان استانداری هرات را به طور کامل تصرف کرده اند و شماری از نیروهای دولتی هم تسلیم آنان شده اند.
پیش از ظهر پنجشنبه شهر غزنی افغانستان در ۱۴۵ کیلومتری کابل پایتخت افغانستان نیز سقوط کرد و محمد داود لغمانی استاندار غزنی با همراهی افراد طالبان تا مرکز میدان شهر در ۲۵ کیلومتری کابل رسانده شد که منابع خبری افغانستان نوشته اند که توسط نیروهای امنیتی دولت بازداشت شده است.
توافق بین آمریکا و طالبان در فوریه سال ۲۰۲۰ (بهمن ماه ۱۳۹۸) در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رییس جمهوری وقت آمریکا، منعقد شد. جو بایدن رییس جمهوری کنونی آمریکا، در آوریل سال جاری اعلام کرد که کشورش تا ۲۰ شهریور ماه برابر با بیستمین سالگرد حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در این کشور، همه نیروهای خود را از افغانستان خارج می کند و پایان مأموریت نیروهای ارتش آمریکا از افغانستان را ۳۱ اوت (۹ شهریور ماه) اعلام کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به تازگی نوشت: آمریکا نگران سقوط احتمالی کامل کابل بین یک تا سه ماه دیگر است. شرایط افغانستان از ماه ژوئن و پس از آغاز خروج نیروهای آمریکایی که سازمان های اطلاعاتی آمریکا سقوط احتمالی کابل را در ۶ تا ۱۲ ماه آینده بدست نیروهای طالبان پیش بینی کرده بودند، بحرانی تر است.
بایدن به رغم پیشروی های طالبان در افغانستان اعلام کرد از تصمیم خود برای بیرون بردن نظامیان آمریکایی از افغانستان پشیمان نیست و با بیان اینکه واشنگتن در ۲۰ سال گذشته بیش از یک تریلیون دلار در آنجا هزینه و بیش از ۳۰۰ هزار نیروی نظامی و امنیتی افغان را آموزش داده و به تجهیزات امروزین مجهز کرده، تاکید کرد سران افغانستان باید متحد شده و گرد هم بیایند و برای خود و ملتشان بجنگند.
به نوشته تارنمای روزنامه واشنگتن تایمز، ترامپ از سیاست بایدن رییس جمهوری کنونی کشورش درباره نحوه خروج نظامیان آمریکا از افغانستان انتقاد کرد و گفت که اگر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تقلبی صورت نمی گرفت و اکنون رئیس جمهوری بودم، جهان متوجه می شد که خروج ما از افغانستان مشروط می بود.