۲۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۳۸
کد خبرنگار: 3184
کد خبر: 84437323
T T
۰ نفر
منبع: با مشارکت سایت جا با ما | ایرنا مسئولیتی در خصوص محتوای این خبر یا آگهی تبلیغاتی ندارد source

برچسب‌ها

غذاهای گیلانی؛ طعم، تنوع و چند داستان دیگر

۲۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۳۸
کد خبر: 84437323
غذاهای گیلانی؛ طعم، تنوع و چند داستان دیگر

شهرت غذاهای گیلانی به دلیل تنوع بسیار زیاد آن بوده و تعداد غذاهایی که در این استان پخته می‌شوند به بیش ۱۷۰ نوع می‌رسد که رقمی خیره کننده است. این موضوع نه تنها برای ما به عنوان یک ایرانی بلکه برای جهانیان نیز شگفت آورد است.

ایران، همانطور که پر از تنوع آب‌وهوایی، اقلیمی و قومی است، طبعا فرهنگ غذایی خوراکی متنوعی هم دارد. کمتر کشورهایی هستند که هر شهر و روستایش غذاها و خوراکی‌های متفاوتی داشته باشد. اما ایران بی شک در این زمینه نیز دارای تنوع بی‌نظیری است. غذاهای گیلانی یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی در ایران هستند. با جاباما همراه باشید تا با این دنیایی خوشمزه و متنوع بیشتر آشنا شوید.

رشت؛ شهر غذاهای خلاق یونسکو

جالب اینجاست که فرهنگ غذایی هر شهر توانسته به شهر دیگر راه پیدا کند و طرفداران بسیاری را بدست آورد. شاید بتوان گفت که یکی از پرطرفدارترین غذاها، غذاهای گیلانی هستند.

شهرت غذاهای گیلانی به خاطر تنوع بسیار زیاد آن‌ها است. تعداد غذاهایی که در این استان پخته می‌شوند به بیش ۱۷۰ نوع می‌رسد که رقمی خیره کننده است. این موضوع نه تنها برای ما به عنوان یک ایرانی بلکه برای جهانیان نیز شگفت آورد است. جالب است بدانید که رشت به عنوان شهر غذاهای خلاق به ثبت یونسکو نیز رسیده است.

غذاهای گیلانی؛ طعم، تنوع و چند داستان دیگر

یکی از عوامل مهمی که گیلان را به پر تنوع‌ترین مناطق غذایی تبدیل کرده است، شرایط آب‌وهوایی و جغرافیایی آن است. گیلان با آب‌وهوای معتدل و زمین‌های حاصلخیز، خانه ی رشد بسیاری از گیاهان است. آن ها علاوه بر تنوع گیاهی می‌توانند دامپروری پر رونقی داشته باشند.

اما همه چیز به حاصلخیزی و شرایط اقلیمی نیست. فرهنگ و سلیقه از شرایط اقلیمی نیز مهم‌تر است. اقوام گیلانی به دلیل‌های تاریخی و جغرافیایی همواره توانسته‌اند فرهنگ خود را گسترده‌تر کنند. آن‌ها همواره اقوام دیگر را با روی باز پذیرفته و از جذابیت‌های بیشمار فرهنگی و جغرافیایی از آن‌ها الهام گرفتند. به همین دلیل است که رستوران های گیلکی را در هر شهری از ایران می توانید پیدا کنید. همینطور غذاهای آن ها به وفور در مناطق دیگر ایران پخته می‌شود.

پلو یا چلو، ‌ کدام درست است؟

غذاهای گیلانی؛ طعم، تنوع و چند داستان دیگر

غذاهای گیلانی اکثرا بر پایه‌ی برنج هستند یا همراه با آن سرو می‌شوند. در ایام قدیم کمتر کسی در گیلان در سفره‌اش نان بوده. حتی وعده‌ی صبحانه نیز با برنج درست می شده است. در گیلان، پخت برنج هم روش‌های مختلفی دارد. آن‌ها برای برخی غذاها پلو استفاده می‌کنند و برخی را با چلو مصرف می‌کنند. اگر دقت کرده باشید بسیاری از رستوران‌ها در گیلان «پلو کبابی» است. پلو در مقایسه با چلو نرم‌تر است و بافت به هم چسبیده‌تری دارد. معمولا در پخت پلو برنج نیم دانه و در پخت چلو برنج دانه بلند استفاده می‌شود.

