غلامحسین ساربان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: گستره تاکستانهای دیم انگور در خراسان رضوی هفت هزار و ۷۰۰ هکتار و عمده خسارت ناشی از خشکسالی مربوط به همین شیوه و بخش از تولید محصول انگور در استان است.
وی تاثیر منفی خشکسالی را بر تاکستانهای آبی انگور مختص سال نخست بارآوری این شیوه کشت ذکر و بیان کرد: اما تاثیر خشکسالی در شیوه دیم کشت انگور دیم بر کیفیت و کمیت محصول همیشگی و بسیار منفی است.
معاون سازمان جهاد خراسان رضوی ادامه داد: دو هزار هکتار تاکستان نیز در این استان بطور معمول کم آبیاری شده و بیشتر حالت دیم دارند بگونهای که آبیاری تکمیلی آنها سالانه یک یا دوبار بیشتر نیست که حجم محصول انگور در این نوع از تاکستانهای خراسان رضوی هم ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: با وجود چنین وضعیتی در سطح تاکستانهای دیم و نیمهآبی خراسان رضوی، کاهش حجم تولید انگور در تاکستانهای آبی این استان چندان زیاد نیست.
ساربان افزود: بر این اساس با توجه به مجموع شرایط جوی جاری از جمله خسارت سرمای پارسال و خشکسالی فعلی در خراسان رضوی، پیشبینی میشود حجم تولید انگور امسال در این استان نسبت به روال عادی به صورت میانگین در مجموع هر دو بخش کشت آبی و دیم حدود ۱۵ درصد کاهش عملکرد داشته باشد.
خراسان رضوی با ۲۹ هزار و ۱۳۰ هکتار تاکستان، پس از استانهای قزوین و آذربایجان غربی در جایگاه سوم کشور از نظر سطح کشت و تولید انگور قرار دارد.
شیوه کشت انگور در ۲۱ هزار و ۴۳۰ هکتار تاکستان خراسان رضوی "آبی" و در هفت هزار و ۷۰۰ هکتار از تاکستانهای این استان "دیم" است. میانگین حجم محصول انگور تاکستانهای آبی در خراسان رضوی ۱۷ تا ۲۲ تن و در تاکستانهای دیم هزار و ۶۵۰ کیلوگرم انگور در هکتار است.
آغاز فصل برداشت محصول انگور این استان اواخر تیر ماه است و بطور معمول تا ۷۰ درصد محصول برداشتی در خراسان رضوی به "کشمش" میشود.
شهرستانهای خلیلآباد، قوچان، کاشمر و جغتای که در مجموع ۱۴ هزار و ۸۴۸ هکتار تاکستان یعنی ۶۹ درصد مساحت تاکستانهای خراسان رضوی را دارند به ترتیب صاحب رتبههای نخست تا چهارم سطح زیر کشت و تولید انگور در این استان هستند.
بیشترین سطح کشت انگور در خراسان رضوی به ارقام "عسکری، پیکامی، ترکمن، فخری، صاحبی، یاقوتی و کشمشی بیدانه" اختصاص دارد.
تاکنون در سطح شش هزار و ۷۵۰هکتار (معادل ۳۱درصد) تاکستانهای خراسان رضوی "انواع شبکههای داربستی و فراز، عملیات بهنژادی، توسعه کشت ارقام مقاوم در برابر تنش آبی و پربازده، سرشاخه کاری، نصب سایبان، تولید محصول سالم و ارگانیک، سامانههای نوین آبیاری و همچنین انتقال آب با لوله" اجرا شده است.
نظر شما