به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در پیام تسلیت خود آورده است:
اشکم به نظر قطره زنان میرقصد/ آهم به جگر بال فشان میرقصد
تا یاد تو میکنم دلم میبالد/ تا نام تو میبرم زبان میرقصد
ارتحال علامه مفضال استاد محمدرضا حکیمی داغ سرزمین دانش و فرهنگ ایران زمین بود. او از تبار عالمان راستین و دانشوران اصیل این مرز و بوم بود که در عمر پاکزیستی خویش زبان و قلم را در خدمت احیای فضیلت و عدالت قرار داد و ردای عزت خرد و اندیشه را به چاکری قدرت و ثروت نیالود.
صالحی افزوده است: وی از پیشگامان نو فهمی و عصریسازی معارف اهلبیت علیهم السلام بود. این که بتوان آن مفاهیم حیاتبخش ونورانی را از منظرهای جدید دریافت و در قالبهای نو عرضه داشت.او از طلایهداران و متفکران انقلاب اسلامی ایران و دلباخته این موج شکوهمند بود اما آن را در افق عدالت و معنویت تفسیر میکرد و با هرگونه تحریف نظری و عملی آن ستیز داشت و در این حقگویی مداهنهای روا نداشت.
او در زندگی شخصیاش نماد شکوه قناعت و عزت نفس بود و در قلهای از سلوک روحی و معنوی مکتوم زیست که دریافت کرانههای آن بر معاشران نزدیک هم آشنا نبود. اینک او در میان ما نیست و فقدانش ضایعهای جبرانناپذیر بود و هست.
وی نوشته است: در این روزها که ایام به عطر سوگ حسینی ممهور است از ایزد منان میخواهیم که او را با معشوق خویش سالار شهیدان و اهلبیت و اصحاب او محشور کند، به بازماندگانشان به ویژه برادر مکرم ایشان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید و این داغ را بر دلدادگان و شاگردان راه و مکتب او آسان سازد و آنان را در مسیری که او تعلیم داد، پایمردی و استواری بخشد.
استاد حکیمی در یک نگاه
به گزارش ایرنا، استاد حکیمی در ماههای اخیر چند بار به علت ابتلا به کرونا و بار دیگر به علت ضعف جسمانی ناشی از بیماری در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت، اما پس از بهبود وضعیت و با نظر پزشکان از بیمارستان ترخیص و روند درمان در منزل پیگیری میشد تا اینکه ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه آخرین شب مرداد ۱۴۰۰ به علت کهولت سن دیده از جهان فرو بست.
همچنین مرتضی کیا یکی از شاگردان این استاد در گفت و گو با ایرنا خبر درگذشت ایشان را تایید کرد.
«الحیاة»، «خورشید مغرب»، «عقل سرخ»، «عاشورا: مظلومیتی مضاعف»، «شیخ آقا بزرگ تهرانی»، «تفسیر آفتاب» و «فریاد روزها» از مهم ترین آثار این اندیشمند ایرانی است.
وی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ شمسی (۱۳۵۴ قمری) در مشهد و پدرش عبدالوهاب از معتمدان و محترمان بازار این شهر بود.
استاد حکیمی در سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علمیه خراسان شد و ۲۰ سال از عمر خود را در این حوزه به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم و تقویم گذراند.
محمد تقی ادیب نیشابوری، شیخ مجتبی قزوینی خراسانی، سید محمدهادی میلانی، احمد مدرس یزدی، اسماعیل نجومیان، حاج سید ابوالحسن حافظیان و حاجیخان مخیری از مهمترین اساتید وی بودند.
او علوم غریبه، رمل و اوفاق را نزد ابوالحسن حافظیان و شیخ مجتبی قزوینی آموخت. استاد حکیمی اجازه اجتهاد را از آقابزرگ تهرانی در سال ۱۳۴۸ شمسی دریافت کرد.
نظر شما