در بلاگ جاباما بخوانید: بهترین رستوران های گیلان کدامند؟

در گیلان برنج فقط به صورت داغ خورده نمی‌شود. آن ها در برخی وعده‌ها پلوی سرد را همراه با سیر، باقالی، گردو و غذاهایی مانند پنیر برشته (ترکیبی از پنیر با شوید) می‌خورند. نکته‌ی جالب در غذاهای گیلانی این است که می‌توان در سریع‌ترین زمان و با در دسترس‌ترین مواد اولیه، یک غذای کامل، مقوی و خوشمزه را تهیه کرد.

عادات غذایی در گیلان

نکته‌ی دیگری که سفره ی غذای گیلانی ها را جذاب تر می‌کند، پیش‌غذاها متنوعی است که سر سفره‌ی اهالی این منطقه وجود دارد. این پیش‌غذا گیلانی با همراهی چاشنی‌هایی نظیر «دلار» (نمک سبز) به وعده‌های غذایی هیجان انگیزتر و خوشمزه‌تر تبدیل می‌شوند. از پیش غذاهای گیلانی پرطرفدار می‌توان به کال کباب، بورانی بادمجان، زیتون‌پرورده، اشپل، گردو، باقالی اشاره کرد.

به طور طبیعی با توجه به تنوع غذایی و انواع مختلف غذا در گیلان، استفاده از مواد غذایی مختلف بسیار رایج است. این منطقه برای هر ذائقه و سلیقه‌ مزه‌ای در فرهنگ غذایی خود دارد. کسانی که پروتئین‌های حیوانی را دوست دارند می‌توانند غذاهایی با گوشت گوسفند، مرغ، اردک و ماهی انتخاب کنند. کسانی که تخم‌مرغ علاقه‌ی زیادی دارند نیز حق انتخاب بسیار گسترده‌ای دارند زیرا تخم‌مرغ یکی از مواد اولیه اصلی در بسیاری از غذاهای گیلانی است. پس در سفر به گیلان علاوه بر لذت بردن از مناظر زیبا می‌توان از مزه‌های خوشمزه و بی‌نظیر هم لذت برد. برای رزرو اقامتگاه یا اجاره ویلا شمال جاباما می‌تواند گزینه اول شما باشد.

گیلان بهشت گیاهخواران

گیلان از آن مناطقی است که گیاهخواران با خیال راحت میتوانند به آن سفر کنند. گیاهخواران هر جایی قدرت انتخاب غذای بالایی ندارند. در برخی از کشورها برای این افراد یا رستوران وجود دارد اما در ایران به دلیل اینکه فرهنگ گیاهخواری خیلی رسمی نبوده است احتمالا در بسیاری از مناطق و اقلیم ها، گیاهخواران دچار محدودیت انتخاب در غذا هستند.

اما گیلان می تواند برای افراد گیاهخوار بهشت غذایی محسوب شود. مصرف گوشت در گیلان به دلیل تنوعی که در گیاهان خوراکی و محصولات کاشتنی وجود دارد، از بسیاری از مناطق دیگر کمتر است. اهالی این منطقه، وعده‌های بسیاری را بدون گوشت می‌پرند. به همین دلیل گیاهخواران با سفر به شهرها و روستاهای گیلان می‌توانند انواع زیادی از غذاهای بدون پروتئین حیوانی را تجربه کرده و لذت ببرند. سیرابیج، باقالی قاتوق، میرزا قاسمی و میرزا کدو، ترش تره برخی از محبوب‌ترین غذاهای گیاهی گیلان هستند.

م. خ

۰ نفر
منبع: با مشارکت سایت جا با ما | ایرنا مسئولیتی در خصوص محتوای این خبر یا آگهی تبلیغاتی ندارد source

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha